29-03-2023 - Prik&Tik in de prijzen op de Beer Awards

Beer Awards Prijzen

7 februari was het zover. De uitreiking van de Beer Awards #BADF22 vanuit Brewmine-TAP in Hasselt. En daar gooiden heel wat leden van de Prik&Tik-groepering hoge ogen. Dat vraagt om een kleine terugblik!

Een Op&Top selectie

Van de 10 toppers in de categorie 'Bierhandel' kwamen er maar liefst 5 – u leest het goed, de helft – uit de Prik&Tik-familie. Dat zijn Marlou Dranken, Dranken Geers, Drinks Van Craenenbroeck, Drankencentrale Rotsaert en Bierhandel Willems. Stuk voor stuk vaste waardes waar klanten telkens met lekkere drankjes, advies én een glimlach weer buiten stappen. Dubbel en dik verdiend, dus. We vroegen hen om een korte reactie.

Marlou Dranken

De eerste die in de prijzen viel was Marlou Dranken in Zonhoven. Deze drankencentrale bestaat al meer dan 60 jaar. Ze blinken niet alleen uit in klantvriendelijkheid maar ook in de breedte van hun aanbod. Dat bestaat uit maar liefst 2200 Belgische bieren, maar ook whisky's, rums en gins van over de hele wereld.

Naast hun tweede plaats op de lijst van de bierhandels, waar ze enorm blij mee zijn, kreeg Marlou ook een prijs voor hun Biercarrousel, een evenement waar de hele buurt naar uitkijkt.

Dranken Geers

In Oostakker vindt u al sinds 1996 een andere winnaar: Dranken Geers. In 2021 verdubbelden ze de rekoppervlakte – waarvan 80% wordt ingenomen door bier. 2000 soorten op fles en bijna 380 op vat.

Dranken Geers maakt het verschil met andere drankenhandels door in te zetten op craft beer, het aanbod voortdurend te laten evolueren en door een wel heel bijzondere winkelbediende: een biersommelier. In dit familiebedrijf is echt iedereen gebeten door bier. Net zoals de klanten trouwens, die steeds bewuster inzetten op een totaalbeleving, in plaats van 'gewoon een pintje'. En een Ouwen Duiker? Die kan er in die streek altijd in.

Drinks Van Craenenbroeck

Naar Drinks Van Craenenbroeck in Leuven gaat u niet alleen voor de 1800 verschillende bieren. De winkel – die sinds 2011 bestaat en sinds 2017 op de huidige locatie zit – is namelijk een ervaring op zich. Een prachtige whiskykast, een boot aan het plafond, een levensechte boom in het interieur … Niets is te gek! En hun uitgebreide bierassortiment? Dat staat in, op en rond een zeecontainer.

Zij zien de laatste jaren een stijging van de interesse in speciaalbieren die weinig of helemaal geen alcohol bevatten. En in de kleppers van de brouwerijen Luvanium en Dormaal.

Drankencentrale Rotsaert

Bij Drankencentrale Rotsaert in Zedelgem kunt u dan weer terecht voor Moat, een lokaal bestseller-bier. En maar één van de 500 voornamelijk Belgische bieren uit het assortiment.

Al sinds 1934 combineren ze een wisselend én vast assortiment met advies op maat voor elke klant. De werknemers en eigenaars – de derde generatie al – staan steevast klaar voor de klanten, die op hun beurt steeds meer geïnteresseerd zijn in speciaalbieren.

Ongewoon detail: hier clippen ze de bieren zelf per 4 flesjes.

Bierhandel Willems

En last but not least: Bierhandel Willems. Deze bierhandel bestaat al sinds 1953 en momenteel is de 3e generatie aan de slag in de recent vernieuwde winkel in Grobbendonk. Hun bierassortiment bestaat uit 2400 referenties, waarvan wel 350 uit het buitenland. Ook op de website staan een duizendtal biernamen.

Elke zaterdag hebben ze een biertje op 't vat klaarstaan, van gewone pils tot 'speciallekes'. Ze hebben ook 2 volkomen unieke, eigen bieren: Grobbendonkse tripel en Hector tripel, gebrouwen bij Brouwerij Anders in Halen. Bovendien evalueert deze bierhandel graag mee met de klanten, die steeds meer naar uitgesproken smaken vragen.

U leest het al: wij zijn enorm trots op deze vijf, maar ook alle andere Prik&Tik-winkels en leden van de Prik&Tik-groepering. Daar drinken we eentje op!