Blog

 1. Koken zonder alcohol: een alcoholvrij menu voor Valentijn

  We weten het allemaal: de liefde gaat door de maag. En dus is er voor Valentijn niets zo leuk als een romantisch diner. In veel klassieke gerechten zit een scheutje alcohol, maar wat als jullie tijdens Valentijn eens alcoholvrij willen genieten?

  Lees meer »
 2. Vind de perfecte alcoholvrije wijn voor Tournée Minérale

  Het is weer zover: Tournée Minérale staat voor de deur. En je weet ondertussen dat dat echt geen synoniem hoeft te zijn voor een eindeloze reeks plat water of colaatjes. Er zijn ondertussen zoveel 0%-alternatieven, van mocktails en bier tot gin en zelfs likeuren. Maar wat als je zin hebt in een glaasje goede alcoholvrije wijn? Ook op dat gebied is het assortiment de laatste jaren geëxplodeerd. En als Rik alle exemplaren uit de webshop moet opsommen, is hij morgen nog bezig. Maar hij heeft wel een paar publieksfavorieten uitgelicht.

  Lees meer »
 3. Bier van de Maand: CORNET Smoked

  De geschiedenis van CORNET leidt ons naar de 18e eeuw. Theodoor Cornet, toenmalig rentmeester van kasteel Diepensteyn, werd gevraagd om een krachtig bier te brouwen. Sindsdien zetten de brouwers van Brouwerij De Hoorn de traditie van Theodoor verder. Brouwerij De Hoorn uit Steenhuffel heeft één doel voor ogen wanneer ze hun verschillende soorten bieren brouwen: mensen samenbrengen. Of dat nu bij een maaltijd is of gezellig op de zetel, met vrienden of familie. Zo creëerden ze de CORNET Smoked, een speciaalbier met een subtiele ‘smoked’ smaak. De brouwerij heeft een jaar gewerkt aan de ontwikkeling van dit blond bier. Het was een hele uitdaging om de juiste balans te vinden.

  Lees meer »
 4. Sofie's Beer Talk: Een blik op de biertrends van 2023

  Wat brengt 2023 ons op het gebied van bier? Een golf aan nieuwe bieren en brouwerijen waarin we enkele duidelijke trends waarnemen. Tijd om er even op in te zoomen. Wat vast staat is dat onze smaakpapillen opnieuw verwend worden in het komende bierjaar. Sofie Vanrafelghem neemt je mee in de biertrends van 2023.

  Lees meer »
 5. Wat is het verschil tussen oude en jonge jenever?

  Dit moment van het jaar, de overgang tussen oud en nieuw, is het perfecte moment om even stil te staan bij een vraag. We hebben allemaal gehoord van oude en jonge jenever. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? Rik heeft het voor je uitgezocht!

  Lees meer »
 6. Champagne! De beste bubbels voor je nieuwjaarsreceptie

  Het is weer zover! De tijd is aangebroken om samen met je zakencontacten, collega’s, familie of buren het nieuwe jaar in te luiden. En daar hoort natuurlijk één ding bij … champagne! Want wat is er feestelijker dan een glaasje bubbels? Rik zet enkele toppers op een rij.

  Lees meer »
 7. Bier van de maand: Gouden Arend

  Flashback naar 1886. Gustave De Ryck droomt van een eigen brouwerij en doet er alles aan om een nieuw bier te brouwen. Hij koopt een boerderij, gaat de stiel leren en de rest is geschiedenis …

  Lees meer »
 8. Sofie’s Beer Talk - De beste bieren voor je eigen geschenkmand

  Geen beter cadeau dan een mooie biermand om je bierliefhebbende vader, moeder, nonkel of tante mee te verwennen. Nog charmanter is eentje die je zelf samengesteld hebt, maar hoe begin je daar nu aan? Hou allereerst rekening met zijn of haar voorkeuren en verlies de klassiekers niet uit het oog. Durf ook te kiezen voor innovatieve bierstijlen. Een geslaagde biermand bevat een breed gamma aan diverse aroma’s en smaken en is een ontdekkingstocht doorheen de rijke biercultuur.

  Lees meer »
 9. 5 feestelijk versierde cocktails

  Het mixen en shaken van een cocktail is al een feest op zich, maar voor de eindejaarsfeesten mag het nog net ietsje meer zijn. Daarom selecteerde Rik vijf feestelijke cocktailrecepten met extra aandacht voor de decoratie en de afwerking.

  Lees meer »
 10. Enkele lekkere wijntjes die passen bij je kerstmenu

  Kerstmis is dé periode van lekker eten en drinken en gezellig samen zijn. Maar wat zet je dit jaar op het kerstmenu? Een perfect gebraden gevulde kalkoen blijft één van de klassiekers bij uitstek in onze kerstmenu’s en daarom ging Rik op zoek naar enkele wijnen uit het Prik&Tik gamma die mooi aansluiten bij de fijne smaak van een mals stukje kalkoen. Bij gevogelte kan je probleemloos zowel rood als wit drinken en dus doet Rik je graag enkele suggesties voor de twee.

  Ook voor een aantal andere klassiekers op het kerstmenu heeft Rik enkele interessante tips in petto.

  Lees meer »
Pagina