Pils

Een authentieke pils is typisch goudgeel van kleur en heeft doorgaans een alcoholpercentage van rond de 5% alc. vol. Pilsbieren worden gewaardeerd om hun lichte karakter en gemakkelijke drinkbaarheid. Het is dan ook geen verrassing dat pils nog steeds de meest populaire biersoort in België is! Maar wat maakt pils zo bijzonder? Het begint allemaal met de ingrediënten - zuiver water, zorgvuldig geselecteerde mouten en de beste hop. Door deze ingrediënten te combineren, ontstaat een bier dat zowel verfrissend als smaakvol is. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat pils weliswaar bier is, maar niet alle bier pils is. Hoewel we vaak informeel de term "pils" gebruiken voor elk licht en helder bier. Bij Prik&Tik selecteerden we in ieder geval de topmerken voor ons pils gamma!

sort-descending
Bitburger 0.0 clip 6 x 33cl
Bitburger
€ 6,30

Online in voorraad

Bel Pils fles 25cl
Bel Pils
€ 0,90

Online in voorraad

Blauw - Export Bier fles 33cl
Blauw Export
€ 0,90

Online in voorraad

Cristal blik 6 x 33cl
Cristal
€ 6,66

Online in voorraad

Cristal blik 4 x 50cl
Cristal
€ 5,44

Online in voorraad

Estaminet  – Refined Lager fles 25cl
Estaminet
€ 0,76

Online in voorraad

Freedom Pils fles 25cl
Freedom
€ 0,42

Online in voorraad

Jupiler fles 25cl
Jupiler
€ 0,74

Online in voorraad

Jupiler fles 33cl
Jupiler
€ 0,94

Online in voorraad

Jupiler Blue fles 25cl
Jupiler
€ 0,77

Online in voorraad

Kruger Export fles 33cl
Kruger
€ 1,13

Online in voorraad

Primus fles 25cl
Primus
€ 0,84

Online in voorraad

Een ruime keuze aan pils
Bij Prik&Tik staat er een breed scala aan verfrissende pils voor je klaar om volop van te genieten. Deze geliefde bierstijl, bekend om zijn heldere, gouden tint en verfijnde hopbitterheid, biedt een perfecte balans tussen smaak en verfrissing. Of je nu de voorkeur geeft aan klassieke Belgische pils of avontuurlijke variaties uit andere delen van de wereld, er is altijd een pilsbiertje die jouw dorst zal lessen. Ons assortiment omvat topmerken zoals Cristal, Jupiler, Carlsberg, Stella Artois en Maes, alsook ambachtelijke opties zoals Estaminet en de bekende Tout Bien pils.

Wat is pils?
Pils is altijd bier, maar wist je dat bier niet altijd pils is? We gebruiken dit woord vaak verkeerd in de volksmond. Pils bier, voluit pilsner genoemd, is een soort lagerbier dat zijn oorsprong vindt in de stad Pilsen in Tsjechië. Dit bier onderscheidt zich door het gebruik van zachte waterbronnen, lichte mout en specifieke pilsner-hop. Het resultaat is een helder, goudkleurig bier met een lichte, verfrissende smaak en een aangename hopbitterheid die het bijzonder drinkbaar maakt.

Hoe wordt pils gebrouwen?
Het brouwen van pils is een zorgvuldig proces dat begint met de selectie van de fijnste mouten en hop. Na het mouten wordt het brouwsel gekookt en vervolgens gehopt voor de kenmerkende bittere en aromatische eigenschappen. Vervolgens ondergaat het bier een langdurige, koude fermentatie en lagering, wat bijdraagt aan de helderheid en de subtiele smaaknuances die pils zo geliefd maken. Deze methode zorgt ervoor dat elke slok van je pils verfrissend zacht is.

Hoe serveer je een pils?
Het serveren van een pilsner is vrij eenvoudig maar essentieel voor de optimale smaakbeleving. Kies een slank, hoog glas dat de bruis en de helderheid van het bier benadrukt. Serveer je pils gekoeld, idealiter tussen de 4-6°C, om de verfrissende eigenschappen te maximaliseren zonder de subtiele smaken en aroma's te onderdrukken. Schenk het bier voorzichtig in om een compacte schuimkraag te vormen die de aroma’s en smaken vasthoudt. Zo ben je klaar om te genieten van de perfecte pils bij elke gelegenheid.