Wijnstreken

PrikenTik - wijnstreken

De tijd dat de Bordeaux- en Bourgognewijnen de markt voor zich alleen hadden ligt al lang achter ons. Goede wijn vind je vandaag in heel Frankrijk, in heel Europa en over de ganse aardbol. Als wijnliefhebber is het daardoor een hele klus om de juiste keuze te maken. Spaans of Italiaans, of toch maar weer Frans? Eens een Belgisch wijntje proberen of gaan we voor de Nieuwe Wereldwijnen? Klik hier en we helpen je de juiste wijntjes te vinden voor ieder feestje en voor ieder recept.

 1. Wild van wijn: deze wijnen zijn lekker bij wild

  Het wildseizoen is weer van start gegaan. En een lekker stuk wild smeekt om een goed glas wijn! Rik ging in ons assortiment op zoek naar de wijntjes die perfect passen bij een stevige hazenrug, een mals stukje hertenkalffilet, een winterse stoofpot van everzwijn of delicate patrijsjes.

  Lees meer »
 2. Rosés voor alle seizoenen!

  Tot voor kort waren rosés eenvoudige en frisse zomerwijntjes, maar daarin kwam de voorbije decennia snel verandering. Creatieve wijnmakers beseften dat een goede rosé best een gastronomische wijn kan zijn en gingen aan de slag om hun producten te perfectioneren. De consument pikte dit op en de herontdekking van het potentieel van een goede rosé was een feit.

  Rik maakte voor jou een selectie van onze beste rosés die je perfect heel het jaar door kan drinken!

  Lees meer »
 3. Lekkere wijn in kleine flesjes

  Lust je graag af en toe een wijntje, maar sta je niet altijd te popelen om een grote fles te ontkurken? Daarom hebben we bij Prik&Tik ook een ruim assortiment flesjes wijn van 37.5 cl, 25 cl en zelfs 20 cl. Ideaal als je eens wil genieten van één of maximum twee glaasjes. Rik stelt enkele toppers aan je voor!

  Lees meer »
 4. België boven: de beste wijn uit ons land!

  Ver reizen zit er deze vakantie niet meer in. Maar laat dat vooral de pret niet drukken. Want ook in eigen land valt er heel wat plezier te beleven … en daar zijn deze lokale wijnen het perfecte voorbeeld van!

  Lees meer »
 5. Vintense: de Belgische pioneer in wijn zonder alcohol

  Hou je van wijn en zoek je een variant zonder alcohol? Dan is het gamma wijnen van Vintense zeker iets voor jou. Vintense is een Belgische pionier in wijn zonder alcohol die met een heel bijzondere methode werkt.

  Lees meer »
 6. Onze allerbeste vaderdagwijnen!

  Ben je op zoek naar het ideale vaderdagcadeau? Blader dan eens door deze selectie van Rik. Als gepassioneerd wijnliefhebber maakte hij zijn eigenzinnige keuze uit ons assortiment. Zijn kinderen weten meteen wat kopen. Jij ook?

  Lees meer »
 7. Creatief met de kids: knutselen met wijnkistjes

  Heb je een paar echte knutselaars in huis? Dan kan je met een kistje wijn heel wat kanten uit! Je kan niet alleen vanalles maken met de kurk maar ook het kistje zelf kan als basis dienen voor een tof project. Wij hebben er een paar voor je getest!

  Schilderkistje

  Lees meer »
 8. Foodpairing-tip: brownies met rode wijn

  Bij een lekkere brownie hoort een goede espresso. En bij een goed glas rode wijn hoort een stukje kaas. Zo hoort het denken we …  Maar als je een beetje out-of-the-box denkt en proeft kom je tot heel verrassende en lekkere combinaties!

  Rik nam de proef op de som en selecteerde enkele rode wijnen die prima passen bij de zoete chocoladesmaak van brownies. Alle drie hebben ze flink wat alcohol om de chocolade te weerstaan en eerder zachte tannines om qua smaak mooi complementair te zijn.

  Maar we beginnen met het brownierecept van Rik.

  Lees meer »
 9. De comeback van de Merlot

  De Merlotdruif kwam de laatste jaren wat in de verdrukking door allerlei nieuwe exotische druiven die de markt inpalmden. Maar kijk, de Merlot is helemaal terug! Goede wijn behoeft geen krans, toch zet Rik graag een mooie selectie in de kijker.

  Lees meer »
 10. Wijntip: lichte wijn, vol van smaak

  De zuiderse wijnen zijn de laatste jaren aan een echte opmars bezig. Fruitbommen met heel veel zon in het glas, maar ook heel veel alcohol, tot 15% zelfs. Iedereen houdt wel van de zon, maar daarom niet van een overdosis alcohol. Rik ging op zoek naar lichte wijntjes die toch vol van smaak zijn en stelt ze graag aan je voor!

  Prik&Tik - Wijntip - Lichte wijnen vol van smaak

  Lees meer »
Pagina

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.