Bartender

PrikenTik-bartender

Wil je cocktails leren mixen en shaken als de beste? Wil je jouw gasten verrassen met je eigen creaties? Op zoek naar de klassieke evergreens voor je eigen thuisbar of net op zoek naar dat drankje dat niemand heeft? Klik hier dan zeker door naar deze rubriek vol bartender tips & tricks en het beste uit ons gamma aperitieven en sterke dranken. Keep calm and have a good cocktail, cheers!

 1. Blij met alcoholvrij: de beste aperitieven zonder alcohol

  Blij met alcoholvrij: de beste aperitieven zonder alcohol

  De feestdagen komen eraan! Tijd voor kerstbomen, kroketten en … klinken! Want vieren doe je natuurlijk met een glaasje. Alleen hoeft daar al een tijdje niet altijd alcohol in te zitten. Rik haalt speciaal voor jou de beste alcoholvrije aperitieven uit de kast.

  Lees meer »
 2. Schitterende Feestelijke Smaakcombinaties met Gerolsteiner

  Schitterende Feestelijke Smaakcombinaties met Gerolsteiner

  De feestdagen zijn de tijd van het jaar waarin we genieten van heerlijke maaltijden en sprankelende vieringen. Ontdek hoe Gerolsteiner mineraalwater je kan helpen om je feestmaaltijden naar een hoger niveau te tillen door het toevoegen van een vleugje elegantie en verfrissing.

  Lees meer »
 3. 3 warme cocktails die je moet proberen!

  3 warme cocktails die je moet proberen!

  Heb jij al van een Hot Aperol gehoord? Deze bittere drank, die we vooral kennen van de zomerse Aperol Spritz, past perfect ook in een winterse en hartverwarmende cocktailcreatie. De Hot Aperol brengt het gezellige van een glühwein en het frisse van de Italiaanse topper heel goed samen. Riks nieuwe favoriet.

  Lees meer »
 4. De zoete geheimen van Amaretto

  De zoete geheimen van Amaretto

  Wie had gedacht dat de eenvoudige amandel aan de basis kon liggen van een zalige drank die nu al eeuwenlang onze tafels siert? Maar het is zo, want amaretto is van geen enkele drankenkaart weg te denken. Amaretto is een iconische Italiaanse likeur met een rijke geschiedenis en een unieke smaak.

  Lees meer »
 5. BOEHkalen vol brouwels: maak zelf Halloween drankjes

  BOEHkalen vol brouwels: maak zelf Halloween drankjes

  Het hoeven niet altijd cocktails te zijn voor Halloween – hoewel die natuurlijk heel leuk zijn! Dit jaar gooit Rik het over een andere boeg en slaat hij aan het experimenteren. Net als ons allemaal spendeert hij namelijk veel te veel tijd op social media, waar hij wilde 'wetenschappers' ontdekte die echt alles in alcohol droppen. Vaak zijn de resultaten ronduit griezelig – en niet om de goeie redenen. Maar af en toe zit er een pareltje tussen dat je kan serveren op je Halloween party of zelfs kan meegeven als geschenkje aan je gasten. BOEH … daar zijn ze al!

  Lees meer »
 6. But first, coffee! De lekkerste warme koffiecocktails

  But first, coffee! De lekkerste warme koffiecocktails

  Koffie is meer dan alleen een ochtendritueel, het is een wereldwijde passie die mensen over de hele wereld herenigt. Voor velen is koffie een trouwe metgezel voor de vroege ochtenduren of een energiebooster voor tijdens de lange werkdagen. Maar wist je dat je koffie ook perfect kan combineren in een cocktail? Koffie en cocktails zijn op zichzelf al heerlijke dranken, maar als ze worden gecombineerd, ontstaat er een nieuwe dimensie van smaak. Koffiecocktails combineren de pit van hete, sterke koffie met de kick van een traditionele alcohol. Het geheel wordt ronder en zachter gemaakt met slagroom. Het resultaat? De perfecte drank voor na een lange maaltijd – of gewoon een avond bij het haardvuur.

  Lees meer »
 7. Wodka: zoveel meer dan een mixdrankje

  Wodka: zoveel meer dan een mixdrankje

  In de wereld van sterke dranken neemt wodka een bijzondere plaats in. Het is niet alleen een populair ingrediënt in tal van bekende cocktails, maar het heeft ook een rijke en diepgaande geschiedenis. Soms zie je vodka met een “v”, dan weer wodka met een “w”. Maar dat is eigenlijk puur een eenvoudige kwestie van aardrijkskunde. Maar wat is wodka nu eigenlijk en hoe wordt het gemaakt? Rik vertelt je er alles over.

  Lees meer »
 8. Geweldige gin! Deze merken moet je zeker proeven

  Geweldige gin! Deze merken moet je zeker proeven

  Toen een tiental jaren geleden de trend begon, had Rik niet kunnen voorspellen dat gin-tonic here to stay was. Hij wordt er wel heel erg blij van. En stiekem bestaat deze drank ook al veel langer dan je denkt …

  Lees meer »
 9. Het is weer tijd voor sangria!

  Het is weer tijd voor sangria!

  Heb je echt wel een zomer gehad als je niet op zijn minst één keer van een sangria hebt genoten? Als de zon begint te schijnen, zie je overal meer glazen sangria verschijnen. Vraag je je af waar sangria vandaan komt? Het komt natuurlijk uit Spanje. Het woord "Sangria" is eigenlijk afgeleid van het Spaanse woord "sangre", wat "bloed" betekent, vanwege de prachtige dieprode kleur van de drank. Het is simpelweg onmisbaar tijdens gezellige zomeravonden.

  Deze traditionele Spaanse drank wordt gemaakt door wijn te mengen met fruit. Wil je de sangria op de authentieke manier proeven? Bereid het dan een paar uur van tevoren, net zoals de Spanjaarden dat doen. Op die manier krijgt het fruit voldoende tijd om de sangria nog meer smaak te geven.

  Lees meer »
 10. Limoncello: de zomerse sensatie uit Italië!

  Limoncello: de zomerse sensatie uit Italië!

  Je hebt het vast al op een terras zien staan. Een bijna fluorescent geel, klein glaasje dat traditioneel als digestief wordt geserveerd. Limoncello, natuurlijk. Deze drank, uit de Zuid-Italiaanse streken van Amalfi, Capri en Sorrento, bevat maar drie ingrediënten: citroenschillen, water en suiker. En met zo'n eenvoudig recept is de kwaliteit van het fruit natuurlijk van enorm belang. Daarom wordt het zorgvuldig met de hand geplukt, zodat ze de grond niet raken en er zeker geen deuken in de schil komen. Wist je trouwens dat alleen limoncello gemaakt met citroenen van Sorrento het officiële etiket 'IGP Sorrento' mag dragen? Zo weet je dat het een gecontroleerd streekproduct is.

  Lees meer »