Streekbieren

PrikenTik - Streekbieren

Onze wereldwijd gekende Belgische streek- en abdijbieren zijn opnieuw aan een ongelooflijke opmars bezig. Traditie en vernieuwing gaan hand in hand. Oude recepten worden vanonder het stof gehaald en bijna wekelijks komen er nieuwe biercreaties op de markt. Ook buiten onze landsgrenzen brouwt men met veel liefde nieuwe ‘crafted beers’. Klik hier en ontdek de beste speciale bieren op de markt.

 1. Bier van de maand: Malheur 8

  Ons bier van de maand is er eentje van de brouwerij Malheur uit Buggenhout. Stamvader Balthazar De Landtsheer startte met brouwen in 1773. In 1997 startte Manu De Landtsheer de activiteiten van deze traditierijke onafhankelijke brouwerij opnieuw op. De vier blonde Malheur bieren worden gebrouwen volgens een oude en klassieke methode met gerst, hop en gist, maar er worden wél hypermoderne installaties voor gebruikt. Voor deze Malheur 8, een exclusiviteit van Prik&Tik, koos Manu Saaz-hop, die het bier zijn karakteristieke citrusaccenten geeft.

  Lees meer »
 2. Hoog tijd voor een zomers fruitbier!

  De opkomst van fruitbieren gaat onverminderd door, en terecht! Fris, fruitig, dorstlessend en niet te veel alcohol, wat wil je nog meer? Rik zette zich bij zonsondergang op zijn terras en proefde voor ons een kersverse klassieker en drie nieuwkomers.

  Lees meer »
 3. Bier van de maand: Vibrant P’Ocean

  Het Prik&Tik bier van de maand is deze keer iets héél speciaals en uniek. Deze Vibrant P’Ocean is een co-creatie van de Amerikaanse Dogfish Head Brewery en het West-Vlaamse Rodenbach. Het resultaat van deze culture clash moet je geproefd hebben en is zowat het beste wat je op deze planeet in blik kan kopen!

  Lees meer »
 4. Veelbelovende bieren die je écht moet geproefd hebben!

  De Belgische bieren floreren zoals nooit voorheen. Ieder jaar komen er tientallen nieuwe bieren op de markt. Soms als pop-up bieren, maar anderen hebben echt de potentie om nieuwe klassiekers te worden. Rik nam zijn notitieboekje, begon te proeven en stelt jullie graag zijn toppers in spe voor.

  Lees meer »
 5. Bier van de maand - Achel Extra Blond Dry Hopped

  Samen en exclusief voor Prik&Tik selecteert biersommelier Ben Vinken elke maand een bijzonder speciaalbier in 75cl-fles. Verkrijgbaar bij alle Prik&Tik-winkels en online. Bovendien krijg je bij aankoop van dit bier een gratis Beersommelier 20cl-proefglas cadeau. Ontdek het bier van de maand in je Prik&Tik-winkel!

  Mei 2020 – Achel Extra Blond Dry Hopped 75cl

  Lees meer »
 6. Bier in blik, in fles of van het vat: alle pro’s en con’s op een rijtje

  Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck.

  Aan smaken en stijlen geen gebrek in de bierwereld. Ook op het gebied van hoe het bier aan de man wordt gebracht, zijn er verschillende mogelijkheden. Bier van het vat is een vereiste in horecazaken, terwijl bier in fles voornamelijk thuis wordt gedronken. Ook bier in blik is bezig aan een opkomst. Wij namen het vat, de fles en het blik onder de loep en ontdekten per verpakking tal van voor- en nadelen.

  Lees meer »
 7. Bier & asperges, het volmaakte huwelijk!

  Van april tot juni kunnen we volop genieten van het Vlaamse goud. Witte asperges zijn een culinaire lekkernij waarbij we meestal een frisse witte wijn drinken; een pinot gris uit de Elzas bijvoorbeeld. Maar wist je dat ook asperges en bier een perfecte combi kunnen zijn? Zeker bij asperges op zijn Vlaams, dé klassieker met beetgare asperges, mimosa van ei, wat geklaarde boter en fijngesnipperde peterselie. Rik ging op zoek naar de beste aspergebieren en selecteerde vier niet te zware blonde biertjes en één verrassend roodbruin bier dat heerlijk smaakt bij een stukje kalfsvlees met krieltjes en groene asperges.

  Lees meer »
 8. Vijf tips om extra te genieten van je bier

  Bier is lekker, maar bier leeft en ieder bier is anders. Om er optimaal van te genieten geeft Rik jullie enkele tips die van ieder glas een feest maken!

  Lees meer »
 9. Biertip: de speciaalste bieren om cadeau te geven aan je vriend(in)

  Als je je soulmate mist, kunnen de dagen erg lang lijken … en dan is het zoeken naar een manier om elkaar ook op afstand liefde te tonen. Een cadeau is uiteraard altijd een goed idee! Dus, is je vriend of vriendin in deze gekke tijden jarig? Of stuur je graag een geschenkje, gewoon zomaar? Dan hebben wij de ideale pintjes uitgekozen waarmee je zeker scoort!

  Lees meer »
 10. Bier van de maand - Gouden Carolus Imperial Blond

  Samen en exclusief voor Prik&Tik selecteert biersommelier Ben Vinken elke maand een bijzonder speciaalbier in 75cl-fles. Verkrijgbaar bij alle Prik&Tik-winkels en online. Bovendien krijg je bij aankoop van dit bier een gratis Beersommelier 20cl-proefglas cadeau. Ontdek het bier van de maand in je Prik&Tik-winkel!

  April 2020 – Gouden Carolus Impérial Blond 75cl

  Lees meer »
Pagina

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.