Streekbieren

PrikenTik - Streekbieren

Onze wereldwijd gekende Belgische streek- en abdijbieren zijn opnieuw aan een ongelooflijke opmars bezig. Traditie en vernieuwing gaan hand in hand. Oude recepten worden vanonder het stof gehaald en bijna wekelijks komen er nieuwe biercreaties op de markt. Ook buiten onze landsgrenzen brouwt men met veel liefde nieuwe ‘crafted beers’. Klik hier en ontdek de beste speciale bieren op de markt.

 1. Haal het beste uit je bubbel met onze 75cl-flessen!

  Neen, we zijn spijtig genoeg nog niet van Corona verlost. Daarom blijf je best in je bubbel. Maar niets houdt ons tegen om het beste van onze bubbel te maken en dan zit je goed met onze speciale bieren in 75cl-flessen. Net zoals goede wijn het best veroudert in een magnum, veroudert een kwaliteitsbier het mooist in zo’n groot exemplaar. Dat is al één goede reden om voor een grote fles te kiezen. En zeg nu zelf, wat is er fijner dan samen te genieten van het allerbeste van onze meesterbrouwers?

  Rik geeft jullie met plezier een voorzet uit ons groot assortiment 75cl-degustatiebieren.

  Lees meer »
 2. Bier van de maand: St. Feuillien Grand Cru

  In 1873 richtte Stéphanie Friart in het Henegouwse Le Rœulx de brouwerij St. Feuillien op. Ondertussen staat de vijfde generatie aan het roer van deze hypermoderne en nog steeds onafhankelijke familiebrouwerij. De familie Friart brouwt zowel klassieke abdijbieren als heel vernieuwende bieren zoals de Grisette Blond, een glutenvrij biologisch bier.

  Ons bier van de maand, de St. Feuillien Grand Cru, is een van de toppers in hun gamma. Dit extra blond degustatiebier is gecreëerd in 2011 en won meteen een gouden European Beer Star-medaille in

  Lees meer »
 3. Al eens alcoholvrij speciaalbier geproefd?

  Alcoholvrije en alcoholarme bieren zijn aan een fikse opmars bezig. NOLO is hip! Waar de bierliefhebber eerst heel terughoudend stond tegenover bier zonder alcohol, is het tij nu gekeerd. Vooral omdat de kwaliteit en de smaak er dankzij nieuwe innovatieve brouwprocessen met rasse schreden op vooruit ging. Alcoholvrije pils en witbier kennen we al langer, maar ondertussen wordt ook het aanbod van alcoholvrije speciaalbieren groter én lekkerder.

  Rik maakte een selectie voor jullie.

  Lees meer »
 4. Bier van de maand: Schuppenboer Whisky Barrel Aged

  Bier van de maand: Schuppenboer Whisky Barrel Aged

  Het verhaal van brouwerij Het Nest leest als een kinderboek. Het begon in 2000 met de bierproefclub ‘De Orde van de Zatte Mus’. In 2006 werden de bierproevers bierbrouwers. Eerst in een kleine 50-literketel en daarna al snel in een 500-literketel. Hun eerste tripel was meteen een schot in de roos en behaalde een mooie derde plaats op het Open Nederlands Kampioenschap voor amateurbrouwers. Als rasechte Turnhoutenaars zochten ze hun inspiratie in de speelkaartentraditie van hun stad. De ‘Schuppenboer’ was geboren! Sinds 2015 brouwen ze een heel gamma van speciale bieren in hun eigen hypermoderne brouwerij. Waaronder dus de nieuwe Schuppenboer Whisky Barrel Aged. Dit is

  Lees meer »
 5. Van de achterkeuken naar de Hoogmis!

  Met een naam als Vleesmeester Brewery kan je iets speciaals verwachten. Het verhaal startte in 2010, toen 3 vrienden, na jarenlang bierfestivals te hebben afgeschuimd, besloten om zelf bier te gaan brouwen. Ondertussen zijn we 10 jaar verder en brouwen de Vleesmeesters vier heel speciale craft bieren. En er is meer... Via crowdfunding openden ze een eigen biercafé, de Hoogmis in Boechout, annex brouwerij. Een echte deze keer! Ook vennoot nummer 4 is a man of a kind: Philippe Geubels! Maar wees gerust, die zorgt voor de wijn en de whisky in het café, niet voor het bier.

  Veel vrienden en kennissen van de Vleesmeesters zijn kunstenaars, vormgevers en illustratoren. Zo ontstond het idee om voor elk nieuw bier iemand anders het etiket te laten ontwerpen. Al even speciaal als de namen én de smaak van hun bieren.

  Rik stelt ze graag aan jullie voor.

  Lees meer »
 6. Bier van de maand: Malheur 8

  Ons bier van de maand is er eentje van de brouwerij Malheur uit Buggenhout. Stamvader Balthazar De Landtsheer startte met brouwen in 1773. In 1997 startte Manu De Landtsheer de activiteiten van deze traditierijke onafhankelijke brouwerij opnieuw op. De vier blonde Malheur bieren worden gebrouwen volgens een oude en klassieke methode met gerst, hop en gist, maar er worden wél hypermoderne installaties voor gebruikt. Voor deze Malheur 8, een exclusiviteit van Prik&Tik, koos Manu Saaz-hop, die het bier zijn karakteristieke citrusaccenten geeft.

  Lees meer »
 7. Bier van de maand: Vibrant P’Ocean

  Het Prik&Tik bier van de maand is deze keer iets héél speciaals en uniek. Deze Vibrant P’Ocean is een co-creatie van de Amerikaanse Dogfish Head Brewery en het West-Vlaamse Rodenbach. Het resultaat van deze culture clash moet je geproefd hebben en is zowat het beste wat je op deze planeet in blik kan kopen!

  Lees meer »
 8. Hoog tijd voor een zomers fruitbier!

  De opkomst van fruitbieren gaat onverminderd door, en terecht! Fris, fruitig, dorstlessend en niet te veel alcohol, wat wil je nog meer? Rik zette zich bij zonsondergang op zijn terras en proefde voor ons een kersverse klassieker en drie nieuwkomers.

  Lees meer »
 9. Veelbelovende bieren die je écht moet geproefd hebben!

  De Belgische bieren floreren zoals nooit voorheen. Ieder jaar komen er tientallen nieuwe bieren op de markt. Soms als pop-up bieren, maar anderen hebben echt de potentie om nieuwe klassiekers te worden. Rik nam zijn notitieboekje, begon te proeven en stelt jullie graag zijn toppers in spe voor.

  Lees meer »
 10. Bier in blik, in fles of van het vat: alle pro’s en con’s op een rijtje

  Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck.

  Aan smaken en stijlen geen gebrek in de bierwereld. Ook op het gebied van hoe het bier aan de man wordt gebracht, zijn er verschillende mogelijkheden. Bier van het vat is een vereiste in horecazaken, terwijl bier in fles voornamelijk thuis wordt gedronken. Ook bier in blik is bezig aan een opkomst. Wij namen het vat, de fles en het blik onder de loep en ontdekten per verpakking tal van voor- en nadelen.

  Lees meer »
Pagina

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.