Westmalle Dubbel fles 33cl

€ 1,10
Per fles (33cl) Excl. € 0,10 leeggoed € 3,33 per liter
  • Heb je vragen? Contacteer dan hier de Prik&Tik-klantendienst
  • Snelle levering in België
  • Meer dan 3000 producten
Alcoholpercentage: 7%
Soort: Dubbel
Merknaam: Westmalle
Land van herkomst: België

Westmalle Dubbel, authentiek donker, roodbruin trappistenbier van 7%. Fruitig en dorstlessend droog.

Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!

Beschrijving Westmalle Dubbel fles 33cl

Dit donker roodbruin trappistenbier (EBC 80) is een voorbeeld van een mooi gebalanceerde dubbel. Het fruitige banaanaroma, aangevuld met mout- en karamelimpressies, komt vrij uit de rijke, crèmekleurige schuimkraag. De smaak is mooi in balans en verfrissend met een zacht-bittere afdronk (EBU 30).

Het bier wordt gebrouwen binnen de trappistenabdij van Westmalle, in de Antwerpse Kempen. De monniken baseerden dit bier op het eerste donkere bier dat ze brouwden in 1836. Door de ingrediënten te verdubbelen –waardoor ze meteen een naam hadden voor het bier: Dubbel – ontstond een volmondig bier dat uitgroeide tot een klassieker.

Elke trappist van Westmalle gist na in de fles. Dit zorgt voor een constante smaakevolutie. Bewaar de flessen altijd rechtop, in een donkere koele plaats tussen 8 en 14°C. Dat is meteen ook de ideale schenktemperatuur. Serveer voorzichtig en laat ongeveer 1 cm bier in de fles, zo voorkom je dat gistvlokjes in het glas zouden komen.

Alle productinformatie kan te allen tijde opgevraagd worden door ons een mailtje te sturen op het mailadres info@prikentik.be.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.