Bartender

PrikenTik-bartender

Wil je cocktails leren mixen en shaken als de beste? Wil je jouw gasten verrassen met je eigen creaties? Op zoek naar de klassieke evergreens voor je eigen thuisbar of net op zoek naar dat drankje dat niemand heeft? Klik hier dan zeker door naar deze rubriek vol bartender tips & tricks en het beste uit ons gamma aperitieven en sterke dranken. Keep calm and have a good cocktail, cheers!

 1. Drie rechttoe-rechtaan BBQ-cocktails

  Bij een barbecue drink je een wijntje of een frisse pint, toch? Mis! Ook een niet te complexe, kruidige cocktail kan meer dan perfect smaken bij een stukje vlees, vis op gevogelte op de grill.

  Rik zocht en vond drie eenvoudig te bereiden cocktails die perfect smaken bij je zomerse BBQ.

  Lees meer »
 2. Toost op de zomer met deze verfrissende en zoete Lazy Red Cheeks cocktail.

  Wist je trouwens dat Lazy Red Cheeks een recent uitgevonden cocktail is? Deze originele cocktail is enkele jaren geleden voor het eerst gemaakt door Manuel Wouters in de SIPS in Antwerpen.
  Tom Barman (de leadzanger van dEUS) vroeg achter een frisse, zoete cocktail.

  Lees meer »
 3. Ice tea baby! Zo maak je je eigen ijsthee

  Lentezonnetje. Luilekkeren op het terras. Leuk gezelschap. Het enige wat ontbreekt? Een groot glas ice tea in je hand! En dat is gelukkig echt niet moeilijk te maken. Rik deelt zijn geheim recept, geeft tips & tricks en laat je lekkere kant-en-klaar opties ontdekken.

  Lees meer »
 4. 3 smaakvolle mocktails en cocktails met Monin passievruchtensiroop

  Monin Passievruchtensiroop wordt automatisch gelinkt aan vakantie op een Caribisch strand. Het is een bestseller die al je mocktails en cocktails doet opfleuren met zijn zoetigheid en lichte zuurheid.
  Benieuwd naar hoe je deze het beste verwerkt in een cocktail met of zonder alcohol? Lees dan snel verder!

  Lees meer »
 5. Is tequila the new thing?

  Nog niet, maar de groeiende populariteit van tequila bewijst wel dat er een mooie toekomst is voor sterke dranken. Net zoals gin en vodka is tequila een witte alcohol, maar daar houdt de gelijkenis op. Voor gin is jeneverbes nog steeds de belangrijkste smaakmaker, voor tequila is dit agave. De naam tequila is een beschermd handelsmerk en mag alleen gedragen worden door mescals uit de streek rond Santiago de Tequila. Verder moet tequila voor minstens 51% uit agavesap bestaan. De rest is meestal suikerriet. Hoge kwaliteit tequila's bestaan voor 100% uit Agave tequilana.

  Tequila heeft zijn populariteit voor een groot deel te danken aan de Tequila Sunrise – een cocktail op basis van tequila, vers appelsiensap en grenadine. Ook het tequila-ritueel om een shotje te drinken ging de wereld rond: je likt een beetje zout van je hand, drinkt het shotje in één keer leeg en je bijt even in een partje limoen. Maar een tequila van goede kwaliteit drink je best gewoon puur, zoals de Mexicanen het zelf doen.

  Rik selecteerde voor jou enkele goede tequila’s uit het Prik&Tik-assortiment.

  Lees meer »
 6. Met deze suggesties kan je paasvakantie niet meer stuk!

  Paasvakantie. Da’s veertien dagen lang oefenen voor de grote vakantie. En oh ja, er is ook nog het paasfeest. Heerlijk! Rik heeft een paar suggesties voor jou om er een op en top geslaagde veertiendaagse van te maken. Lees je even mee?

  Lees meer »
 7. Beleef de lente met BIONADE

  Bionade doet de dingen anders

  Bionade is een verfrissende biologische limonade met een uniek brouwproces. Dankzij een goed bewaard geheim wordt Bionade aanzien als de enige niet-alcoholische gebrouwen frisdrank, geproduceerd volgens een volledig organisch proces. Voor de puur biologische productie worden uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebruikt. Bionade bevat geen kleurstoffen of bewaarmiddelen en bevat tot maximaal 30% minder suiker dan gewone, suikerhoudende limonades.

  Lees meer »
 8. De beste after dinner cocktails

  Na een uitgebreid diner ronden we graag af met een afzakkertje. Traditioneel kiezen we daarvoor nog steeds voor een klassieke pousse-café. Bij de koffie hoort voor velen een goede cognac of calvados. Maar de after dinner-cocktails worden ook bij ons steeds populairder. Sommige recepten zijn bijna een dessert en een cocktail in één. Rik zocht één en ander voor jullie uit en stelt jullie zijn favorieten voor.

  Lees meer »
 9. Tournée Minerale met Copperhead Non-Alcoholic

  Tournée Minerale roept iedereen op om in februari een maand lang geen alcohol te drinken.
  Het is inmiddels al de zesde editie en is een initiatief van De Druglijn. Er zijn tal van redenen om mee te doen aan Tournée Minérale. Door geen alcohol te drinken krijg je meer energie, ervaar je een betere nachtrust, krijg je een stralendere huid en werk je aan een gezond gewicht. Kortom; het zorgt voor een gezonde geest in een gezond lichaam.

  Om deze alcoholvrije maand te overleven zijn er gelukkig tal van opties! De wereld van alcoholvrije cocktails, mocktails, is aan een flinke opmars bezig. Met een goed mocktail-recept mis je de alcohol totaal niet en zal je wel vaker in het jaar aan Tournée Minérale kunnen doen. Er komen ook steeds meer alcoholvrije spirits op de markt die bijna niet van de alcoholische variant te onderscheiden zijn.
  Neem de Copperhead 0% bijvoorbeeld, Rik testte hem voor je uit:

  Lees meer »
 10. Eerste hulp bij Tournée Minérale: 3 alcoholvrije cocktails

  Alcoholvrije cocktails zijn ondertussen zo hip dat ze een eigen naam kregen: mocktails. En die status hebben ze ondertussen dubbel en dik verdiend. Even lekker als een ‘echte’ cocktail maar wel safe en gezond. Perfect om de alcoholvrije maand februari door te komen, maar ook om heel het jaar door van te genieten. Bartender Rik probeerde voor jullie drie lekkere recepten uit.

  Lees meer »
Pagina