Westmalle Dubbel fles 75cl

€ 3,95
Per fles (75cl) Geen leeggoed € 5,27 per liter
Merk: Westmalle
Soort: Dubbel
Alcoholpercentage: 7 %
Land van herkomst: België

Dit donker roodbruin trappistenbier (EBC 80) is een voorbeeld van een mooi gebalanceerde dubbel. Het fruitige banaanaroma, aangevuld met mout- en karamelimpressies, komt vrij uit de rijke, crèmekleurige schuimkraag. De smaak is mooi in balans en verfrissend met een zacht-bittere afdronk (EBU 30). Het bier wordt gebrouwen binnen de trappistenabdij van Westmalle, in de Antwerpse Kempen. De monniken baseerden dit bier op het eerste donkere bier dat ze brouwden in 1836.

Door de ingrediënten te verdubbelen –waardoor ze meteen een naam hadden voor het bier: Dubbel – ontstond een volmondig bier dat uitgroeide tot een klassieker. Elke trappist van Westmalle gist na in de fles. Dit zorgt voor een constante smaakevolutie. Bewaar de flessen altijd rechtop, in een donkere koele plaats tussen 8 en 14°C. Dat is meteen ook de ideale schenktemperatuur. Serveer voorzichtig en laat ongeveer 1 cm bier in de fles, zo voorkom je dat gistvlokjes in het glas zouden komen.

Westmalle Dubbel fles 75cl is ook verkrijgbaar als:

Alle productinformatie kan te allen tijde opgevraagd worden door ons een mailtje te sturen op het mailadres info@prikentik.be.