Gouden Carolus
Intussen bestaan er een tiental verschillende bieren onder de gerenommeerde naam Gouden Carolus, stuk voor stuk verfijnde degustatiebieren met een rijk en mooi gebalanceerd smaakpallet. Ieder bier heeft zijn eigen, unieke karakter en staat garant voor kwaliteit, of het nu gaat over ‘klassiekers’ als Gouden Carolus Classic en Tripel, de keizerlijke brouwsels in de reeks Gouden Carolus Cuvée van de Keizer of de jaarlijks vernieuwende Gouden Carolus Indulgence.
Brouwerij Het Anker is nog steeds verankerd in het Groot-Begijnhof, dat deel uitmaakt van UNESCO werelderfgoed. De begijnen, religieuze vrouwen, begonnen hier reeds in de 15de eeuw bier te brouwen voor de zieken in hun ‘krankenhuis’ omdat het water niet drinkbaar was. In 1872 trokken jeneverstokers en broer en zus Louis en Anna van Breedam uit Blaasveld naar Mechelen om de in verval geraakte brouwerij van de begijnen over te nemen. Sindsdien is Het Anker al 5 generaties lang een familiebrouwerij. De huidige eigenaar Charles Leclef startte de voormalige familiestokerij - inactief sinds 1914 - weer op in 2007. In de 17e-eeuwse familiehoeve in Blaasveld wordt nu verfijnde Belgische whisky gestookt. Stokerij De Molenberg vormt zo het perfecte huwelijk tussen de twee familietradities van brouwen en distilleren: Gouden Carolus Single Malt wordt gedistilleerd uit het moutbeslag van het bier Gouden Carolus Tripel.
Voor Gouden Carolus Whisky Infused werd Gouden Carolus Imperial Dark verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt. Dit resulteert in een uniek bier: krachtig en volmondig met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade.
Ondertussen wordt er naar meer dan 40 landen geëxporteerd en worden de bieren en whisky’s wereldwijd gelauwerd. Bezoek de brouwerij de stokerij en ontdek hoe Het Anker de authenticiteit van vervlogen tijden doet heropleven. De brasserie en het brouwerijhotel staan garant voor een volledige en unieke beleving.