Picon Biere fles 1l

€ 17,00
Per fles (1l) Geen leeggoed € 17,00 per liter
* Getoonde prijzen zijn enkel geldig op onze webshop
Merk: Picon
Alcoholpercentage: 18 %
Picon is een bitterlikeur uit Frankrijk gemaakt op basis van sinaasappelen, gentiaan en cinchona. Het geeft een bitterzoete smaak en een licht kruidig boeket. Picon kan puur als aperitief gedronken worden en is uitstekend te mixen met (wit)bier.

Beschrijving Picon Biere fles 1l

Picon is een bitterlikeur uit Frankrijk uitgevonden door Gaétan Picon. Gaétan, geboren in 1809, kreeg zijn opleiding in de distilleerderij van Aix-en-Provence. Hij vond de Picon uit in 1837 gedurende zijn dienst bij het Franse leger in Algerië. Hij zocht toen zelf naar een medicijn tegen malaria waarmee hij was besmet was geraakt. Het werd een wondermiddel want het werkte. Zijn officieren hadden ook zijn drankje ook ontdekt en hij mocht het produceren voor de Franse troepen. Na zijn legerdienst stichtte hij in Marseille een grote distilleerderij en hernoemde zijn product Amer Picon. 'Amer' betekent 'bitter'. Picon Bière is gemaakt op basis van sinaasappelen, gentiaan en cinchona. Het geeft een bitterzoete smaak en een licht kruidig boeket. Picon Bière kan puur als aperitief gedronken worden en is uitstekend te mixen met (wit)bier.

Alle productinformatie kan te allen tijde opgevraagd worden door ons een mailtje te sturen op het mailadres info@prikentik.be.