Singleton 15Y fles 70cl

€ 57,95
Per fles (70cl) Geen leeggoed € 82,79 per liter
* Getoonde prijzen zijn enkel geldig op onze webshop
Merk: Singleton
Soort: Single malt
Alcoholpercentage: 40 %
Gedistilleerd in de Dufftown-distilleerderij in Speyside, waar deze fijne single malt sinds 1896 geproduceerd wordt. Een elegante, rijpe Singleton met een zoete fruitigheid en body. Puur of met een beetje water serveren voor de beste smaak.

Beschrijving Singleton 15Y fles 70cl

Ruim de helft van de malt whisky-distilleerderijen in Schotland ligt in Speyside en de Dufftown-distilleerderij ligt in het hart van deze vruchtbare regio, omringd door bergen, rivieren en de zee. Dit is een prachtig rijke en volle Speyside Malt, een 15 jaar oude uitdrukking van Singleton van Dufftown. Het rijpingsproces in een combinatie van Europese en Amerikaanse eikenhouten vaten creëert de zachte, zoete, toegankelijke stijl en een pittige, droge afdronk. Iedere slok heeft een ietwat kruidig en droog karakter met toffee, appel en een vleugje honing, in evenwicht gebracht door lijnzaadolie en ziltige aroma's. De zoete kastanje en scherpe smaak van rood fruit maken het een ideale malt. Zonder water is de smaak zoeter in het begin, met een drogere afdronk. Warm, licht en soepel; neigt naar delicaat. Vers fruit met kruidige boventonen. Geruststellend evenwichtig voor een 15 jaar oude whisky. Drink hem puur of met een beetje water.

Alle productinformatie kan te allen tijde opgevraagd worden door ons een mailtje te sturen op het mailadres info@prikentik.be.