Groot Geluk Chardonnay fles 75cl

€ 8,75
Per fles (75cl) Geen leeggoed € 11,67 per liter
* Getoonde prijzen zijn enkel geldig op onze webshop
Merk: Groot Geluk
Alcoholpercentage: 13 %
Land van herkomst: Zuid-Afrika
Lekker bij: Gevogelte, Schaaldieren, Vis
Goudgele, romige en mondvullende wijn die goed ondersteund wordt door frisse zuren. Intense aroma’s van tropische vruchten, citrus en een vleugje hout en vanille.

Beschrijving Groot Geluk Chardonnay fles 75cl

Bij visgerechten in saus, gegrilde kreeft, gevogelte en delicate witte vleessoorten zoals kalfsvlees. Groot Geluk is een ode aan het begin van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw in de 17e eeuw. De naam Groot Geluk is ontleend aan het gevoel dat Jan van Riebeeck in zijn dagboek beschrijft, bij het proeven van de eerste Kaapse wijnoogst in 1659. Ongeveer 350 jaar later ervaren wijnliefhebbers nog steeds gevoelens van vreugde bij het drinken van deze wijnen. De wijnen van Groot Geluk worden geselecteerd bij onafhankelijke wijnbouwers uit de beste regio’s van de Zuid-Afrikaanse West-Kaap, op basis van hun karakter en hun intrinsieke kwaliteiten. De wijnen combineren de typische eigenschappen van de Zuid-Afrikaans ‘terroir’ met de expressie van de gebruikte druivensoorten en een moderne en toegankelijke smaakstijl.

Alle productinformatie kan te allen tijde opgevraagd worden door ons een mailtje te sturen op het mailadres info@prikentik.be.