Bartender

PrikenTik-bartender

Wil je cocktails leren mixen en shaken als de beste? Wil je jouw gasten verrassen met je eigen creaties? Op zoek naar de klassieke evergreens voor je eigen thuisbar of net op zoek naar dat drankje dat niemand heeft? Klik hier dan zeker door naar deze rubriek vol bartender tips & tricks en het beste uit ons gamma aperitieven en sterke dranken. Keep calm and have a good cocktail, cheers!

 1. 5 feestelijk versierde cocktails

  Het mixen en shaken van een cocktail is al een feest op zich, maar voor de eindejaarsfeesten mag het nog net ietsje meer zijn. Daarom selecteerde Rik vijf feestelijke cocktailrecepten met extra aandacht voor de decoratie en de afwerking.

  Lees meer »
 2. Fall Spritz: de herfstcocktail

  Aperol Spritz kwam enkele jaren geleden overwaaien uit Noord-Italië en is sindsdien uitgegroeid tot een echte topper op al onze zomerse terrassen. Een groot glas gevuld met Aperol en wat tonic of cava, enkele ijsblokjes en een stukje appelsien. Heerlijk toch?

  Maar Rik zou ook graag in de herfst blijven genieten van zijn Spritz. Daarom zocht hij een Spritz recept dat perfect past bij de geuren en kleuren van de herfst. Ook zo benieuwd als wij naar zijn Fall Spritz recept?

  Lees meer »
 3. Bitter is beter: de smaak van het seizoen

  Move over, zoet en zuur. Deze herfst en winter draait het allemaal om bitter. De spreuk zegt het al: bier is bitter, bier is best. Maar het blijft niet beperkt tot bittere bieren. Ook cocktails en zelfs alcoholvrije aperitieven gaan voluit voor een uitgesproken smaak. Rik stelt je zijn favoriete bittere smaakmakers voor!

  Lees meer »
 4. #DrinkTok: de beste drankeninspiratie van TikTok

  TikTok is al lang niet meer alleen de app waar 14-jarigen dansjes doen. Heel veel ‘drinkfluencers’ hebben nu ook daar een account en geven je tips over je favoriete dranken. Rik heeft er 5 voor je uitgekozen!

  Lees meer »
 5. Go bio! De beste biologische frisdranken van ’t moment

  We willen allemaal ons steentje bijdragen voor de natuur – en voor ons eigen welzijn! En dus is het ook in drankenland al bio wat de klok slaat. Natuurlijke verfrissing, duurzame ingrediënten en authentieke smaken … Rik ging speciaal voor jou op zoek naar drankjes die het allemaal hebben!

  Lees meer »
 6. Maak je eigen boozy ijsjes

  Heerlijk toch een lekker ijsje uit het vuistje? En zo’n zomerse cocktail, zalig gewoon! Dan moet een boozy ijsje, zeg maar ijs met tik, de overtreffende trap zijn van al wat lekker is? En dat is het ook! We mixen gewoon de herinneringen aan de frisco’s uit onze kindertijd in een blender met een scheutje spirits voor volwassenen. Voeg daar flink wat gezond fruit aan toe en de diepvriezer doet de rest.

  Lees meer »
 7. There is Dirty Shirley!

  Wat hebben de eerbiedwaardige New York Times en het populaire TikTok gemeen? Beide roepen ze de ‘Dirty Shirley’ uit tot dé zomercocktail van 2022. De NYT met serieuze artikels, op TikTok met miljoenen views. De Dirty Shirley is de versie met een behoorlijke portie ‘tik’, geïnspireerd op de in de VS héél populaire Shirley Temple mocktail, genoemd naar het populaire kindsterretje uit de jaren ’30. Een héél simpele, zoete cocktail met een mooi roze Instagram-kleur en een iconische maraschino-kers als versiering. Benieuwd wat jullie vinden van deze concurrent voor de Aperol Spritz!

  Lees meer »
 8. Drie rechttoe-rechtaan BBQ-cocktails

  Bij een barbecue drink je een wijntje of een frisse pint, toch? Mis! Ook een niet te complexe, kruidige cocktail kan meer dan perfect smaken bij een stukje vlees, vis op gevogelte op de grill.

  Rik zocht en vond drie eenvoudig te bereiden cocktails die perfect smaken bij je zomerse BBQ.

  Lees meer »
 9. Toost op de zomer met deze verfrissende en zoete Lazy Red Cheeks cocktail.

  Wist je trouwens dat Lazy Red Cheeks een recent uitgevonden cocktail is? Deze originele cocktail is enkele jaren geleden voor het eerst gemaakt door Manuel Wouters in de SIPS in Antwerpen.
  Tom Barman (de leadzanger van dEUS) vroeg achter een frisse, zoete cocktail.

  Lees meer »
 10. Ice tea baby! Zo maak je je eigen ijsthee

  Lentezonnetje. Luilekkeren op het terras. Leuk gezelschap. Het enige wat ontbreekt? Een groot glas ice tea in je hand! En dat is gelukkig echt niet moeilijk te maken. Rik deelt zijn geheim recept, geeft tips & tricks en laat je lekkere kant-en-klaar opties ontdekken.

  Lees meer »
Pagina