Sofie's Beer Talk

 1. Sofie's Beer Talk: Wild van bier

  Sofie's Beer Talk: Wild van bier

  De Bretts worden steeds meer gesmaakt. De wie? Nee, het is niet de naam van een nieuwe popgroep, maar een afkorting voor Brettanomcyes ofwel de wilde gisten. Verschillende brouwerijen creëerden hun eigen wild aka brett bier. Sofie verdiepte zich in het aanbod en vond vier absolute aanraders.

  Lees meer »
 2. Sofie's Beer Talk: 4 heerlijke fruitbieren

  Sofie's Beer Talk: 4 heerlijke fruitbieren

  Wie fruitbier zegt, denkt vaak spontaan aan kriek en rood fruit. Toch zijn er ook andere verrassende fruitsmaken, denk maar aan een bier met blauwe bessen. Van zuur tot zoet valt er alleszins heel wat te ontdekken in ons Belgisch fruitbiergamma. Sofie geeft alvast vier frisfruitige biertips mee.

  Lees meer »
 3. Sofie's Beer Talk: Verfrissend, Lekker en Licht

  Sofie's Beer Talk: Verfrissend, Lekker en Licht

  Hoera, de zon is er eindelijk! En dat betekent dat het eindelijk tijd is voor terrasjes, bbq’s en en die leuke zonnige apero’s met frisse en lichte bieren. Uit het alsmaar groeiende aanbod pik ik er alvast vier aanraders uit, waaronder enkele nieuwkomers. Het gaat stuk voor stuk om dorstlessende blonde bieren of leuk gehopte IPA’s.

  Lees meer »
 4. Sofie's Beer Talk: Vrouwen aan de roerstok

  Sofie's Beer Talk: Vrouwen aan de roerstok

  Bier, een mannendrank? Dat klopt alvast niet als je de biergeschiedenis erop naslaat. De waarheid is dat vrouwen al bier brouwen sinds mensengeheugenis. Ook nu in België kennen we verschillende vrouwelijke brouwers en uit hun brouwketels vloeien bieren die erg gesmaakt worden.

  Lees meer »
 5. Hartverwarmende donkere bieren voor koude avonden

  Hartverwarmende donkere bieren voor koude avonden

  Het wordt steeds sneller donker. Op die momenten maken we het graag gezellig en warm. Op zulke koude herfst- of winteravonden laat een krachtig en karaktervol donker bier zich des te meer smaken. In ons land bestaan er gelukkig zo veel mooie hartverwarmende bruine bieren. Alle hebben ze één ding gemeen: je moet er langzaam van genieten. 

  Lees meer »
 6. Sofie's Beer Talk: Bieren voor Halloween

  Sofie's Beer Talk: Bieren voor Halloween

  Het vieren van Halloween eind oktober is bij ons helemaal ingeburgerd geraakt. We gaan aan de slag met pompoenen, verkleden ons en komen samen met vrienden of familie voor een gezellig avondje horrorfilms kijken. Niets leuker dan helemaal in het thema te blijven en je gasten ‘griezelige hapjes’ voor te schotelen en bieren te schenken waarvan hun verhaal, de naam en het etiket je de stuipen op het lijf jagen.

  Lees meer »
 7. Sofie's Beer Talk: Herfstbieren

  Sofie's Beer Talk: Herfstbieren

  Het roodbruine seizoen doet verlangen naar boswandelingen en wildgerechten. En daar horen passende bieren bij. Van intens goudgeel tot diep roodbruin, de warme kleuren van deze maanden vind je helemaal terug in de bieren. Even gevarieerd en verleidelijk zijn de aroma’s en smaken. Van licht kruidig tot verfrissend zuur en krachtig gebrand combineren deze vier herfstbieren perfect met de vele seizoensgerechten.

  Lees meer »
 8. Sofie's Beer Talk: Biertips voor die zomerse BBQ’s

  Sofie's Beer Talk: Biertips voor die zomerse BBQ’s

  Het is zomer, het seizoen van smakelijke BBQ’s en gezellige tuinfeestjes. Geen betere drank om erbij te serveren dan bier. Van een verfrissend zure oude geuze als aperitief tot een heerlijke tripel bij die lekkere gegrilde en traag geroosterde BBQ-gerechten, talloze combinaties zijn er mogelijk.

  Lees meer »
 9. De comeback van de saison-bieren

  De comeback van de saison-bieren

  Saison- of seizoensbier. Je hebt er natuurlijk al wel eens van gehoord, maar heb je het ook al geproefd? Deze bierstijl dreigde een tijdje geleden in de vergetelheid te verdwijnen, maar veroverde het laatste decennium de harten van bierliefhebbers over de hele wereld. Van een eenvoudige dorstlesser groeide dit bier uit Henegouwen uit tot een ware ster.

  Lees meer »
 10. Sofie's Beer Talk: Zonder alcohol maar niet zonder smaak

  Sofie's Beer Talk: Zonder alcohol maar niet zonder smaak

  De tijden waarin alcoholvrij gelijk stond aan waterig en flets zijn helemaal voorbij. Mooi gehopt, lekker fruitig of heerlijk bitter, je vindt deze smaken allemaal in alcoholvrije bieren. Ik duik in het aanbod en geef alvast enkele aanraders mee. Maar wanneer mag je bier alcoholvrij noemen? En hoe wordt het gebrouwen? Ik leg het je even uit!

  Lees meer »