Gouden Carolus Classic fles 3l

€ 33,93
* Getoonde prijzen zijn enkel geldig op onze webshop
Merk: Gouden Carolus
Soort: Bruin/Donker
Alcoholpercentage: 8,5 %
Land van herkomst: België
Lekker bij: Chocolade, Dessert, Gevogelte, Kazen (harde kazen), Koffie, Varkensvlees, Wild
Gouden Carolus Classic, verenigt de warmte van wijn met de frisheid van bier. Hierdoor is het uiterst geschikt in combinatie met stoverijen, patés en gerijpte of sterk smakende kazen.
Gouden Carolus Classic fles 3l is ook verkrijgbaar als:

Beschrijving Gouden Carolus Classic fles 3l

Gouden Carolus Classic vindt zijn oorsprong in de rijke Mechelse traditie. Elke Belgische stad had haar brouwerijen en eigen stadsbier. Zo dronken de Mechelaars “den Mechelschen Bruynen”. Mechelen, in die periode hoofdstad van de Nederlanden, had haar brouwersgilde en de leden stonden op hun eer van brouwer om voor de Keizer het beste bier te brouwen. Een oude Mechelse kroniek meldt dat dit Groot Keizersbier, “Gouden Carolus” genoemd naar de gouden munten van Keizer Karel, vooral bij de vossenjacht werd gedronken. Dit “Groot Keizersbier” wordt nog steeds in de Mechelse brouwerij Het Anker gebrouwen. Donkere, zeer evenwichtig gedoseerde karamel- en aromatische mouten zorgen, in combinatie met een traditionele hoge gisting, voor een uniek bier dat de warmte van wijn en de frisheid van bier verenigt. Hierdoor is het uiterst geschikt in combinatie met culinaire specialiteiten zoals stoverijen, wild, patés en zelfs sabayon.

Alle productinformatie kan te allen tijde opgevraagd worden door ons een mailtje te sturen op het mailadres info@prikentik.be.