Bartender

PrikenTik-bartender

Wil je cocktails leren mixen en shaken als de beste? Wil je jouw gasten verrassen met je eigen creaties? Op zoek naar de klassieke evergreens voor je eigen thuisbar of net op zoek naar dat drankje dat niemand heeft? Klik hier dan zeker door naar deze rubriek vol bartender tips & tricks en het beste uit ons gamma aperitieven en sterke dranken. Keep calm and have a good cocktail, cheers!

 1. Ice, Shake & Pour: Cocktails in een handomdraai

  Binnen een handomdraai een lekkere cocktail in je hand? Dat kan met de ready-to-drink cocktails van Tails. Deze hoogwaardige kant-en-klare cocktails brengen de barervaring naar je eigen huis, inclusief heerlijke smaaksensaties en complexiteit van versbereide cocktails.

  Geen zin om zelf te mixen, shaken of twisten? Met de Tails cocktails tover je binnen enkele seconden een heerlijke cocktail op tafel. Rik is alvast fan!

  Lees meer »
 2. Yum! De beste cocktails met rum

  Wat Rik gemeen heeft met Jack Sparrow? Niet alleen de verpletterende good looks, maar ook een voorliefde voor rum. Op piratenschepen kreeg de bemanning namelijk elke dag een glaasje van de sterke drank. Zo vaak hoeft niet, maar een heerlijke cocktail met rum smaakt wel altijd. Zeker als de zomer in aantocht is. Rik zet zijn favorieten op een rijtje en geeft je telkens het beste recept.

  Lees meer »
 3. De 10 lekkerste cadeaus voor Moederdag

  Al ooit van Anna Jarvis gehoord? Rik ook niet. Toch speelt deze dame een heel belangrijke rol in ons leven.  Ze riep na de dood van haar eigen mama namelijk Moederdag in het leven.
  Dat alle lieve moekes sinds 1914 Moederdag op de tweede zondag in mei vieren en een cadeau krijgen, hebben ze dus aan haar te danken en aan president Woodrow Wilson. In Antwerpen eren we alle mama's dan weer op 15 augustus naar aanleiding van de feestdag van Maria.  

  Wil je graag jouw moeder extra in de bloemetjes zetten? Breng haar dan een ontbijt op bed of een lunch op maat – met een lekker glaasje erbij natuurlijk. Gelukkig kun je voor allebei tot het allerlaatste moment terecht in je Prik&Tik-winkel en op de webshop! Rik heeft alvast de leukste cadeaus voor haar uitgekozen.

  Lees meer »
 4. 4x heerlijke koffies met Monin

  De Monin siropen kan je gebruiken voor talloze bereidingen. Zo kan je de siropen gebruiken in je chocolademelk of thee, maar de meest begeerde toepassingen is de aanvulling van koffies met Monin.

  Benieuwd naar hoe je deze siropen het beste verwerkt in je koffie? Lees dan snel verder!

  Lees meer »
 5. Elder-power: de lekkerste drankjes met vlierbloesem

  Aaaah, de lente! Kuikentjes kwetteren, de zon schijnt en bloesems ontluiken … En Riks favoriet? Da’s de smaak van vlierbloesem. Die ziet er niet alleen delicaat en elegant uit, maar heeft ook een volkomen unieke smaak. Schipperend tussen zoet en fris, met een aroma dat zelfs een beetje aan parfum doet denken. In dezelfde hoek als bergamot, hibiscus of viooltjes.

  De laatste jaren heeft de vlierbloesem een echte opmars gekend. Vroeger kon je het alleen als een zelfgemaakt brouwsel in de kast van een omaatje vinden. Maar nu zit deze zachte smaak in frisdrank, sterke drank en zelfs cocktails. Rik stelt je met veel plezier het assortiment voor.

  Lees meer »
 6. De beste wijncocktails voor de lente

  Een glas wijn smaakt altijd. Maar soms mag het wel wat meer zijn! Daarom heeft Rik vijf heerlijke wijncocktails bedacht, met voornamelijk Spaanse en Portugese wijnen. Maak ze zoals ze hieronder staan of vervang deze cuvées door alcoholvrije wijn om er mocktails van te maken.

  Lees meer »
 7. Hoe organiseer je een whisky tasting?

  Hou je wel van een glas goede whisky of whiskey? En ben je op zoek naar een fijne avondactiviteit? Dan is een whiskyproeverij een goed idee. Rik vertelt je graag hoe je de perfecte tasting organiseert in 5 stappen en hoe je whisky proeft.

  Lees meer »
 8. 4x Monin Mocktails

  De siropen van Monin zijn dé ideale basis voor al je cocktails en mocktails! Rik geeft je 4 recepten waarmee je binnen no-time een lekker non-alcoholisch drankje op tafel tovert.

  Lees meer »
 9. 2x Mocktail Magic met Copperhead 0.0

  Doe jij mee met Dry January, Tournée Minérale of ben je gewoon op zoek naar lekkere alcoholvrije recepten? Probeer dan eens deze twee mocktails met als basis Copperhead 0.0. 

  Lees meer »
 10. Koken zonder alcohol: een alcoholvrij menu voor Valentijn

  We weten het allemaal: de liefde gaat door de maag. En dus is er voor Valentijn niets zo leuk als een romantisch diner. In veel klassieke gerechten zit een scheutje alcohol, maar wat als jullie tijdens Valentijn eens alcoholvrij willen genieten?

  Lees meer »
Pagina