Streekbieren

PrikenTik - Streekbieren

Onze wereldwijd gekende Belgische streek- en abdijbieren zijn opnieuw aan een ongelooflijke opmars bezig. Traditie en vernieuwing gaan hand in hand. Oude recepten worden vanonder het stof gehaald en bijna wekelijks komen er nieuwe biercreaties op de markt. Ook buiten onze landsgrenzen brouwt men met veel liefde nieuwe ‘crafted beers’. Klik hier en ontdek de beste speciale bieren op de markt.

 1. Wij voorspellen jou een magische toekomst met de Lindemans TAROT bieren.

  Wij voorspellen jou een magische toekomst met de Lindemans TAROT bieren.

  Ontdek een wereld vol magie en proef de unieke smaken van de nieuwe TAROT d’Or en TAROT Noir van Lindemans (ALC. 8% vol.)

  Lees meer »
 2. Hartverwarmende donkere bieren voor koude avonden

  Hartverwarmende donkere bieren voor koude avonden

  Het wordt steeds sneller donker. Op die momenten maken we het graag gezellig en warm. Op zulke koude herfst- of winteravonden laat een krachtig en karaktervol donker bier zich des te meer smaken. In ons land bestaan er gelukkig zo veel mooie hartverwarmende bruine bieren. Alle hebben ze één ding gemeen: je moet er langzaam van genieten. 

  Lees meer »
 3. Bier van de maand: Martha Brown Eyes 75cl

  Bier van de maand: Martha Brown Eyes 75cl

  Martha, dat is proeven van het leven. Maar wie is Martha vraag je je af? Op die vraag geeft Ben Vinken heel graag antwoord. Martha heeft een blond en rood zusje, maar deze Martha Brown Eyes is echt nog een compleet nieuwe ervaring!

  Lees meer »
 4. Sofie's Beer Talk: Bieren voor Halloween

  Sofie's Beer Talk: Bieren voor Halloween

  Het vieren van Halloween eind oktober is bij ons helemaal ingeburgerd geraakt. We gaan aan de slag met pompoenen, verkleden ons en komen samen met vrienden of familie voor een gezellig avondje horrorfilms kijken. Niets leuker dan helemaal in het thema te blijven en je gasten ‘griezelige hapjes’ voor te schotelen en bieren te schenken waarvan hun verhaal, de naam en het etiket je de stuipen op het lijf jagen.

  Lees meer »
 5. Sofie's Beer Talk: Herfstbieren

  Sofie's Beer Talk: Herfstbieren

  Het roodbruine seizoen doet verlangen naar boswandelingen en wildgerechten. En daar horen passende bieren bij. Van intens goudgeel tot diep roodbruin, de warme kleuren van deze maanden vind je helemaal terug in de bieren. Even gevarieerd en verleidelijk zijn de aroma’s en smaken. Van licht kruidig tot verfrissend zuur en krachtig gebrand combineren deze vier herfstbieren perfect met de vele seizoensgerechten.

  Lees meer »
 6. Bier van de Maand: Boon Millésime Oude Schaarbeekse Kriek 2020

  Bier van de Maand: Boon Millésime Oude Schaarbeekse Kriek 2020

  Van Brouwerij Boon heb je natuurlijk al gehoord. Deze nationale trots heeft dan ook een rijke geschiedenis en brouwt alleen maar echte toppers. Geïnspireerd door geuzesteker René De Vits begint de jonge Frank Boon in 1972 met het maken van zijn eigen bier. In 1975 neemt hij de zaak van zijn held over. Brouwerij Boon is geboren! Sindsdien bleef niet alleen Frank voortborduren op het verhaal. Ook zonen Jos en Karel delen zijn passie en hebben de brouwerij zelfs recent overgenomen. Maar respect voor het verleden hebben ze zeker. Daar is ons Bier van de Maand het perfecte voorbeeld van.

  Lees meer »
 7. De tripel top 8 van Rik

  De tripel top 8 van Rik

  Mag het eens iets anders zijn dan een pils? Dan zijn tripels een goed startpunt. Deze speciaalbieren zijn complex maar verfrissend, uitgesproken maar zoet. Ideaal voor wie zijn smaakpalet wil uitbreiden. Maar wat maakt een tripel nu een tripel?  

  Lees meer »
 8. Bier van de maand: Saison de Bièrepassion

  Bier van de maand: Saison de Bièrepassion

  Tijd voor feest! Want Bierpassie, het magazine voor echte liefhebbers van het gerstenat, blaast binnenkort 100 kaarsjes uit. Al 100 nummers lang delen de redacteuren hun beste biertips, -adresjes en -ontdekkingen.

  Om dat te vieren wilde brouwerij De Glazen Toren wel eens iets speciaals doen. Hun Saison de Bierepassion werd speciaal gebrouwen voor het 100ste nummer. En om het nog feestelijker te maken werd het bier gebotteld in een limited edition fles met een bijzondere, kleurrijke en vrolijke wikkel – en zelfs een unieke kroonkurk!

  Lees meer »
 9. Het beste alcoholvrije en alcoholarme bier voor de zomer

  Het beste alcoholvrije en alcoholarme bier voor de zomer

  De zomer is in volle gang, en dat betekent dat we massaal de barbecues uit de schuur halen of gezellige avonden doorbrengen met familie en vrienden op onze favoriete terrasjes. Natuurlijk kan een heerlijk verfrissend drankje daar niet bij missen. Wil je tijdens je barbecue of je gezellige zomeravond genieten van een alcoholvrij biertje? Dan heb je meer dan genoeg keuze. Een paar jaar geleden deed je nog wel wat wenkbrauwen fronsen wanneer je vroeg om een pintje zonder alcohol op je favoriete terras. Tegenwoordig hebben alle biergiganten en kleine brouwerijen er wel eentje in hun gamma.

  Lees meer »
 10. Bier van de maand: Duchesse de Bourgogne Magnum

  Bier van de maand: Duchesse de Bourgogne Magnum

  Het verhaal van Brouwerij Verhaeghe-Vichte gaat helemaal terug tot 1885. De West-Vlaamse broers Adolphe en Paul Verhaeghe maakten nog voor de Eerste Wereldoorlog hun eigen creatie, die in de volksmond Polkes tonnenbier genoemd werd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog volgde een moeilijke periode, maar in vredesperiode schoot de populariteit van de brouwerij pas echt de hoogte in. Hun filosofie bleef wel altijd dezelfde. Een klein assortiment, maar wel eentje van topkwaliteit.

  Lees meer »