Kriek en fruitbieren

Of je nu houdt van de klassieke kriek met zijn diepe, kersenachtige tonen, of de speelse variëteit van fruitbieren die van appel tot zeldzame bessen varieert, wij zorgen steeds voor de perfecte mix in ons aanbod. Kersen, frambozen, aardbeien, abrikozen, pruimen, ... Waar je ook naar op zoek bent, je vindt het zeker terug in één van onze bieren. Ook de opkomst van laag-alcoholische en alcoholvrije bieren is duidelijk merkbaar in ons fruitbierassortiment. Met zoveel keuze is er echt voor ieder wat wils!

sort-descending
Kasteel Rubus Framboise clip 4 x 33cl
Kasteel
€ 8,12

Online in voorraad

Belle Vue Kriek Extra clip 4 x 25cl
Belle Vue
€ 5,60

Online in voorraad

Bon Secours Myrtille fles 33cl
Bon Secours
€ 2,14

Online in voorraad

Boon Kriek fles 25cl
Boon
€ 1,42

Online in voorraad

Boon Kriek fles 75cl
Boon
€ 5,57

Online in voorraad

Boon Kriek Mariage Parfait fles 37,5cl
Boon
€ 4,81

Online in voorraad

Boon Oude Kriek fles 75cl
Boon
€ 8,12

Online in voorraad

Boscoli fles 33cl
Boscoli
€ 1,85

Online niet in voorraad

discount Promo
Hoegaarden Rosée clip 6 x 25cl
Hoegaarden
Speciale prijs € 5,36 Normale prijs € 7,14

Online in voorraad

Hoegaarden Rosée blik 4 x 33cl
Hoegaarden
€ 5,96

Online niet in voorraad

Liefmans On the Rocks clip 4 x 25cl
Liefmans
€ 5,28

Online in voorraad

Liefmans Kriek Brut fles 75cl
Liefmans
€ 18,54

Online in voorraad

Een ruime keuze aan kriek en fruitbieren
Bij Prik&Tik vind je een kleurrijke verzameling kriek en fruitbieren, elk met zijn eigen unieke twist. Of je nu houdt van de diepe, rijke smaken van traditionele kriek of de lichte, frisse tonen van innovatieve fruitbieren, er is altijd een biertje dat bij jouw smaak past. Je vindt ook de bekende merken terug in ons assortiment zoals Lindemans, Boon, Belle Vue, Liefmans, Mort Subite, Ter Dolen en zo veel meer. Wil je nog meer fruitbieren ontdekken? Neem dan zeker ook eens een kijkje bij onze ciders!

Wat is kriek?
Kriek onderscheidt zich met gemak van andere bieren — het geheim? Krieken! Dit bier begint zijn leven als lambiek, een van de oudste bieren uit het Belgische Pajottenland. Dit unieke bier wordt gemaakt van gemoute gerst, ongemoute tarwe, en oude hop, en het begint spontaan te gisten door wilde gisten uit de lucht.

Hoe wordt kriek gebrouwen?
Het hele proces start met lambiek, het stokoude Belgische bier. De wilde gisten in dit bier laat het spontaan gisten. Gooi er een flinke lading krieken in en laat de magie opnieuw gebeuren. Terwijl deze mix vrolijk verder gist, geven de kriekenpitten en het rijpen in eikenhouten vaten het bier een unieke, houtachtige twist. Het resultaat? Een heerlijk zurig en fruitig kriekbier dat barst van traditie en smaak.

Wat is fruitbier?
Deze bijzondere biercategorie, ook bekend als vruchtenbier, is een speciaal type bier waarbij fruit of fruitaroma's worden toegevoegd tijdens het brouwproces. Het kan worden gebrouwen met diverse soorten fruit, variërend van klassiekers zoals kersen en frambozen tot exotische varianten zoals passievrucht en mango. Wat fruitbieren zo aantrekkelijk maakt, is hun vermogen om een breed scala aan smaken te leveren, van subtiel tot intens, afhankelijk van de gebruikte vruchten en het brouwproces.

Hoe serveer je een kriek of fruitbier?
Het serveren van een kriek of fruitbier is een kunst op zich. Begin met het kiezen van het juiste glas; een breed kelkglas is ideaal omdat het de aroma's goed vasthoudt en de smaakbeleving versterkt. Zorg dat je bier goed gekoeld is, rond de 4-8°C, perfect om de rijke fruittonen naar voren te laten komen zonder dat het te koud is om de complexiteit te missen. Schenk voorzichtig in om een mooie schuimkraag te creëren zonder te veel koolzuur te verliezen. En het allerbelangrijkste: geniet van elke slok!

Alcoholvrij kriekbier of alcoholvrij fruitbier
Als je trouwens denkt dat je alcohol moet drinken om van al deze heerlijke smaken te genieten ... think again! We hebben namelijk ook alcoholvrije kriek of alcoholvrij fruitbier in ons assortiment. Bierplezier voor iedereen!