Verfrissende en gezonde alcoholvrije cocktail zijn ‘hot’. Een goede mocktail is even verrassend van smaak als een ‘echte’ cocktail. Je kan er van blijven drinken, ook samen met je kids. Ideaal dus voor een verrassingsfeestje met je kinderen, vrienden en vriendinnen.

Rik selecteerde drie originele mocktails die je samen met je kids in een handomdraai klaar hebt.
Alle recepten zijn goed voor 4 glazen. Cheers!

1. The Pink One

Een fruitige mocktail op basis van roze pompelmoes met een vleugje kruidigheid van rozemarijn. Zo kunnen je kids spelenderwijs nieuwe smaken ontdekken.

Dit heb je nodig

Zo maak je het

  • Verhit het water in een kookpot en voeg de rietsuiker toe
  • Voeg 4 rozemarijntakjes toe zodra de suiker mooi opgelost is. Haal je kookpot van het vuur en laat de siroop afkoelen
  • Vul een glas met 2 scheppen crushed ice en doe er 4 eetlepels van de rozemarijnsiroop bij
  • Voeg 10 cl pompelmoessap toe en vul aan met 10 cl bruiswater
  • Werk af met de schijfjes roze pompelmoes

2. The Yellow One

Een heel aparte en pittige virgin sangria. Het gemberbier is geen bier, maar een non-alcoholische limonade en zorgt voor de exotische toets.

Dit heb je nodig

  • 1 citroen, 1 limoen en 1 sinaasappel in schijfjes
  • sap van 2 limoenen
  • 40 cl gemberbier
  • 20 cl wit druivensap
  • 100 g blauwe bessen
  • enkele blaadjes basilicum
  • ijsblokjes

Zo maak je het

  • Doe al het fruit in een grote kan
  • Giet er het gekoelde gemberbier, druivensap en limoensap bij
  • Voeg de ijsblokjes toe en meng goed
  • Werk de sangria af met enkele blaadjes basilicum

3. The Red One

Een sprankelende mocktail met heerlijke Haspengouwse kersen die nu volop in de winkel liggen.

Dit heb je nodig

  • 500 g kersen, ontpit en in 2 gesneden
  • 1 tas suiker
  • 1 tas water
  • ¾ tas vers limoensap
  • muntblaadjes voor de afwerking
  • bruiswater
  • ijsblokjes

Zo maak je het

  • Doe de kersen, de suiker en het water in een kookpan
  • Laat alles 20 minuten op een laag vuur sudderen. Blijf goed roeren zodat de suiker volledig oplost
  • Laat de siroop afkoelen
  • Vul een glas met ijsblokjes, voeg 4 eetlepels siroop toe en 6 kersenpartjes uit de siroop
  • Voeg twee eetlepels limoensap toe en vul aan met bruiswater tot het glas vol is
  • Roer alles even om en werk af met de muntblaadjes