Bartender

PrikenTik-bartender

Wil je cocktails leren mixen en shaken als de beste? Wil je jouw gasten verrassen met je eigen creaties? Op zoek naar de klassieke evergreens voor je eigen thuisbar of net op zoek naar dat drankje dat niemand heeft? Klik hier dan zeker door naar deze rubriek vol bartender tips & tricks en het beste uit ons gamma aperitieven en sterke dranken. Keep calm and have a good cocktail, cheers!

 1. Maak een cocktail met ingrediënten uit je voorraadkast

  Het zijn weer drukke weken. De kinderen gaan naar school, jij naar het werk en er is niet altijd veel tijd om naar de winkel te gaan. Maar dat wil niet zeggen dat je ’s avonds niet kan ontspannen met een fijne cocktail! Rik legt je uit hoe je er makkelijk eentje maakt – gewoon met de ingrediënten die nu al in je (koel)kast staan.

  Lees meer »
 2. Back to school: de beste drankjes na ’n lange schooldag

  Lezen, schrijven, tellen en vooral …. heel veel spelen! Je kids hebben weer drukke dagen voor de boeg. Als ze daarna thuiskomen hebben ze wel een lekker drankje verdiend. Maar niet zomaar welk flesje of blikje, want wij hebben heel wat verfrissing op kindermaat! De allerleukste lichten we even toe.

  Lees meer »
 3. Hoe laat je de kinderen toch genoeg water drinken?

  Water is de beste dorstlesser, bevat geen calorieën en heeft een neutrale smaak. Kortom het ideale verfrissende drankje tussen het spelen door. Maar de smaakpapillen van onze kinderen zijn verwend door zoet en dus is het niet altijd even eenvoudig om ze voor mineraalwater te laten kiezen.

  Lees meer »
 4. De lekkerste cocktails met bubbels

  Een goed gekoeld glas champagne, cava of prosecco is al een perfect aperitief op zich, maar wist je dat een goed glas bubbels ook de basis kan zijn voor een sprankelende cocktail? De Apérol Spritz kennen we ondertussen allemaal, maar Rik stelt je graag zijn geheime favorieten voor. Oh ja, voor hij het vergeet, in alle recepten kan je de cava vervangen door een prosecco of een champagne en vice-versa. Geen enkel probleem!

  Lees meer »
 5. Cynar, de verborgen parel onder de Italiaanse amaro’s

  Heb je al eens van amaro’s gehoord? ‘Amaro’ wil letterlijk ‘bitter’ zeggen in het Italiaans en verwijst naar heel wat superlekkere, bitterzoete kruidenlikeuren uit Italië.

  Cynar is zo’n traditionele Italiaanse amaro op basis van artisjok. Hij is al sinds 1952 op de markt. Angelo Dalle Mollo experimenteerde met cynarine, een bitter extract uit de wortels en bladeren van de artisjokplant en verfijnde de smaak met 13 kruiden en planten. De bitterzoete Cynar was geboren. Cynar kan je perfect puur drinken met een blokje ijs, maar het is ook een prima basis voor enkele eenvoudige maar verfrissende cocktails. Rik stelt ze je graag voor! 


  Lees meer »
 6. Hoe maak je de perfecte Negroni?

  De Negroni is een echte klassieker die dit jaar 101 kaarsjes uitblaast. Hij ontstond in 1919 toen graaf Negroni in Caffé Casoni een Americano bestelde, ‘maar wel liefst iets sterker’. De barman maakte een Americano met gin in plaats van spuitwater en de Negroni was geboren. De Negroni lijkt een eenvoudige cocktail met gelijke delen Campari, Martini Rosso en gin, maar toch zijn er enkele regels die je moet respecteren om tot een perfect resultaat te komen. Rik adviseert je om zeker voor een behoorlijk pittige dry gin te kiezen om het bitter & zoete geweld van de Campari en de Martini in toom te houden.

  Lees meer »
 7. Splash of color: ontdek onze kleurrijkste drankjes

  Wat is er nog lekkerder dan een heerlijke frisse cocktail, mocktail of mixed drink? Een drankje dat er ook nog eens goed uitziet! Haal één van deze dranken bomvol kleur in huis – dat kan via onze winkels maar ook via de webshop – en maak zelfs van de druilerigste dag een mooi moment!

  Lees meer »
 8. Drie lekkere mocktails die je samen met je kids kan maken … en drinken!

  Verfrissende en gezonde mocktails zijn ‘hot’. Een goede mocktail is even verrassend van smaak als een ‘echte’ cocktail. Je kan er van blijven drinken, ook samen met je kids. Ideaal dus voor een verrassingsfeestje met je kinderen, vrienden en vriendinnen.

  Rik selecteerde drie originele mocktails die je samen met je kids in een handomdraai klaar hebt!
  Alle recepten zijn goed voor 4 glazen. Cheers!

  Lees meer »
 9. Cocktailtips: Aan de slag met koffie

  Natuurlijk gaat er ’s morgens niets boven een kop dampende koffie om de nevelen van de nacht te verjagen, maar met koffie kan je zoveel meer doen! Rik ging op zoek naar de beste koffiemocktails en -cocktails en start met een verbazend lekker en eenvoudig basisrecept. De klassieke Irish coffee of iced coffee maakt plaats voor enkele nieuwe varianten.

  Lees meer »
 10. Knutselidee voor kids: pret met PET-flessen

  Zijn jouw kinderen echte knutselaars? Hebben ze onze activiteiten met kurk, kroonkurken, wijnflessen en brikken al uitgeprobeerd? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met gebruikte PET-flessen!

  Lees meer »
Pagina

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.