Bartender

PrikenTik-bartender

Wil je cocktails leren mixen en shaken als de beste? Wil je jouw gasten verrassen met je eigen creaties? Op zoek naar de klassieke evergreens voor je eigen thuisbar of net op zoek naar dat drankje dat niemand heeft? Klik hier dan zeker door naar deze rubriek vol bartender tips & tricks en het beste uit ons gamma aperitieven en sterke dranken. Keep calm and have a good cocktail, cheers!

 1. Homemade advocaat met een twist

  Advocaat is een echt voorjaarsdrankje! De smeuïge smaak roept namelijk meteen de sfeer op van Pasen. Je kan hem kant-en-klaar kopen natuurlijk, maar zelfgemaakt is hij zo lekker dat er zelfs geen toefje slagroom op hoeft. Rik is er alleszins fan van, maar hij geeft er uiteraard graag zijn eigen twist aan. De klassieke versie wordt op basis van brandewijn gemaakt, maar Rik gaat voor … whisky!
  De whisky maakt de advocaat wat steviger zowel qua geur als qua smaak, maar ook weer niet te zwaar.

  Homemade advocaat met een twist - Prik & Tik - Bartender

  Lees meer »
 2. Knutselidee voor kids: bouwen met brik

  Heb je kleintjes die niet kunnen stilzitten? Steken de knutselkriebels de kop op? Dan hebben we wat leuke activiteiten voor je bedacht! Extra handig: je hebt er geen speciaal materiaal voor nodig, maar kunt ze gewoon maken met spullen die je al in huis hebt.

  Lees meer »
 3. Cocktailtip: zo maak je de perfecte whisky highball

  Prik&Tik - Whiskey Highball

  Volgens het ‘Handbook for Hosts’, een beroemde gids voor iedereen die een feestje organiseert, zou de whisky highball ‘uitgevonden’ zijn door een zekere Patrick Gavin Duffy, barman in Ashland House in Manhattan. Het begrip ‘uitvinden’ is wel wat overtrokken voor deze supereenvoudige cocktail.

  Lees meer »
 4. I can’t wait for the weekend to begin… : Zo organiseer je de perfecte afterwork

  Je hebt er een lange werkweek opzitten en je kan wel wat ontspanning gebruiken. Dan is een afterwork altijd een goed idee. Met deze tips wordt het zeker een succes!

   

  Lees meer »
 5. De lekkerste wintercocktails voor donkere dagen

  Prik&Tik - Wintercocktails - Haardvuur

  Een goede wintercocktail moet hartverwarmend zijn en je lichtjes doen gloeien. Geen frisse Aperol Spritz of tropische Pina Colada maar eerder een stoere Rusty Nail of een creamy Tom & Jerry.

  Rik sprokkelde wat hout voor het haardvuur én de beste recepten bij elkaar.

  Lees meer »
 6. Gin in: de beste alcoholvrije gin in onze rekken

  Alcoholvrij was nog nooit zo populair! En dat hebben heel wat merken begrepen. Handig, want zo kunnen we je bij Prik&Tik een ruime keuze aan alcoholvrije dranken voorstellen. Deze keer aan de beurt: gin!

  Lees meer »
 7. Dromen van de tropen: de beste rum-cocktails

  Een Cuba Libre, Mojito of Piña Colada kennen we allemaal, maar ken je ook deze vijf lekkere cocktails met rum? Onbekend is te vaak onbemind en dat is zonde. Met deze cocktails haal je in no time de Caraïbische zon in huis, zelfs als het buiten pijpenstelen regent!

  Prik en Tik - Bartender - De beste rum-cocktails

  Lees meer »
 8. Goeie start: de beste energiedrankjes tegen je winterdip

  De feesten zijn voorbij, buiten is het ijzig koud en het is moeilijk om je goede voornemens vol te houden … en dan is een winterdipje soms onvermijdelijk. Maar met motiverende mensen rondom je en een tikje extra van deze energy drinks zit je zo weer in het zadel. Hop!

  Prik en Tik - Bartender - Energiedrankjes

  Lees meer »
 9. Riks geschenkengids: de beste cadeaus voor kerst en nieuw

  Op het einde van het jaar heb je heel wat cadeaus te kopen. Maar hoe vind je het perfecte geschenk dat echt bij iemand past? En hoe blijf je binnen je budget? Speciaal voor jou zet Rik wat toppers op een rijtje – voor elk profiel en elke portemonnee. Hij heeft ze zelfs van laagste naar hoogste prijs geordend, lekker makkelijk!

  Voor je Secret Santa

  Heb je de naam van een collega die wel van een glaasje houdt getrokken? Dan kan je niet misgaan met deze Duvel Taste Belgium geschenkbox vol lekkere bieren. Zelfs de prijs blijft netjes binnen de €10-limiet!

  Lees meer »
 10. Jenever & bier: op zoek naar de ultieme kopstoot

  Prik&Tik - Jenever & bier - De ideale kopstoot

  Nee, we hebben het niet over jouw favoriete filmfragment met de vechtjassen Jean-Claude Van Damme of Sylvester Stallone, maar wel over de ideale combinatie tussen een borrel jenever en een biertje. Een combinatie die vooral bij onze noorderburen bijzonder populair is. Bier en jenever hebben trouwens meer overeenkomsten dan je zou denken omdat ze beide graan als belangrijkste basisingrediënt hebben.

  Lees meer »
Pagina

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.