Gin

Gin past bij elke gelegenheid. Of je nu gaat voor kruidige gin, fruitige gin, alcoholvrije gin, rose gin of een ginpakket. Een gin tonic smaakt altijd en bij Prik&Tik vind je een uitgebreid assortiment. Gin kopen kan makkelijk via onze webshop of bezoek je lokale drankenhandel voor persoonlijk advies.

sort-descending
Bobby's Gin fles 70cl
Bobby's
€ 38,50

Online in voorraad

Cubical Ultra Premium Gin fles 70cl
Cubical
€ 47,75

Online in voorraad

Buss N° 509 Pink Grapefruit fles 70cl
Buss N° 509
€ 44,50

Online in voorraad

Buss N° 509 White Rain fles 70cl
Buss N° 509
€ 47,75

Online in voorraad

discount Promo
Copperhead Original gin fles 50cl
Copperhead
Speciale prijs € 39,99 Normale prijs € 45,75

Online in voorraad

FG 20-3 (Flemish Gin) fles 70cl
Flemish Gin
€ 40,11

Online in voorraad

Generous Gin fles 70cl
Generous
€ 41,95

Online in voorraad

No.3 London Dry Gin fles 70cl
London Dry
€ 42,50

Online in voorraad

Malfy Italian Gin Con Limone fles 70cl
Malfy Italian Gin
€ 29,99

Online in voorraad

Tanqueray London Gin fles 70cl
Tanqueray
€ 24,50

Online in voorraad

Whitley Neill Gin fles 70cl
Whitley
€ 34,50

Online in voorraad

6 Moments Gin fles 50cl
6 Moments
€ 35,00

Online in voorraad

Een ruime keuze aan gin
Gin is de ideale verfrissing op een terrasje tijdens een zwoele zomeravond of de perfecte party-starter voor al je feestjes. Of je nu een doorgewinterde ginliefhebber bent of nieuwsgierig bent naar de nieuwste trends, bij Prik&Tik vind je zeker een gin die past bij jouw smaakpapillen. Onze selectie aan gins is niet alleen divers in smaak, maar ook in herkomst, waardoor je de kans krijgt om gins uit verschillende landen te verkennen en de lokale ambachten en tradities te proeven die elke fles uniek maken. Laat je verrassen door de kruidige en florale tonen, de subtiele citrusaccenten of de gedurfde kracht van jeneverbessen. Je vindt bij ons de gekende gins terug zoals Gin Mare, Copperheid, Hendrick's, Tanquaray, Bombay, Bulldog en Gordon, maar je kan ook nieuwe merken ontdekken.

Wat is gin?
Gin is een eenvoudige drank, samengesteld uit een neutrale graanalcohol en verschillende plantaardige ingrediënten ofwel botanicals. Denk hierbij aan wortels, zaden, kruiden en bloemen. De onmisbare smaakmaker in deze sterke drank is de jeneverbes. Hoewel sommigen zich kunnen afvragen of gin en jenever hetzelfde zijn, is er een cruciaal verschil. Gin wordt geproduceerd met slechts één soort graan en zonder toevoeging van moutwijn, terwijl jenever wel moutwijn bevat. Bovendien is het wettelijk vastgelegd dat gin binnen de EU een minimaal alcoholpercentage van 37,5% moet hebben.

Hoe drink je gin?
Gin wordt het meest gedronken door de toevoeging van tonic. De combinatie met gin en tonic hebben we aan het Engelse leger te danken. Zij moeten als bescherming tegen malaria in de tropen tonic met kinine drinken. Maar omdat dat zo ongelooflijk bitter smaakte, voegden ze er suiker; limoen, water en gin aan toe. De gin-tonic was geboren! Hoe maak je nu zo een populaire gin-tonic? Begin met een ruim glas, rijkelijk gevuld met ijs. Voeg hier ongeveer 50 ml van je favoriete gin aan toe, gevolgd door een verkwikkende 100 ml tonic. Maar hier houdt het niet op; maak je drankje persoonlijker en creëer een unieke smaakbeleving door verschillende garneringen toe te voegen.
(nog geen link voor door te linken naar een gin-tonic: blog?)

Alcoholvrije gin
Of je nu bewust minder alcohol wil drinken of gewoon op zoek bent naar een verfijnd alcoholvrij alternatief, onze collectie alcoholvrije gins biedt een smaakvolle afwisseling zonder compromissen. Ontdek merken zoals Nona gin, Copperhead 0%, Seedlip Garden, The Botanist, Gordon's gin 0% en zo veel meer.