Alcoholvrij bier wint héél snel aan populariteit en daar zijn veel goede redenen voor. Rik zet de belangrijkste even op een rij.

  1. De smaak

De smaak van alcoholvrij bier wordt steeds beter, onder meer doordat de alcohol pas na het gistingsproces verwijderd wordt. Lees er onze ‘Beer Battle’ maar even op na!

 

  1. De calorieën

Een gemiddeld blikje bier van 33 cl bevat al snel zo'n 139 kcal. Datzelfde bier zonder alcohol bevat slechts 62 kcal. Tel je winst maar uit!

 

  1. Natuurlijke ingrediënten

De suikers in alcoholvrij bier zijn afkomstig uit natuurlijke ingrediënten, zoals gerst. Alcoholvrij bier is een natuurlijk product, geproduceerd met natuurlijk mineraalwater én, voor veel mensen tegenwoordig heel belangrijk, vrij van E-additieven.

 

  1. Gezonder dan frisdrank

Ook frisdrank moet het onderspit delven tegen alcoholvrij bier. Want behalve aanzienlijk minder suikers, bevat alcoholvrij bier belangrijke bouwstoffen die frisdranken zoals cola of limonades niet bevatten. Zo zit er in alcoholvrij bier calcium, fosfor, magnesium en zelfs een aantal belangrijke vitamines (vitamine B).

 

  1. Goed voor je lever

Ons lichaam ziet alcohol als een giftige stof en wil het zo snel mogelijk afbreken. Dit gebeurt door onze lever waardoor de koolhydraat- en vetstofwisseling verstoord wordt. Gun je lever dus af en toe wat rust door te kiezen voor een alcoholvrij alternatief.

 

  1. De polyfenolen

De wat? Polyfenolen, zoals bijvoorbeeld tannines, zijn zogenaamde fytochemische stoffen die bij mensen een ontstekingsremmende werking hebben en mogelijk ook bescherming bieden tegen het ontstaan van kanker. Verder stelden onderzoekers van de Technische Universiteit van München vast dat alcoholvrij bier daardoor heel positieve gezondheidseffecten had op 270 gezonde, mannelijke marathonlopers die ze opvolgden. Het voordeel van alcoholvrij bier te consumeren in plaats van alcoholisch bier, is dat het alcoholvrije bier geen negatieve uitwerking op de weerstand van de sporter heeft. 

 

  1. Perfect voor BOB

Alcoholvrij bier bevat, zoals de naam al aangeeft, geen alcohol en is dus het perfecte drankje als je de BOB van dienst bent.

 

  1. Zwanger? Geen probleem!

Alcohol staat steevast op de lijst van verboden producten als je zwanger bent, maar een alcoholvrij biertje kan absoluut geen kwaad. Integendeel zelfs!

 

  1. Ook voor sporters

Er komen meer en meer isotonische alcoholvrije bieren op de markt en dat zijn perfecte sportdranken. Ze zijn niet alleen dorstlessend maar bevorderen ook de opname van suikers, mineralen en vitamines.

 

  1. Keuze te over

Aanvankelijk had je vooral alcoholvrije pils en alcoholarme radlers. Maar vandaag vind je zowat alles in het alcoholvrije segment: amber bieren, witbier, abdijbieren en zelfs tripels. En de kwaliteit wordt steeds beter!

 

Ontdek het Prik&Tik assortiment met een twintigtal alcoholvrije bieren en je vindt gegarandeerd een bier naar jouw smaak. Doen!