Streekbieren

PrikenTik - Streekbieren

Onze wereldwijd gekende Belgische streek- en abdijbieren zijn opnieuw aan een ongelooflijke opmars bezig. Traditie en vernieuwing gaan hand in hand. Oude recepten worden vanonder het stof gehaald en bijna wekelijks komen er nieuwe biercreaties op de markt. Ook buiten onze landsgrenzen brouwt men met veel liefde nieuwe ‘crafted beers’. Klik hier en ontdek de beste speciale bieren op de markt.

 1. Bier van de maand - Gouden Carolus Imperial Blond

  Samen en exclusief voor Prik&Tik selecteert biersommelier Ben Vinken elke maand een bijzonder speciaalbier in 75cl-fles. Verkrijgbaar bij alle Prik&Tik-winkels en online. Bovendien krijg je bij aankoop van dit bier een gratis Beersommelier 20cl-proefglas cadeau. Ontdek het bier van de maand in je Prik&Tik-winkel!

  April 2020 – Gouden Carolus Impérial Blond 75cl

  Lees meer »
 2. Koken met bier: 5 tips en 3 gerechten!

  Bier is echt een enorm veelzijdig product! Je kan het drinken voor de smaak en de gezelligheid, thuis of op café, het smaakt heerlijk bij een maaltijd en… je kan er heerlijk mee koken!

  We geven enkele tips die je zullen helpen om te koken als een echte bierchef!

  1. Zorg dat de smaak van het bier past bij de smaak van je gerecht. Zoet bij zoet, bitter bij bitter, sterk bij sterk, frisse bieren bij zomerse gerechten, stevige winterbieren bij winterse stoofpotjes enz.
  2. Kies het juiste bier. Bij vleesgerechten, stoofpotjes of licht zoete gerechten kan je voor een zacht, donker abdijbier gaan. Bij visgerechten of mosselen kies je best voor een fris of lichtzurig bier zoals witbier of geuze.
  3. Voeg het bier geleidelijk toe aan je gerecht. Door te veel bier ineens toe te voegen, kan je gerecht te hoppig worden. Proeven is de boodschap. Een te uitgesproken biersmaak kan je compenseren met een beetje suiker, wat room of zoete gedroogde vruchten zoals pruimen of rozijnen. Ook zoete groenten zoals wortel, rode paprika of prei kunnen helpen.
  4. Let op, hoe langer het bier inkookt, hoe sterker de smaak wordt. Voor een gerecht dat lang moet pruttelen, kies je best een bier dat niet te sterk of te bitter is.
  5. We zeiden het al, proef regelmatig tijdens het koken! Warm bier smaakt anders dan koud bier. Zo kan je op tijd corrigeren.

  De klassieke Vlaamse stoverij met een donkere trappist kennen we allemaal, maar ken je ook de volgende gerechten?

  Lees meer »
 3. Bierhack: zo zorg je ervoor dat niemand van je flesje drinkt op een feestje

  Prik&Tik - Bierhack - Niemand zal van jouw flesje drinken!

  Je bent op een gezellig feest en geniet van een lekker pintje. Maar wanneer je het wil neerzetten op de tafel merk je dat heel wat andere mensen uit hetzelfde soort flesje drinken… met deze tips zorg je ervoor dat niemand zich op jouw feestje vergist!

  Lees meer »
 4. Bier van de maand - Vicaris Lustrum

  Samen en exclusief voor Prik&Tik selecteert biersommelier Ben Vinken elke maand een bijzonder speciaalbier in 75cl-fles. Verkrijgbaar bij alle Prik&Tik-winkels en online. Bovendien krijg je bij aankoop van dit bier een gratis Beersommelier 20cl-proefglas cadeau. Ontdek het bier van de maand in je Prik&Tik-winkel!

