Zundert Trappist 8° fles 33cl

€ 2,39
Per fles (33cl) Excl. € 0,10 leeggoed € 7,24 per liter
* Getoonde prijzen zijn enkel geldig op onze webshop
Merk: Zundert
Soort: Tripel
Alcoholpercentage: 8 %
Land van herkomst: Nederland
Deze Nederlandse trappist wordt gebrouwen in trappistenbrouwerij ‘De Kievit’ van Abdij Maria Toevlucht. De naam, Zundert Trappist, verwijst logischerwijze naar de plaats van herkomst.

Beschrijving Zundert Trappist 8° fles 33cl

Aanvankelijk werd er hoofdzakelijk aan landbouw gedaan binnen Maria Toevlucht. In boerderij de Kievit, die verbonden was aan het klooster, werden de activiteiten echter stilaan afgebouwd en werd er gezocht naar een andere activiteit. Een zorgvuldige afweging leidde in 2009 tot het besluit een kleine brouwerij te beginnen. In 2012 gingen de bouwwerkzaamheden van start en reeds in 2013 werd aan het bier het label ‘Authentic Trappist Product’ toegekend. De monniken hebben gekozen voor een trappistenbier met een duidelijke eigenheid. Na verschillende proefsessies binnen de kloostergemeenschap en enkele proefbrouwsels kwamen ze uiteindelijk tot de typerende kleur en smaak. Een bier met een eigen karakter, maar duidelijk herkenbaar als trappistenbier.

Alle productinformatie kan te allen tijde opgevraagd worden door ons een mailtje te sturen op het mailadres info@prikentik.be.