Glenkinchie 12Y fles 70cl

€ 45,95
Per fles (70cl) Geen leeggoed € 63,57 per liter
* Getoonde prijzen zijn enkel geldig op onze webshop
Merk: Glenkinchie
Soort: Single malt
Alcoholpercentage: 43 %
Glenkinchie is afkomstig van de Laaglanden nabij Edinburgh. Gemaakt in traditionele gietijzeren worm-tubs en daardoor licht, zoet, fris en romig, met vleugjes bloemen en vers gemaaid gras. Glenkinchie drink je puur en is perfect als aperitief.

Beschrijving Glenkinchie 12Y fles 70cl

Glenkinchie is een single malt whisky van de laatste distilleerderijen in de Laaglanden, net buiten Edinburgh, waar het de naam 'The Edinburgh Malt' aan te danken heeft. Het belichaamt het frisse, elegante smaakprofiel van de regio. Glenkinchie werd in 1825 opgericht door de boeren John en George Rate. De distilleerderij werd later omgebouwd tot het bakstenen Victoriaanse meesterwerk dat het vandaag de dag is, met huizen voor de arbeiders, een veld om bowls te spelen, de twee grote oude koperen distilleerketels en de grootste gistketel in de branche. Een traditionele, enkelvoudig gegoten worm-tub koelt de drank af, waardoor de whisky - in tegenstelling tot bij een modernere condensator - meer karakter en diepte krijgt. Dit biedt een knisperende eerste smaak. Daarna licht, zoet, fris en romig, met vleugjes bloemen en vers gemaaid gras, onderlijnd door een geroosterde maltsmaak. Glenkinchie drink je puur en is perfect als aperitief dankzij de aromatische, heerlijk lichte body en smaak.

Alle productinformatie kan te allen tijde opgevraagd worden door ons een mailtje te sturen op het mailadres info@prikentik.be.