  Maart 2020 – Vicaris Lustrum 75cl

  Lees meer »
 5. Knutselplezier met bier, deel 2: creatief met kroonkurken

  Na de vorige editie met blikjes is het tijd om met kroonkurken aan de slag te gaan. Dus gooi ze niet zomaar weg, maar bewaar ze om mooie juwelen of interieuraccessoires te maken. Lekker makkelijk!

  Prik&Tik - Knutselplezier met bier - Creatief met kroonkurken

  Kroonjuwelen

  Op zoek naar originele – en goedkope – juweeltjes? Koop dan een Prikit, ijzeren sluitingen en wat elastiek. Zo maak je bijvoorbeeld mooie oorhangers, een ‘parelarmband’ of een amulethalsketting waar je een mooie afbeelding in kleeft. Allemaal uit felgekleurde of metallic kroonkurken!

   

  In én op de koelkast

  Kan jouw frigo wel een persoonlijke toets gebruiken? Doe dan een laagje s

  Lees meer »
 6. Bier-review: Liefmans Fruitesse Alcohol Free

  Je leest het goed, dit is wel degelijk je vertrouwde Liefmans Fruitesse, maar … gewoon zonder alcohol. Maak je echter geen zorgen, deze Liefmans Fruitesse Alcohol Free is net zo lekker als het origineel!

  Uitzicht: eens je het bier, zoals het hoort, hebt uitgeschonken over enkele ijsblokjes valt meteen de dieprode kleur en de mooie, roze schuimkraag op.

  Smaak: Liefmans Fruitesse Alcohol Free wordt gebrouwen op basis van verschillende fruitsoorten. Je vindt er uiteraard krieken in terug, maar ook framboos, bosbes, vlierbes en aardbei. De krieken zorgen ervoor dat er een duidelijk zuurtje aanwezig is. Hierdoor is het evenwicht tussen z

  Lees meer »
 7. Bier van de maand - Black Rocs 75cl

  Samen en exclusief voor Prik&Tik selecteert biersommelier Ben Vinken elke maand een bijzonder speciaalbier in 75cl-fles. Verkrijgbaar bij alle Prik&Tik-winkels en online. Bovendien krijg je bij aankoop van dit bier een gratis Beersommelier 20cl-proefglas cadeau.

  Februari 2020 – Black Rocs 75cl

  Lees meer »
 8. Going strong: onze vijf sterkste bieren

  De winter is het ideale seizoen om te genieten van een hartverwarmend stevig bier. Sluit de gordijnen, steek de haard aan, laat het buiten maar sneeuwen en geniet. Maar met mate, want dit zijn vijf stevige kleppers.

  Prik en Tik - Streekbieren - Onze vijf sterkste bieren

  Lees meer »
 9. Beery New Year: 3 winterse cocktails met bier

  Traditiegetrouw staan bij nieuwjaarsrecepties bubbels– champagne, cava, prosecco, mousseux etc. – op het menu. Maar dit jaar mag je gerust de rebel in jezelf loslaten en voluit voor bier kiezen! Je kan gewoon een bijzonder bier uitkiezen in je Prik&Tik-winkel of de webshop…. Of nog een stapje verder gaan en er een complete cocktail mee maken!

  Cranberry Surprise

  Laten we beginnen met een makkelijke! Deze cocktail is perfect voor iedereen die van bier houdt, maar vooral van zoet! Drinkt makkelijk weg bij het dessert. Wil je ‘m nog zoeter maken? Vervang de Hoegaarden dan door Hoegaarden Rosé!

  Prik en Tik - Streekbieren - winterse cocktails - cranberry surprise

  Lees meer »
 10. Bier van de maand - Val Dieu Blond 75cl

  Samen en exclusief voor Prik&Tik selecteert biersommelier Ben Vinken elke maand een bijzonder speciaalbier in 75cl-fles. Verkrijgbaar bij alle Prik&Tik-winkels en online. Bovendien krijg je bij aankoop van dit bier een gratis Beersommelier 20cl-proefglas cadeau.

  Januari 2020 – Val Dieu Blond 75cl

  Lees meer »
Pagina

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.