Rum

Op zoek naar de beste bruine rum en de beste witte rum? Op onze webshop en in je lokale Prik&Tik-winkel vind je een heel gevarieerd gamma rums. De smaak varieert van lichtzoet tot pittig en nootachtig.

 

Geniet van je rum gewoon on the rocks of maak een heerlijke cocktail met rum zoals een tropische Pina Colada, een traditionele Cuba Libre, een klassieke Old fashioned of een verfrissende Mojito.

sort-descending
Appleton Estate Rare Blend 12Y fles 70cl
Appleton Estate
€ 41,99

Online in voorraad

Appleton Estate Réserve Blend 8Y fles 70cl
Appleton Estate
€ 33,50

Online in voorraad

Appleton Estate Rum 21Y Nassau Valley Cask fles 70cl
Appleton Estate
€ 150,99

Online in voorraad

Appleton Estate Signature Blend fles 75cl
Appleton Estate
€ 25,50

Online in voorraad

Brugal Blanco Supremo fles 70cl
Brugal
€ 23,95

Online in voorraad

Captain Morgan Spiced Gold fles 1l
Captain Morgan
€ 24,50

Online in voorraad

Don Papa Rum fles 70cl
Don Papa
€ 40,99

Online in voorraad

El Dorado 8Y fles 70cl
El Dorado
€ 35,00

Online in voorraad

Havana Club Añejo Especial fles 1l
Havana Club
€ 29,99

Online in voorraad

Mount Gay Extra Old fles 70cl
Mount Gay
€ 63,75

Online in voorraad

Mount Gay Rum 1703 fles 70cl
Mount Gay
€ 175,95

Online in voorraad

Mount Gay Rum Black Barrel fles 70cl
Mount Gay
€ 43,20

Online in voorraad

Een ruime keuze aan rum
Rum, een drank die vroeger iedere dag op de piratenschepen werd geserveerd en nu het hart van iedereen verovert. De smaken en soorten rum zijn eindeloos. Of je nu houdt van zachte Caribische tonen, kruidige melanges, of volle donkere rum, onze selectie biedt een wereld van mogelijkheden.

Wat is rum?
Rum is een sterke drank op basis van gefermenteerd suikerriet of soms wordt er ook suikerrietsap of suikerrietsiroop gebruikt. Na de fermentatie van het suikerriet, waarbij gist en water worden toegevoegd, ontstaat een alcoholhoudende vloeistof. Deze wordt gedistilleerd en vaak gerijpt in houten vaten, zoals eikenhout, wat bijdraagt aan de kenmerkende kleur en smaak van de uiteindelijke rum. De vaten zorgen ervoor dat je een lichte rum, donkere rum, witte rum, gouden rum of spiced rum verkrijgt.

Wat is het verschil tussen witte en bruine rum?
Witte rum wordt over het algemeen kort tot helemaal niet gerijpt, waardoor het zijn heldere kleur behoudt en vrij weinig smaak heeft. Bruine rum daarentegen ondergaat een langere rijping in eikenhouten vaten, wat resulteert in een diepere kleur en een complexer smaakprofiel met tonen van karamel, toffee en gedroogd fruit.

Hoe drink je rum?
Dankzij de zachte smaken van rum kan je rum heel makkelijk puur drinken, maar rum staat ook bekend om zijn veelzijdigheid in de mixologie. Rum is vaak een essentieel ingrediënt in cocktails, denk maar aan de Mojito, Pina Colada, Cuba Libre, Old fashioned en Mai Tai. Op zoek naar cocktailrecepten met rum? Rik heeft 3 recepten van zijn favoriete cocktails met rum voor je uitgeschreven.

Alcoholvrije rum
Drink je een dagje liever geen alcohol? Bij Prik&Tik vind je ook heerlijke alcoholvrije rum. Hoe wordt alcoholvrije rum gemaakt, vraag je je af? Alcoholvrije rum gebruikt dezelfde traditionele rum-ingrediënten zoals gefermenteerd suikkerriet maar de alcohol wordt nadien verwijderd. De warme tonen van rum blijven dus behouden, alleen de alcohol verdwijnt.