Bartender

PrikenTik-bartender

Wil je cocktails leren mixen en shaken als de beste? Wil je jouw gasten verrassen met je eigen creaties? Op zoek naar de klassieke evergreens voor je eigen thuisbar of net op zoek naar dat drankje dat niemand heeft? Klik hier dan zeker door naar deze rubriek vol bartender tips & tricks en het beste uit ons gamma aperitieven en sterke dranken. Keep calm and have a good cocktail, cheers!

 1. Griezelen in stijl met onze Halloween cocktails

  Nog even en we trekken weer massaal naar velden, bossen en andere spooktochten voor onze jaarlijkse portie Halloween griezels. Rik zonderde zich af in zijn torenkamer vol spooky rekwisieten om voor jullie de griezeligste Halloween cocktails samen te stellen. Maar wel ‘in stijl’ dit jaar!

  Lees meer »
 2. Zo maak je ’n zero waste cocktailbar

  Ben jij graag in de weer met cocktails en mocktails? Dan weet je dat je voor veel recepten verschillende producten en flessen nodig hebt, waarvan je vaak maar een bodempje gebruikt. Daarna nemen ze gewoon plaats in je kast in. Vaak vervallen ze zelfs nog voor dat je ze helemaal kan gebruiken en moet je ze weggooien.

  Wil je daar graag verandering in brengen en tegelijk je steentje bijdragen voor het milieu? Dan is het hoog tijd om een zero waste cocktailbar te maken! Ideaal voor als je vrienden uitnodigt – die trouwens ook zelf restjes kunnen meebrengen – of gewoon voor een luie zaterdagavond.

  Volg onze tips en ontdek wat je allemaal kan maken met zo weinig mogelijk afval!

  Lees meer »
 3. Vijf heerlijke, zomerse mocktails

  Niets is zo lekker als een verfrissende cocktail op een zomers terras. Maar niet iedereen heeft altijd zin in alcohol. Geen nood! Ruil je cocktail gewoon in voor een mocktail en je kan meteen zorgeloos genieten. Rik ging op zoek naar de vijf beste recepten zodat je zomer niet meer stuk kan. Enjoy!

  Lees meer »
 4. Hard Seltzers, de nieuwe rage

  Heb je al gehoord van ‘hard seltzer’? Nee? Lees dan zeker even verder, want hard seltzers zijn in Amerika een regelrechte hit en ondertussen zijn ze goed op weg om ook Europa te veroveren. Hard seltzers zijn laag-alcoholische frisdranken op basis van bruiswater en een (fruit)smaakje. Ze zijn vooral erg populair bij millennials die altijd op zoek zijn naar iets nieuws en trendy. Maar ook als je niet tot deze leeftijdsgroep behoort, kan deze nieuwe drank in de smaak vallen. Ze zijn verrassend lekker, verfrissend en caloriearm. Laat je zeker niet afschrikken door de alcohol want het percentage schommelt rond een kleine 5%.

  Lees meer »
 5. Klassieker met een eigen twist: Magic Mule

  De Moscow Mule is een eenvoudige en tegelijkertijd één van de populairste cocktails van dit moment. Wij gaan met deze klassieker aan de slag en geven er een eigen twist aan: The Magic Mule. Ontdek in onderstaande video het recept van deze kruidige cocktail. Cheers!

  Lees meer »
 6. Drink local! De beste spirits van Belgische origine.

  In het kielzog van de gin hype kent de markt van gedistilleerde dranken een onwaarschijnlijke revival. De nieuwe producten die op de markt komen zijn haast niet te tellen en vaak super innovatief en … heel lekker. Rik van Prik & Tik maakte zijn eigenzinnige keuze uit het nieuwe aanbod en stelt heel graag het beste van Belgische bodem aan je voor. Een klassieke topjenever, een verfijnde single malt whisky, een stoere spiced rum, een originele gin op basis van bier, een kant-en-klare cocktail en een verrassende geschenkbox. Keuze te over!

  Lees meer »
 7. Cocktails met gember, gezond én lekker!

  Gember is ‘hot’ en met recht en reden! Het is gezond, lekker en héél veelzijdig. Ideaal dus om heerlijke cocktails en mocktails te mixen. Voor deze suggesties werken we met Gimber The original, een pittige mixer op basis van de beste biologische gember, citroenen en andere subtiele kruiden en specerijen die je smaakpapillen zullen strelen. Rik proefde voor jullie de beste recepten. Wat een geluk heeft die man toch!

  1. Gimber Champagne

  Een champagnecocktail met een verrassende twist!

  Lees meer »
 8. De onstuitbare opmars van premium rum

  Is premium rum the new gin? Het lijkt er hoe langer hoe meer op. Niet dat gin op de terugweg is, integendeel, het aanbod groeit nog steeds, maar ook het aanbod aan premium rums zit in de lift. Bacardi, Havana Club en Captain Morgan blijven nog steeds belangrijke merken, maar er zijn veel kapers op de kust.

  Rum was heel lang een sterke drank die erg populair was in cocktails – denk maar aan Cuba Libre of Pina Colada – maar zelden puur gedronken werd. Daar komt nu stilaan verandering in. Net zoals je een fijne single malt whisky niet gebruikt om te mixen, drink je ook een premium rum puur of on the rocks. Classy!

  Vandaag hebben we al een vijftigtal rums in ons Prik&Tik gamma. Rik zette zich aan het proeven en pikte er zes toppers uit die je absoluut eens moet ‘sippen’ zoals ze zeggen in de US.

  Lees meer »
 9. Date Night: de beste cocktails voor ’n Valentijn bij je thuis

  Ah, Valentijn! Een avond om met je liefste helemaal weg te dromen … Hoe maak jij er ook thuis iets bijzonders van? Kies je een romantische film uit? Of wat dacht je van een cosy picknick in je achtertuin? Waar je ook voor gaat, Rik weet precies welke cocktail erbij past! Hier vind je de recepten:

  Movie Night

  Lees meer »
 10. Alcoholvrij aperitief: Juniper Jacket 0,0%

  Op zoek naar een lekker aperitief met 100% smaak en 0% alcohol? Ga dan voor de Juniper Jacket 0,0%.

  In onderstaande video ontdek je hoe je dit bittere, zwoel-zoete, alcoholvrije aperitief maakt. Laat het alvast smaken!

  Lees meer »
Pagina

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.