Blog

 1. #DrinkTok: de beste drankeninspiratie van TikTok

  TikTok is al lang niet meer alleen de app waar 14-jarigen dansjes doen. Heel veel ‘drinkfluencers’ hebben nu ook daar een account en geven je tips over je favoriete dranken. Rik heeft er 5 voor je uitgekozen!

  Lees meer »
 2. Bier van de maand: Zeezuiper

  Een beetje verloren in de oceaan van Belgische bieren? Dan is Zeezuiper je rots in de branding! Deze tripel is het paradepaardje van de Scheldebrouwerij, een bedrijf met een mooi verhaal. Want eigenaar Peter van den Eijnden startte in de jaren ’90 met het brouwen van bijzondere bieren. Al snel werd hij gebeten door de brouwmicrobe en meer dan 25 jaar later smaken zijn bieren nog steeds even fris. Het bier van de maand september: Zeezuiper, in zijn 75 cl-fles, voor iedereen die grote dorst heeft.

  Lees meer »
 3. Van Afrika tot in … jouw glas! Ontdek de Droom wijn van Kathleen Aerts

  Heb je ook naar ‘Villa Zuid-Afrika’ gekeken op VTM 2? Dan weet je dat ex-K3’tje Kathleen Aerts naast haar gedroomde bed & breakfast ook heel graag wijn wilde verbouwen. En dromen zijn er om waar te maken, toch? 

  Dus trok ze samen met haar man Steven naar het beroemde en gerespecteerde wijndomein La Motte in Franschhoek. Ze proefden, selecteerden, proefden opnieuw en … uiteindelijk kwamen er drie wijnen uit de bus!

  Lees meer »
 4. Go bio! De beste biologische frisdranken van ’t moment

  We willen allemaal ons steentje bijdragen voor de natuur – en voor ons eigen welzijn! En dus is het ook in drankenland al bio wat de klok slaat. Natuurlijke verfrissing, duurzame ingrediënten en authentieke smaken … Rik ging speciaal voor jou op zoek naar drankjes die het allemaal hebben!

  Lees meer »
 5. Witte sangria: een verrassend fris recept!

  De klassieke sangria op basis van rode wijn kennen we allemaal, maar wist je dat in Spanje de witte variant minstens even populair is? Voor een witte sangria vervang je uiteraard de rode wijn door een fruitige, Spaanse witte wijn. Tegelijkertijd zorg je ervoor dat ook de andere ingrediënten de nodige frisse toetsen toevoegen voor een heerlijk zomers homemade aperitief. Zeker de verse muntblaadjes zijn een echte must. Succes gegarandeerd!

  Lees meer »
 6. Reis rond de wereld in 10 bieren

  Echt chauvinistisch zijn wij Belgen niet, behalve als het over onze bieren gaat! Terecht trouwens want nergens ter wereld vind je zo’n gevarieerd aanbod van abdij- en streekbieren als hier in België. Maar de speciale bieren en craft beers zijn overal aan een razendsnelle opmars bezig. Rik neemt jullie dan ook graag mee op een reis rond de wereld in 10 bieren met daarin een aantal klassiekers maar ook enkele verrassingen. Let’s go!

  Lees meer »
 7. Maak je eigen boozy ijsjes

  Heerlijk toch een lekker ijsje uit het vuistje? En zo’n zomerse cocktail, zalig gewoon! Dan moet een boozy ijsje, zeg maar ijs met tik, de overtreffende trap zijn van al wat lekker is? En dat is het ook! We mixen gewoon de herinneringen aan de frisco’s uit onze kindertijd in een blender met een scheutje spirits voor volwassenen. Voeg daar flink wat gezond fruit aan toe en de diepvriezer doet de rest.

  Lees meer »
 8. Bier van de maand: Ardenne Saison

  In Baillonville, op enkele kilometers van het beroemde kleinste stadje ter wereld, Durbuy, worden we in een glooiend landschap verrast door het opvallend architecturaal gebouw van de brouwerij Minne. De nieuwe brouwerij werd in 2019 in gebruik genomen, maar sinds 2008 werken Catherine en Philippe Minne (meesterbrouwer) samen met Philippe Meurisse aan de uitbouw van een indrukwekkend gamma streekbieren opgesplitst in vier categorieën: Classiques, de klassiekers dus, Humeurs, bieren die wisselen van seizoen tot seizoen, Wood, bieren die rijpen op eikenhouten vaten en Bios, de biobieren.

  Ons bier van de maand, Ardenne Saison, is een klassieke saison die dankzij de wilde Brettanomyces gist van eigen kweek een heel eigen karakter heeft. Rik en biersommelier Ben Vinken voelden deze ‘Saison Sauvage from Wild Belgium’ aan de tand.

  Lees meer »
 9. There is Dirty Shirley!

  Wat hebben de eerbiedwaardige New York Times en het populaire TikTok gemeen? Beide roepen ze de ‘Dirty Shirley’ uit tot dé zomercocktail van 2022. De NYT met serieuze artikels, op TikTok met miljoenen views. De Dirty Shirley is de versie met een behoorlijke portie ‘tik’, geïnspireerd op de in de VS héél populaire Shirley Temple mocktail, genoemd naar het populaire kindsterretje uit de jaren ’30. Een héél simpele, zoete cocktail met een mooi roze Instagram-kleur en een iconische maraschino-kers als versiering. Benieuwd wat jullie vinden van deze concurrent voor de Aperol Spritz!

  Lees meer »
 10. BBQ-fun met de Beer Can Chicken

  Je hebt er ongetwijfeld al van gehoord, de Beer Can Chicken of de Bierblikkip. Een heel populair BBQ-gerecht, niet alleen ideaal om je vrienden te verrassen, maar vooral om rond het vuur gezellig over te babbelen.

  Lees meer »
Pagina