Bartender

PrikenTik-bartender

Wil je cocktails leren mixen en shaken als de beste? Wil je jouw gasten verrassen met je eigen creaties? Op zoek naar de klassieke evergreens voor je eigen thuisbar of net op zoek naar dat drankje dat niemand heeft? Klik hier dan zeker door naar deze rubriek vol bartender tips & tricks en het beste uit ons gamma aperitieven en sterke dranken. Keep calm and have a good cocktail, cheers!

 1. De onstuitbare opmars van premium rum

  Is premium rum the new gin? Het lijkt er hoe langer hoe meer op. Niet dat gin op de terugweg is, integendeel, het aanbod groeit nog steeds, maar ook het aanbod aan premium rums zit in de lift. Bacardi, Havana Club en Captain Morgan blijven nog steeds belangrijke merken, maar er zijn veel kapers op de kust.

  Rum was heel lang een sterke drank die erg populair was in cocktails – denk maar aan Cuba Libre of Pina Colada – maar zelden puur gedronken werd. Daar komt nu stilaan verandering in. Net zoals je een fijne single malt whisky niet gebruikt om te mixen, drink je ook een premium rum puur of on the rocks. Classy!

  Vandaag hebben we al een vijftigtal rums in ons Prik&Tik gamma. Rik zette zich aan het proeven en pikte er zes toppers uit die je absoluut eens moet ‘sippen’ zoals ze zeggen in de US.

  Lees meer »
 2. Date Night: de beste cocktails voor ’n Valentijn bij je thuis

  Ah, Valentijn! Een avond om met je liefste helemaal weg te dromen … Hoe maak jij er ook thuis iets bijzonders van? Kies je een romantische film uit? Of wat dacht je van een cosy picknick in je achtertuin? Waar je ook voor gaat, Rik weet precies welke cocktail erbij past! Hier vind je de recepten:

  Movie Night

  Lees meer »
 3. Alcoholvrij aperitief: Juniper Jacket 0,0%

  Op zoek naar een lekker aperitief met 100% smaak en 0% alcohol? Ga dan voor de Juniper Jacket 0,0%.

  In onderstaande video ontdek je hoe je dit bittere, zwoel-zoete, alcoholvrije aperitief maakt. Laat het alvast smaken!

  Lees meer »
 4. Nog nieuwjaarbubbels op overschot?

  De leukste cocktails met de restjes champagne, cava of prosecco!

  Heb je ook iets te enthousiast bubbels ingekocht om te klinken op het nieuwe jaar? Weet dan dat champagne, cava of prosecco doorgaans niet echt bewaarwijnen zijn en je er dus best vrij snel van geniet. Tot daar het minder goede nieuws. Het echt goede nieuws is echter dat je bubbelwijn heel eenvoudig kan pimpen tot heerlijke cocktails! Rik ging op zoek en vond voor jullie vijf lekkere bubbelrecepten. Voor al deze cocktails kan je zowel champagne, cava als prosecco gebruiken.

  1. Kir Royal, de klassieker der klassiekers

  Lees meer »
 5. Feestelijk aperitief: Fier-o-Feu

  Op zoek naar een makkelijk en lekker aperitief? Ontdek dan de Fier-O-Feu! In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je dit frisse en niet te zoete aperitief maakt. Check it out!

  Lees meer »
 6. Na je winterwandeling: 5 shotjes waar je het warm van krijgt

  Je kent het wel: je bent uitgebreid gaan wandelen, en als je thuiskomt heb je kouwe tenen …. En vooral heel veel zin in een lekker drankje! Speciaal voor dat moment heb ik er 5 uitgekozen. No shaking, no stirring, gewoon zo, als een shotje. Je bent zo weer klaar voor de avond.

  Lees meer »
 7. Kooktip: toetjes met een flinke scheut tik!

  De wintermaanden staan weer voor de deur en wat is er dan gezelliger dan een etentje af te sluiten met een lekker homemade dessert? Ook Rik is een fijnproever en ging voor jullie op zoek naar de lekkerste recepten. En Rik zou Rik niet zijn, moest er in die recepten geen scheutje drank zitten. Ontdek onze drie heerlijke nagerechten om van te smullen!

  Lees meer »
 8. No BOOze!: 3 griezelig lekkere mocktails voor Halloween

  Gekke kostuums, griezelige versiering, de beste spooky hits … Halloweenfeestjes, da’s altijd een fijne sfeer. Het beste van zo’n avond vol spanning en plezier? Dat zijn natuurlijk de heerlijke drankjes in spooky sfeer!  Ik vertelde je eerder al hoe je creepy cocktails maakt. Maar ik heb ook gedacht aan de feestvierders die geen alcohol drinken. Met deze makkelijke mocktails jaag je iedereen de stuipen op het lijf…

  Lees meer »
 9. Maak een cocktail met ingrediënten uit je voorraadkast

  Het zijn weer drukke weken. De kinderen gaan naar school, jij naar het werk en er is niet altijd veel tijd om naar de winkel te gaan. Maar dat wil niet zeggen dat je ’s avonds niet kan ontspannen met een fijne cocktail! Rik legt je uit hoe je er makkelijk eentje maakt – gewoon met de ingrediënten die nu al in je (koel)kast staan.

  Lees meer »
 10. Back to school: de beste drankjes na ’n lange schooldag

  Lezen, schrijven, tellen en vooral …. heel veel spelen! Je kids hebben weer drukke dagen voor de boeg. Als ze daarna thuiskomen hebben ze wel een lekker drankje verdiend. Maar niet zomaar welk flesje of blikje, want wij hebben heel wat verfrissing op kindermaat! De allerleukste lichten we even toe.

  Lees meer »
Pagina

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.