Bartender

PrikenTik-bartender

Wil je cocktails leren mixen en shaken als de beste? Wil je jouw gasten verrassen met je eigen creaties? Op zoek naar de klassieke evergreens voor je eigen thuisbar of net op zoek naar dat drankje dat niemand heeft? Klik hier dan zeker door naar deze rubriek vol bartender tips & tricks en het beste uit ons gamma aperitieven en sterke dranken. Keep calm and have a good cocktail, cheers!

 1. De lekkerste cocktails met bubbels

  Een goed gekoeld glas champagne, cava of prosecco is al een perfect aperitief op zich, maar wist je dat een goed glas bubbels ook de basis kan zijn voor een sprankelende cocktail? De Apérol Spritz kennen we ondertussen allemaal, maar Rik stelt je graag zijn geheime favorieten voor. Oh ja, voor hij het vergeet, in alle recepten kan je de cava vervangen door een prosecco of een champagne en vice-versa. Geen enkel probleem!

  Lees meer »
 2. Cynar, de verborgen parel onder de Italiaanse amaro’s

  Heb je al eens van amaro’s gehoord? ‘Amaro’ wil letterlijk ‘bitter’ zeggen in het Italiaans en verwijst naar heel wat superlekkere, bitterzoete kruidenlikeuren uit Italië.

  Cynar is zo’n traditionele Italiaanse amaro op basis van artisjok. Hij is al sinds 1952 op de markt. Angelo Dalle Mollo experimenteerde met cynarine, een bitter extract uit de wortels en bladeren van de artisjokplant en verfijnde de smaak met 13 kruiden en planten. De bitterzoete Cynar was geboren. Cynar kan je perfect puur drinken met een blokje ijs, maar het is ook een prima basis voor enkele eenvoudige maar verfrissende cocktails. Rik stelt ze je graag voor! 


  Lees meer »
 3. Hoe maak je de perfecte Negroni?

  De Negroni is een echte klassieker die dit jaar 101 kaarsjes uitblaast. Hij ontstond in 1919 toen graaf Negroni in Caffé Casoni een Americano bestelde, ‘maar wel liefst iets sterker’. De barman maakte een Americano met gin in plaats van spuitwater en de Negroni was geboren. De Negroni lijkt een eenvoudige cocktail met gelijke delen Campari, Martini Rosso en gin, maar toch zijn er enkele regels die je moet respecteren om tot een perfect resultaat te komen. Rik adviseert je om zeker voor een behoorlijk pittige dry gin te kiezen om het bitter & zoete geweld van de Campari en de Martini in toom te houden.

  Lees meer »
 4. Splash of color: ontdek onze kleurrijkste drankjes

  Wat is er nog lekkerder dan een heerlijke frisse cocktail, mocktail of mixed drink? Een drankje dat er ook nog eens goed uitziet! Haal één van deze dranken bomvol kleur in huis – dat kan via onze winkels maar ook via de webshop – en maak zelfs van de druilerigste dag een mooi moment!

  Lees meer »
 5. Drie lekkere mocktails die je samen met je kids kan maken … en drinken!

  Verfrissende en gezonde mocktails zijn ‘hot’. Een goede mocktail is even verrassend van smaak als een ‘echte’ cocktail. Je kan er van blijven drinken, ook samen met je kids. Ideaal dus voor een verrassingsfeestje met je kinderen, vrienden en vriendinnen.

  Rik selecteerde drie originele mocktails die je samen met je kids in een handomdraai klaar hebt!
  Alle recepten zijn goed voor 4 glazen. Cheers!

  Lees meer »
 6. Cocktailtips: Aan de slag met koffie

  Natuurlijk gaat er ’s morgens niets boven een kop dampende koffie om de nevelen van de nacht te verjagen, maar met koffie kan je zoveel meer doen! Rik ging op zoek naar de beste koffiemocktails en -cocktails en start met een verbazend lekker en eenvoudig basisrecept. De klassieke Irish coffee of iced coffee maakt plaats voor enkele nieuwe varianten.

  Lees meer »
 7. Knutselidee voor kids: pret met PET-flessen

  Zijn jouw kinderen echte knutselaars? Hebben ze onze activiteiten met kurk, kroonkurken, wijnflessen en brikken al uitgeprobeerd? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met gebruikte PET-flessen!

  Lees meer »
 8. Homemade advocaat met een twist

  Advocaat is een echt voorjaarsdrankje! De smeuïge smaak roept namelijk meteen de sfeer op van Pasen. Je kan hem kant-en-klaar kopen natuurlijk, maar zelfgemaakt is hij zo lekker dat er zelfs geen toefje slagroom op hoeft. Rik is er alleszins fan van, maar hij geeft er uiteraard graag zijn eigen twist aan. De klassieke versie wordt op basis van brandewijn gemaakt, maar Rik gaat voor … whisky!
  De whisky maakt de advocaat wat steviger zowel qua geur als qua smaak, maar ook weer niet te zwaar.

  Homemade advocaat met een twist - Prik & Tik - Bartender

  Lees meer »
 9. Knutselidee voor kids: bouwen met brik

  Heb je kleintjes die niet kunnen stilzitten? Steken de knutselkriebels de kop op? Dan hebben we wat leuke activiteiten voor je bedacht! Extra handig: je hebt er geen speciaal materiaal voor nodig, maar kunt ze gewoon maken met spullen die je al in huis hebt.

  Lees meer »
 10. Cocktailtip: zo maak je de perfecte whisky highball

  Prik&Tik - Whiskey Highball

  Volgens het ‘Handbook for Hosts’, een beroemde gids voor iedereen die een feestje organiseert, zou de whisky highball ‘uitgevonden’ zijn door een zekere Patrick Gavin Duffy, barman in Ashland House in Manhattan. Het begrip ‘uitvinden’ is wel wat overtrokken voor deze supereenvoudige cocktail.

  Lees meer »
Pagina

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.