Cider

Cider is een heerlijk verfrissende appeldrank met een laag alcoholgehalte. De perfecte doordrinker dus. De smaak van cider varieert van zoet tot licht zurig. Naast appel worden er ook andere fruitsmaken aan toegevoegd zoals elderflower, rode vruchten, bosvruchten, perzik, ... Fris en sprankelend als appel cider is, kan hij ook perfect gecombineerd worden met je lievelingsgerechten.

sort-descending
Strongbow Red Berries clip 4 x 33cl
Strongbow
€ 8,00

Online in voorraad

Strongbow Red Berries fles 33cl
Strongbow
€ 2,00

Online in voorraad

Strongbow Red Berries 0,0% clip 4 x 33cl
Strongbow
€ 7,40

Online niet in voorraad

Strongbow Red Berries 0,0% fles 33cl
Strongbow
€ 1,85

Online niet in voorraad

4 producten

Een ruime keuze aan cider
Cider vind je terug in verschillende smaken en kleuren. Hoewel de kleur vaak doet denken aan bier, heeft cider de sprankeling van verfijnde bubbels. Een apart drankje dus met heel eigen en vooral verfrissend karakter. De eerste cider, dat was een letterlijk appeltje voor de dorst. Daarna werd er ook geëxperimenteerd met peren maar ook andere fruitsoorten kwamen in opmars, denk maar aan bosbessen, frambozen en vlierbessen eventueel afgewerkt met een vleugje honing of gember. Bij Prik&Tik hebben we ze allemaal in ons aanbod zodat je je favoriete smaak kan ontdekken.

Hoe wordt cider gebrouwen?
Het begint allemaal met een appel. Of beter: veel appels. Die worden geplet ofwel 'gescrat'. De pulp, ook pommage genoemd, laten de cidermakers dan 3 maanden tot 3 jaar rijpen en fermenteren. Voor de bereiding van ciders gebruiken de brouwers vaak specialere, iets kleinere appels. Doet die manier van werken je ergens aan denken? Het proces lijkt heel erg op wat wijnbouwers met druiven doen. Als je 't aan Rik vraagt is cider dus eerder appelwijn dan appelbier. Er komen ook geen granen aan te pas in het brouwproces. Maar door de kleur en de aanwezigheid van koolzuur zal je cider altijd tussen onze bierrekken terugvinden.

Hoe serveer je cider?
De verschillende soorten ciders hebben elk hun eigen smaak en nuance. Wil je deze smaak tot in het detail proeven? Dan is het belangrijk om aandacht te besteden aan het glas. De Britten drinken hun geliefde cider het liefst uit een ‘pint’ terwijl in Frankrijk de glazen meer lijken op wijnglazen. Of wat denk je van een cidermok? We raden je in ieder geval aan om in een wijd glas te schenken. Zo kan de zuurstof zich goed mengen met de cider bij het uitschenken en komen de aroma’s vrij.