Bartender

PrikenTik-bartender

Wil je cocktails leren mixen en shaken als de beste? Wil je jouw gasten verrassen met je eigen creaties? Op zoek naar de klassieke evergreens voor je eigen thuisbar of net op zoek naar dat drankje dat niemand heeft? Klik hier dan zeker door naar deze rubriek vol bartender tips & tricks en het beste uit ons gamma aperitieven en sterke dranken. Keep calm and have a good cocktail, cheers!

 1. De lekkerste wintercocktails voor donkere dagen

  Prik&Tik - Wintercocktails - Haardvuur

  Een goede wintercocktail moet hartverwarmend zijn en je lichtjes doen gloeien. Geen frisse Aperol Spritz of tropische Pina Colada maar eerder een stoere Rusty Nail of een creamy Tom & Jerry.

  Rik sprokkelde wat hout voor het haardvuur én de beste recepten bij elkaar.

  Lees meer »
 2. Gin in: de beste alcoholvrije gin in onze rekken

  Alcoholvrij was nog nooit zo populair! En dat hebben heel wat merken begrepen. Handig, want zo kunnen we je bij Prik&Tik een ruime keuze aan alcoholvrije dranken voorstellen. Deze keer aan de beurt: gin!

  Nona June, alcoholvrije gin uit eigen land

  Deze alcoholvrije gin testten we een tijdje geleden … en we waren niet teleurgesteld! Deze gin werd bedacht door ingenieur Charlotte Matthys omdat ze vond dat het alcoholvrije aanbod van gins in België wel wat de wensen overliet. 

  De perfecte mixer voor al je cocktails.

  Lees meer »
 3. Dromen van de tropen: de beste rum-cocktails

  Een Cuba Libre, Mojito of Piña Colada kennen we allemaal, maar ken je ook deze vijf lekkere cocktails met rum? Onbekend is te vaak onbemind en dat is zonde. Met deze cocktails haal je in no time de Caraïbische zon in huis, zelfs als het buiten pijpenstelen regent!

  Prik en Tik - Bartender - De beste rum-cocktails

  Lees meer »
 4. Goeie start: de beste energiedrankjes tegen je winterdip

  De feesten zijn voorbij, buiten is het ijzig koud en het is moeilijk om je goede voornemens vol te houden … en dan is een winterdipje soms onvermijdelijk. Maar met motiverende mensen rondom je en een tikje extra van deze energy drinks zit je zo weer in het zadel. Hop!

  Prik en Tik - Bartender - Energiedrankjes

  Lees meer »
 5. Riks geschenkengids: de beste cadeaus voor kerst en nieuw

  Op het einde van het jaar heb je heel wat cadeaus te kopen. Maar hoe vind je het perfecte geschenk dat echt bij iemand past? En hoe blijf je binnen je budget? Speciaal voor jou zet Rik wat toppers op een rijtje – voor elk profiel en elke portemonnee. Hij heeft ze zelfs van laagste naar hoogste prijs geordend, lekker makkelijk!

  Voor je Secret Santa

  Heb je de naam van een collega die wel van een glaasje houdt getrokken? Dan kan je niet misgaan met deze Duvel Taste Belgium geschenkbox vol lekkere bieren. Zelfs de prijs blijft netjes binnen de €10-limiet!

  Lees meer »
 6. Jenever & bier: op zoek naar de ultieme kopstoot

  Prik&Tik - Jenever & bier - De ideale kopstoot

  Nee, we hebben het niet over jouw favoriete filmfragment met de vechtjassen Jean-Claude Van Damme of Sylvester Stallone, maar wel over de ideale combinatie tussen een borrel jenever en een biertje. Een combinatie die vooral bij onze noorderburen bijzonder populair is. Bier en jenever hebben trouwens meer overeenkomsten dan je zou denken omdat ze beide graan als belangrijkste basisingrediënt hebben.

  Lees meer »
 7. Vijf toppers voor de feestdagen

  Bij een feest hoort een glas parelende champagne als aperitief, een goed glas wijn bij de kerstkalkoen en een bol cognac om af te sluiten. Tenminste dat denken we … Maar je kan het ook perfect bij bier houden. Geen gewoon pilsje natuurlijk, maar enkele goed gekozen bieren die jouw feestdis van het begin tot het einde kunnen begeleiden. Rik dook in onze uitgebreide biercollectie en stelt je met plezier zijn eigenzinnige keuze voor de eindejaarsfeesten voor.

  Prik&Tik - Vijf toppers voor de feestdagen

  Lees meer »
 8. Lekkere herfst: onze favoriete cocktails voor Thanksgiving

  De 4de donderdag van de maand november staat in de agenda’s van heel wat kalkoenen zwart gemarkeerd … want dan is het ‘Thanksgiving Day’ ! Op die dag belanden zowat 50 miljoen stuks van dit gevogelte – al dan niet gevuld – op de feesttafel. Behalve één geluksvogel die gratie krijgt van de Amerikaanse president himself.

  Een feest is echter niet compleet zonder een lekkere cocktail als aperitief en daarom ging Rik op zoek naar vier originele Thanksgiving Day cocktails!

  Prik&Tik - Favoriete cocktails voor Thanksgiving

  Lees meer »
 9. Let’s get physical: Welke drankjes neem je mee naar de fitness?

  Prik en Tik - Bartender - Sportdranken

  Als je regelmatig sport ken je ongetwijfeld het belang van een goede sportdrank: ze verbeteren je prestaties, gaan uitdroging tegen, voorkomen spierkrampen, vullen de mineralen aan die je uitzweet en nog zoveel meer.

  De meeste goede sportdranken zijn isotoon. Ze bevatten mineralen en een kleine hoeveelheid suiker in dezelfde verhouding als in ons bloed, waardoor deze dranken heel snel worden opgenomen. Een kleine hoeveelheid natrium zorgt ervoor dat je het vocht ook langer kan vasthouden.

  De meeste energy drinks zoals Red Bull bevatten heel veel suikers en zijn daardoor hypertoon. Ze zijn goed om te recupereren na een heel zware inspanning. Je drink ze dus ook best pas na het sporten.

  Lees meer »
 10. De drie lekkerste cocktails met whisky

  De Whisky Smash

  Een topklassieker die in 1887 al beschreven werd in de Bartenders Guide van ‘professor’ Jerry Thomas. Een cocktail op basis van bourbon whisky met toetsen van zoet, citrus en munt. Het enige wat je nodig hebt is een muddler (stamper), maar die heb je natuurlijk al in huis voor je mojito’s.

  Prik&Tik - Cocktails met whisky - Whisky Smash

  Lees meer »
Pagina

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.