Streekbieren

Bij Prik&Tik ontdek je de charme van heel wat Belgische streekbieren. België, bekend om zijn rijke biercultuur, is de trotse thuisbasis van enkele van de beste streekbieren ter wereld. Bij streekbieren ligt de nadruk op lokale tradities en ambachtelijkheid. Ze weerspiegelen de unieke smaak, cultuur en ingrediënten van een specifieke regio. Denk aan de fruitige tinten uit Haspengouw, de stevige smaken uit de Ardennen, of de distinctieve bieren uit West-Vlaanderen. Elke streek heeft wel een verrassend biertje te ontdekken. 

sort-descending
Tripel D'Anvers clip 4 x 33cl
Tripel D'Anvers
€ 7,12

Online in voorraad

Tripel D'Anvers fles 33cl
Tripel D'Anvers
€ 1,78

Online in voorraad

Enfant Terriple fles 33cl
Enfant Terriple
€ 2,19

Online niet in voorraad

Kwak Amber fles 33cl
Kwak
€ 1,96

Online in voorraad

Boerken fles 33cl
Boerke
€ 1,97

Online in voorraad

Gulden Draak Quadruple 9000 fles 33cl
Gulden Draak
€ 1,78

Online in voorraad

Gulden Draak Quadruple 9000 fles 75cl
Gulden Draak
€ 7,28

Online in voorraad

Piraat 10.5° fles 33cl
Piraat
€ 1,80

Online in voorraad

Schuppenaas fles 33cl
Brouwerij Het Nest
€ 1,97

Online in voorraad

Troubadour Magma fles 75cl
Troubadour
€ 7,04

Online in voorraad

Troubadour Magma fles 33cl
Troubadour
€ 2,09

Online niet in voorraad

Augustijn Blond clip 4 x 33cl
Augustijn
€ 5,64

Online in voorraad

Een ruime keuze aan streekbieren
Bij Prik&Tik vind je een diverse verzameling streekbieren, elk doordrenkt met de unieke smaak en tradities van hun herkomst. Of je nu de voorkeur geeft aan de rijke, robuuste smaken van traditionele streekbieren of de verfrissende tonen van innovatieve varianten, er is altijd een bier in ons uitgebreide assortiment dat bij jouw smaak past. 

Wat zijn streekbieren?
Streekbieren zijn bieren die verbonden zijn met een specifieke regio of streek, waar ze vaak diep geworteld zijn in de lokale cultuur en tradities. Denk maar aan bieren zoals Orval, Chimay, Brugse Zot, La Chouffe, Kwak, St. Bernardus en Rodenbach. Al deze bieren weerspiegelen niet alleen de unieke smaken en ingrediënten van hun omgeving, maar ook het vakmanschap en erfgoed van de lokale brouwers.

Hoe worden streekbieren gebrouwen?
Het brouwproces van streekbieren varieert afhankelijk van de specifieke tradities en recepten van elke regio. Lokale ingrediënten, zoals granen, hop en kruiden, worden vaak gebruikt om bieren te creëren die een weerspiegeling zijn van de smaak en aroma's van de omgeving. Door gebruik te maken van eeuwenoude technieken en moderne innovaties, blijven de streekbieren hun kwaliteit steeds behouden.

Hoe serveer je een streekbier?
Begin met het selecteren van het juiste glas, bij voorkeur een glas dat de aroma's en smaken van het bier accentueert. Zorg ervoor dat het bier op de juiste temperatuur wordt geserveerd, meestal tussen de 6-10°C, om de volledige smaakbeleving te maximaliseren. Schenk het bier voorzichtig in om een mooie schuimkraag te creëren en geniet vervolgens van elke slok terwijl je de unieke smaken van de streek ontdekt.