Blog

 1. De smaak van de zomer: Pink Grapefruit

  Beeld het je in: het is 8 uur ‘s avonds op een broeierige zomerdag. Na een hele dag aan het zwembad heb je je geïnstalleerd op een ligzetel in je tuin. Je boek ligt naast je, maar je hebt het nog niet opengedaan. Te druk met van het leven genieten ... Welk drankje staat er naast je in deze dagdroom? Antwoord je 'een tonic of een limonade met een hint van roze pompelmoes'? Dan ben je helemaal mee met de laatste nieuwe trend. Want waar je ook kijkt, pink grapefruit is dit jaar overal. En daar is Rik heel erg blij mee!

  Lees meer »
 2. Fris & fruitig: de beste kriek & andere fruitbieren

  Juni. De maand van het eerste echte warme weer, de vroege festivals en … de kersen-, bosbessen- en frambozenoogst! Dit rood fruit is op zijn allerbest aan het begin van de zomer, en daar spelen ook de bierbrouwers slim op in. Want wat is er nu lekkerder dan een fris fruitbier op een zonovergoten terras? Je hoeft alleen maar te kiezen welke soort je het lekkerst vindt.

  Lees meer »
 3. Duvel en ander lekkers : de beste biercadeaus voor Vaderdag

  Een stropdas heeft vader in geen jaren gedragen. En sokken heeft hij na al die jaren ook wel meer dan genoeg. Dus wordt het tijd om met een origineler geschenkidee voor de boeg te komen. En daar helpt Rik je met veel plezier mee. Centraal staan voor deze Vaderdag de bieren van Duvel Moortgat – maar er is ook nog heel wat ander lekkers te scoren.

  Lees meer »
 4. Bier van de maand: St. Hubertus Blonde Tripel 75 cl

  We schrijven 683 na Christus in Henegouwen. Hubertus – toen nog zonder Sint – was een edelman en ook wel een beetje een flierefluiter. Hij hield zich liever in met het wereldse leven dan met de godsdienst. Tot, op een dag, een enorm hert aan hem verscheen tijdens een jachtpartij op Goede Vrijdag. De rest is (bier)geschiedenis ...

  Lees meer »
 5. Inspiratie voor de zomer: de heerlijkste Mules met Fever-Tree Ginger Beer!

  Wist je dat je niet per se vodka nodig hebt om een goede Mule cocktail te maken? Er zijn tal van spicy Mule varianten die gemaakt kunnen worden met andere spirits als basis.

  Verkies je de signature Vodka Mule of geef je deze klassieker graag een twist? Probeer onderstaande recepten uit en ontdek welke jouw voorkeur geniet. 

  Lees meer »
 6. Ice, Shake & Pour: Cocktails in een handomdraai

  Binnen een handomdraai een lekkere cocktail in je hand? Dat kan met de ready-to-drink cocktails van Tails. Deze hoogwaardige kant-en-klare cocktails brengen de barervaring naar je eigen huis, inclusief heerlijke smaaksensaties en complexiteit van versbereide cocktails.

  Geen zin om zelf te mixen, shaken of twisten? Met de Tails cocktails tover je binnen enkele seconden een heerlijke cocktail op tafel. Rik is alvast fan!

  Lees meer »
 7. De comeback van de saison-bieren

  Saison- of seizoensbier. Je hebt er natuurlijk al wel eens van gehoord, maar heb je het ook al geproefd? Deze bierstijl dreigde een tijdje geleden in de vergetelheid te verdwijnen, maar veroverde het laatste decennium de harten van bierliefhebbers over de hele wereld. Van een eenvoudige dorstlesser groeide dit bier uit Henegouwen uit tot een ware ster.

  Lees meer »
 8. Yum! De beste cocktails met rum

  Wat Rik gemeen heeft met Jack Sparrow? Niet alleen de verpletterende good looks, maar ook een voorliefde voor rum. Op piratenschepen kreeg de bemanning namelijk elke dag een glaasje van de sterke drank. Zo vaak hoeft niet, maar een heerlijke cocktail met rum smaakt wel altijd. Zeker als de zomer in aantocht is. Rik zet zijn favorieten op een rijtje en geeft je telkens het beste recept.

  Lees meer »
 9. De 10 lekkerste cadeaus voor Moederdag

  Al ooit van Anna Jarvis gehoord? Rik ook niet. Toch speelt deze dame een heel belangrijke rol in ons leven.  Ze riep na de dood van haar eigen mama namelijk Moederdag in het leven.
  Dat alle lieve moekes sinds 1914 Moederdag op de tweede zondag in mei vieren en een cadeau krijgen, hebben ze dus aan haar te danken en aan president Woodrow Wilson. In Antwerpen eren we alle mama's dan weer op 15 augustus naar aanleiding van de feestdag van Maria.  

  Wil je graag jouw moeder extra in de bloemetjes zetten? Breng haar dan een ontbijt op bed of een lunch op maat – met een lekker glaasje erbij natuurlijk. Gelukkig kun je voor allebei tot het allerlaatste moment terecht in je Prik&Tik-winkel en op de webshop! Rik heeft alvast de leukste cadeaus voor haar uitgekozen.

  Lees meer »
 10. Bier van de maand: Kerel Saison

  Al sinds het einde van de 19e eeuw maakt de Verbeeck-Back brouwerij in Tielrode heerlijke Belgische bieren. En zo groeide deze topper door de jaren uit tot één van de meest gewaardeerde onafhankelijke brouwerijen in het noorden van het land. En dat wil VBDCK, oftewel Verbeeck-Back-De Cock, absoluut zo houden. Aan deze bieren komen geen grote multinationals of monniken te pas. Wel een echt familiebedrijf.

  Kerel is al langer een gevestigde waarde, maar nu krijgt hij een klein broertje. Net als alle andere verschillende soorten saison-bieren wordt Kerel Saison in de winter gebrouwen, zodat het in de lente en zomer gedegusteerd kan worden. Dit is dus het ideale moment voor Ben Vinken om de proef op de som te nemen.

  Lees meer »
Pagina