Streekbieren

PrikenTik - Streekbieren

Onze wereldwijd gekende Belgische streek- en abdijbieren zijn opnieuw aan een ongelooflijke opmars bezig. Traditie en vernieuwing gaan hand in hand. Oude recepten worden vanonder het stof gehaald en bijna wekelijks komen er nieuwe biercreaties op de markt. Ook buiten onze landsgrenzen brouwt men met veel liefde nieuwe ‘crafted beers’. Klik hier en ontdek de beste speciale bieren op de markt.

 1. Going strong: onze vijf sterkste bieren

  De winter is het ideale seizoen om te genieten van een hartverwarmend stevig bier. Sluit de gordijnen, steek de haard aan, laat het buiten maar sneeuwen en geniet. Maar met mate, want dit zijn vijf stevige kleppers.

  Prik en Tik - Streekbieren - Onze vijf sterkste bieren

  Lees meer »
 2. Beery New Year: 3 winterse cocktails met bier

  Traditiegetrouw staan bij nieuwjaarsrecepties bubbels– champagne, cava, prosecco, mousseux etc. – op het menu. Maar dit jaar mag je gerust de rebel in jezelf loslaten en voluit voor bier kiezen! Je kan gewoon een bijzonder bier uitkiezen in je Prik&Tik-winkel of de webshop…. Of nog een stapje verder gaan en er een complete cocktail mee maken!

  Cranberry Surprise

  Laten we beginnen met een makkelijke! Deze cocktail is perfect voor iedereen die van bier houdt, maar vooral van zoet! Drinkt makkelijk weg bij het dessert. Wil je ‘m nog zoeter maken? Vervang de Hoegaarden dan door Hoegaarden Rosé!

  Prik en Tik - Streekbieren - winterse cocktails - cranberry surprise

  Lees meer »
 3. Bier van de maand - Val Dieu Blond 75cl

  Samen en exclusief voor Prik&Tik selecteert biersommelier Ben Vinken elke maand een bijzonder speciaalbier in 75cl-fles. Verkrijgbaar bij alle Prik&Tik-winkels en online. Bovendien krijg je bij aankoop van dit bier een gratis Beersommelier 20cl-proefglas cadeau.

  Januari 2020 – Val Dieu Blond 75cl

  Lees meer »
 4. Winter foodpairing

  De rol van bier is veranderd. Niet lang geleden werd bier gezien als iets dat je ijskoud en snel drinkt. Vandaag is er een bier voor elk moment, stemming en gerecht. Bier is een zeer veelzijdige drank en heeft een plek in zwoel een sportcafé als in een driesterren restaurant. Gastronomen experimenteren er op los om nieuwe ervaringen te creëren voor vrienden of gasten. Nooit eerder hadden we zo'n wijd scala aan smaakvolle bieren tot onze beschikking. Het is een mooie tijd om een bierfan te zijn.

  Lees meer »
 5. Winterbier om je warm te houden

  Een ouderwets koude winter heeft ook zijn fijne en gezellige kanten. Dicht bij elkaar luilekker in de zetel, al dan niet onder een fleecedekentje, een goede film kijken met een stevig hartverwarmend bier binnen handbereik. Top!

  Rik selecteerde de beste winterbieren voor alle overwinteraars die van het goede leven houden. Blond bier past volgens hem het best bij de zomerzon. Voor de donkere winteravonden koos hij dus de beste bruine streek- en feestbieren.

  Prik&Tik - Winterbier

  Lees meer »
 6. Bier-review: Oesterstout

  In haar jubileumjaar sleepte Scheldebrouwerij tot op heden al 8 onderscheidingen in de wacht voor 6 bieren in totaal en daarmee blijkt 2019 een vruchtbaar jaar met een extra feestelijk randje. Ook hun Oesterstout viel in de prijzen en belandde bij de World Beer Awards op de hoogste trede in de categorie Imperial Stout. Niet verwonderlijk, want deze stout is niet zomaar een stout!

  Lees meer »
 7. Leffe, de ideale Winter Warmer

  Leffe winter

  Wat is een Winter Warmer

  De naam Winter Warmer ligt gelukkig een stuk meer voor de hand dan de Lambik, Meersts en Faro’s uit deze wereld! Winter Warmer zegt namelijk wat hij doet: ons warm houden tijdens de wintermaanden. Over het algemeen is de Winter Warmer een bier gebaseerd op één van de volgende twee bieren: de gekruide Wassail en de English Strong Ale. De gekruide Wassail komt van oud Engels ‘Waes Hail’, wat grof vertaald ‘welzijn’ betekent. Het is een traditioneel drankje dat soms warm wordt gedronken, gekruid is met kruidnagel, koriander, anijs, peper en of kaneel.Brouwers brouwen de Winter Warmer sinds mensenheugenis. Ze zijn dan ook verkrijgbaar in vele varianten. Zo wordt de één op vat gerijpt en wordt er b

  Lees meer »
 8. Gulden Draak: levende bieren, gebrouwen volgens een rijke traditie.

  Gulden Draak

  De legendarische Gulden Draak

  Het verhaal over dit mythisch wezen is eeuwenoud. De tocht van de Gulden Draak begint in het noordelijke Scandinavië en eindigt na lange en verre reizen op de top van het Gentse Belfort. Volgens de legende sierde de vergulde draak de voorsteven van het schip waarmee de Noorse koning Sigurd Magnusson in 1111 op kruistocht voer. Hij vocht tegen de Moslims in Spanje, de Belearen en nam vervolgens de stad Sidon in. De krijger schonk het beeld tenslotte aan de keizer van Constantinopel (het huidige Istanboel) om het op de koepel van de Aya Sophia te plaatsen.

  Lees meer »
 9. Bierpairing: Wild smeekt om bier!

  Bij wildschotels denken we al snel aan rode wijn en dan liefst nog een stevige Bourgogne. Maar de uitgesproken smaak van vers wild laat zich ook perfect combineren met een stevig bruin of roodbruin bier. Een vuistregel? Combineer je wildschotel met het bier dat je ook in je bereiding gebruikt. Succes gegarandeerd!

  Prik&Tik - Bierpairing - Wild

  Lees meer »
 10. Bier-review: Tre Fontane Sinergia

  Al te vaak nemen we het woord ‘uniek’ wat lichtzinnig in de mond, maar dit trappistenbier is een echt unicum! Het is het allereerste bier ter wereld dat het resultaat is van een samenwerking tussen twee trappistenbrouwerijen:  Abbazia delle Tre Fontane in Italië en Saint Joseph's Abbey in Spencer, USA. Het resultaat? Een traditionele Amerikaanse IPA met een vleugje Italiaanse creativiteit (eucalyptus!) en het onmiskenbare vakmanschap van de trappisten.

  Uitzicht: een licht amberkleurig bier, beetje troebel met mooie schuimkraag.

  Smaak: vrij zacht voor een IPA, licht hoppig met kruidige aroma’s van den, eucalyptus en citrus.

  Lees meer »
Pagina

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.