Streekbieren

PrikenTik - Streekbieren

Onze wereldwijd gekende Belgische streek- en abdijbieren zijn opnieuw aan een ongelooflijke opmars bezig. Traditie en vernieuwing gaan hand in hand. Oude recepten worden vanonder het stof gehaald en bijna wekelijks komen er nieuwe biercreaties op de markt. Ook buiten onze landsgrenzen brouwt men met veel liefde nieuwe ‘crafted beers’. Klik hier en ontdek de beste speciale bieren op de markt.

 1. Bier-review: Liefmans Fruitesse Alcohol Free

  Je leest het goed, dit is wel degelijk je vertrouwde Liefmans Fruitesse, maar … gewoon zonder alcohol. Maak je echter geen zorgen, deze Liefmans Fruitesse Alcohol Free is net zo lekker als het origineel!

  Uitzicht: eens je het bier, zoals het hoort, hebt uitgeschonken over enkele ijsblokjes valt meteen de dieprode kleur en de mooie, roze schuimkraag op.

  Smaak: Liefmans Fruitesse Alcohol Free wordt gebrouwen op basis van verschillende fruitsoorten. Je vindt er uiteraard krieken in terug, maar ook framboos, bosbes, vlierbes en aardbei. De krieken zorgen ervoor dat er een duidelijk zuurtje aanwezig is. Hierdoor is het evenwicht tussen zuur en zoet goed in balans.

  Afdronk: ook de nasmaak van de Fruitesse is prima en helemaal niet plakkerig.

  Conclusie: deze Liefmans is een echt een zomers aperitiefbier. Eens de temperaturen b

  Lees meer »
 2. Knutselplezier met bier, deel 2: creatief met kroonkurken

  Na de vorige editie met blikjes is het tijd om met kroonkurken aan de slag te gaan. Dus gooi ze niet zomaar weg, maar bewaar ze om mooie juwelen of interieuraccessoires te maken. Lekker makkelijk!

  Prik&Tik - Knutselplezier met bier - Creatief met kroonkurken

  Kroonjuwelen

  Op zoek naar originele – en goedkope – juweeltjes? Koop dan een Prikit, ijzeren sluitingen en wat elastiek. Zo maak je bijvoorbeeld mooie oorhangers, een ‘parelarmband’ of een amulethalsketting waar je een mooie afbeelding in kleeft. Allemaal uit felgekleurde of metallic kroonkurken!

   

  In én op de koelkast

  Kan jouw frigo wel een persoonlijke toets gebruiken? Doe dan een laagje s

  Lees meer »
 3. Bier van de maand - Black Rocs 75cl

  Samen en exclusief voor Prik&Tik selecteert biersommelier Ben Vinken elke maand een bijzonder speciaalbier in 75cl-fles. Verkrijgbaar bij alle Prik&Tik-winkels en online. Bovendien krijg je bij aankoop van dit bier een gratis Beersommelier 20cl-proefglas cadeau.

  Februari 2020 – Black Rocs 75cl

  Lees meer »
 4. Going strong: onze vijf sterkste bieren

  De winter is het ideale seizoen om te genieten van een hartverwarmend stevig bier. Sluit de gordijnen, steek de haard aan, laat het buiten maar sneeuwen en geniet. Maar met mate, want dit zijn vijf stevige kleppers.

  Prik en Tik - Streekbieren - Onze vijf sterkste bieren

  Lees meer »
 5. Beery New Year: 3 winterse cocktails met bier

  Traditiegetrouw staan bij nieuwjaarsrecepties bubbels– champagne, cava, prosecco, mousseux etc. – op het menu. Maar dit jaar mag je gerust de rebel in jezelf loslaten en voluit voor bier kiezen! Je kan gewoon een bijzonder bier uitkiezen in je Prik&Tik-winkel of de webshop…. Of nog een stapje verder gaan en er een complete cocktail mee maken!

  Cranberry Surprise

  Laten we beginnen met een makkelijke! Deze cocktail is perfect voor iedereen die van bier houdt, maar vooral van zoet! Drinkt makkelijk weg bij het dessert. Wil je ‘m nog zoeter maken? Vervang de Hoegaarden dan door Hoegaarden Rosé!

  Prik en Tik - Streekbieren - winterse cocktails - cranberry surprise

  Lees meer »
 6. Bier van de maand - Val Dieu Blond 75cl

  Samen en exclusief voor Prik&Tik selecteert biersommelier Ben Vinken elke maand een bijzonder speciaalbier in 75cl-fles. Verkrijgbaar bij alle Prik&Tik-winkels en online. Bovendien krijg je bij aankoop van dit bier een gratis Beersommelier 20cl-proefglas cadeau.

  Januari 2020 – Val Dieu Blond 75cl

  Lees meer »
 7. Winter foodpairing

  De rol van bier is veranderd. Niet lang geleden werd bier gezien als iets dat je ijskoud en snel drinkt. Vandaag is er een bier voor elk moment, stemming en gerecht. Bier is een zeer veelzijdige drank en heeft een plek in zwoel een sportcafé als in een driesterren restaurant. Gastronomen experimenteren er op los om nieuwe ervaringen te creëren voor vrienden of gasten. Nooit eerder hadden we zo'n wijd scala aan smaakvolle bieren tot onze beschikking. Het is een mooie tijd om een bierfan te zijn.

  Lees meer »
 8. Winterbier om je warm te houden

  Een ouderwets koude winter heeft ook zijn fijne en gezellige kanten. Dicht bij elkaar luilekker in de zetel, al dan niet onder een fleecedekentje, een goede film kijken met een stevig hartverwarmend bier binnen handbereik. Top!

  Rik selecteerde de beste winterbieren voor alle overwinteraars die van het goede leven houden. Blond bier past volgens hem het best bij de zomerzon. Voor de donkere winteravonden koos hij dus de beste bruine streek- en feestbieren.

  Prik&Tik - Winterbier

  Lees meer »
 9. Bier-review: Oesterstout

  In haar jubileumjaar sleepte Scheldebrouwerij tot op heden al 8 onderscheidingen in de wacht voor 6 bieren in totaal en daarmee blijkt 2019 een vruchtbaar jaar met een extra feestelijk randje. Ook hun Oesterstout viel in de prijzen en belandde bij de World Beer Awards op de hoogste trede in de categorie Imperial Stout. Niet verwonderlijk, want deze stout is niet zomaar een stout!

  Lees meer »
 10. Leffe, de ideale Winter Warmer

  Leffe winter

  Wat is een Winter Warmer

  De naam Winter Warmer ligt gelukkig een stuk meer voor de hand dan de Lambik, Meersts en Faro’s uit deze wereld! Winter Warmer zegt namelijk wat hij doet: ons warm houden tijdens de wintermaanden. Over het algemeen is de Winter Warmer een bier gebaseerd op één van de volgende twee bieren: de gekruide Wassail en de English Strong Ale. De gekruide Wassail komt van oud Engels ‘Waes Hail’, wat grof vertaald ‘welzijn’ betekent. Het is een traditioneel drankje dat soms warm wordt gedronken, gekruid is met kruidnagel, koriander, anijs, peper en of kaneel.Brouwers brouwen de Winter Warmer sinds mensenheugenis. Ze zijn dan ook verkrijgbaar in vele varianten. Zo wordt de één op vat gerijpt en wordt er b

  Lees meer »
Pagina

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.