Bartender

PrikenTik-bartender

Wil je cocktails leren mixen en shaken als de beste? Wil je jouw gasten verrassen met je eigen creaties? Op zoek naar de klassieke evergreens voor je eigen thuisbar of net op zoek naar dat drankje dat niemand heeft? Klik hier dan zeker door naar deze rubriek vol bartender tips & tricks en het beste uit ons gamma aperitieven en sterke dranken. Keep calm and have a good cocktail, cheers!

 1. Lekkere herfst: onze favoriete cocktails voor Thanksgiving

  De 4de donderdag van de maand november staat in de agenda’s van heel wat kalkoenen zwart gemarkeerd … want dan is het ‘Thanksgiving Day’ ! Op die dag belanden zowat 50 miljoen stuks van dit gevogelte – al dan niet gevuld – op de feesttafel. Behalve één geluksvogel die gratie krijgt van de Amerikaanse president himself.

  Een feest is echter niet compleet zonder een lekkere cocktail als aperitief en daarom ging Rik op zoek naar vier originele Thanksgiving Day cocktails!

  Prik&Tik - Favoriete cocktails voor Thanksgiving

  Lees meer »
 2. Let’s get physical: Welke drankjes neem je mee naar de fitness?

  Prik en Tik - Bartender - Sportdranken

  Als je regelmatig sport ken je ongetwijfeld het belang van een goede sportdrank: ze verbeteren je prestaties, gaan uitdroging tegen, voorkomen spierkrampen, vullen de mineralen aan die je uitzweet en nog zoveel meer.

  De meeste goede sportdranken zijn isotoon. Ze bevatten mineralen en een kleine hoeveelheid suiker in dezelfde verhouding als in ons bloed, waardoor deze dranken heel snel worden opgenomen. Een kleine hoeveelheid natrium zorgt ervoor dat je het vocht ook langer kan vasthouden.

  De meeste energy drinks zoals Red Bull bevatten heel veel suikers en zijn daardoor hypertoon. Ze zijn goed om te recupereren na een heel zware inspanning. Je drink ze dus ook best pas na het sporten.

  Lees meer »
 3. De drie lekkerste cocktails met whisky

  De Whisky Smash

  Een topklassieker die in 1887 al beschreven werd in de Bartenders Guide van ‘professor’ Jerry Thomas. Een cocktail op basis van bourbon whisky met toetsen van zoet, citrus en munt. Het enige wat je nodig hebt is een muddler (stamper), maar die heb je natuurlijk al in huis voor je mojito’s.

  Prik&Tik - Cocktails met whisky - Whisky Smash

  Lees meer »
 4. Home sweet home: de beste dranken van het Prik&Tik-huismerk

  Prik&Tik - De beste dranken van het Prik&Tik-huismerk

  Wist je dat Prik&Tik al sinds 1984 bestaat? Da’s 35 jaar de allerlekkerste dranken, mooiste geschenkmanden en beste promo’s, doorheen heel Vlaanderen. Vandaag zijn er maar liefst 92 winkels en hoewel je daar natuurlijk de grote namen en internationale kleppers kunt vinden, is er ook altijd een plaatsje in het rek voor ons eigen merk. Simpelweg Prik&Tik!

  En pssst … al deze dranken verkopen we in statiegeldflessen. Goed voor het milieu én je portemonnee!


  Lees meer »
 5. Wijnhack: zo maak je boozy ijsblokjes

  Prik&Tik - Boozy ijsblokjes

  De ideale drank ? Check. Het perfecte glas? Check. En je ijs? Euhhh….

  Vaak zijn ijsblokjes wel het laatste ingrediënt waar je aan denkt. Maar dat gaat nu voorgoed veranderen, want met deze tips haal je zoveel meer uit je ijs, of het nu in een glas wijn of een complexe cocktail is.

  Lees meer »
 6. Voor compromisloze cocktails: NONA June

  Hou je wel van een lekker glaasje maar wil je – voor welke reden dan ook – (even) geen alcohol drinken? Dan hoef je je echt niet te beperken tot frisdrank of de hele avond van je glaasje water met ijs nippen. In ons eigen land is er namelijk een heerlijk alcoholvrij alternatief opgestaan: NONA June gin, gemaakt in Gent en gecreëerd door bio-ingenieur Charlotte.

  Prik&Tik - Compromisloze cocktails - NONA June

  Lees meer »
 7. Cocktail-checklist: hoe maak je de perfecte home bar?

  Prik&Tik - Cocktail checklist - Ijs

  Ken je dat gevoel? Je hebt een heerlijke cocktail geproefd op café en wil hem graag namaken bij je thuis. Of je hebt een geweldig idee voor een eigen creatie … maar alleen een pintje en een bodem sinaasappelsap in huis.

  Wees je ideeën een stapje voor en creëer je eigen home bar, zodat je altijd klaar bent om een top-cocktail te serveren aan vrienden en familie. En dat hoeft echt niet moeilijk te zijn. Met onze checklist kom je al een heel eind!

  Lees meer »
 8. Raise your glass: het geschikte glas voor elke cocktail

  Prik&Tik - Raise your glass - perfect glas voor elke cocktail

  Je hebt alle topingrediënten verzameld, een heerlijk recept gevonden en al je shake- en stirmateriaal staat uitgestald. Er ontbreekt nog 1 ding voor de perfecte cocktail: een glas! En omdat – zeker in de cocktailwereld – het ene glas echt niet het andere is, lijsten we even op wanneer je welke variant best kiest.

  Lees meer »
 9. Is het bier? Is het wijn? Nee, ’t is cider!

  Cider laat zich moeilijk in een hoekje duwen. De kleur lijkt op bier, het parelt als goede bubbels, maar het is wel degelijk een apart drankje met een heel eigen en vooral verfrissend karakter. Traditioneel is cider appelsap dat men laat gisten tot een sprankelende drank met een vleugje alcohol. Heel populair in Normandië, Bretagne en Zuid-Engeland, waar je het niet enkel in flessen vindt, maar ook rechtstreeks uit het vat.

  De smaak van deze ‘appelwijnen’ varieert van zoet tot licht zurig, maar is altijd even verfrissend. Een ideale zomerse dorstlesser. Rik selecteerde voor jou de beste ciders uit het Prik&Tik aanbod.

  Somersby Apple Cider

  De meest populaire appelcider in het universum, in 2008 op de markt gebracht door de brouwerijgroep Carlsberg. Helder, niet te zoet en slechts 4,5% vol. alcohol. Zomers fruit in je glas!

  Lees meer »
 10. Op je gezondheid!: 5 cocktails met weinig calorieën

  Prik&Tik - 5 cocktails met weinig calorieën - Schol

  Het is vakantie, en dus mag de broeksriem voor veel mensen wel wat losser. Maar hoewel je tijdens je welverdiende verlof wel ’s gek mag doen, is het ook belangrijk om altijd je gezondheid in je achterhoofd te houden.

  Daarom kozen we wat cocktails voor je uit die niet alleen heerlijk fris smaken, maar ook nog ’s lekker weinig calorieën bevatten. Dan hoef je niet op eentje meer of minder te kijken (alles met mate natuurlijk!). Om af te toetsen: een Tequila Sunrise bevat 261 kcal, een Long Island Iced Tea 276 kcal.

  Lees meer »
Pagina

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.