Alcoholvrije en alcoholarme bieren zijn aan een fikse opmars bezig. NOLO is hip! Waar de bierliefhebber eerst heel terughoudend stond tegenover bier zonder alcohol, is het tij nu gekeerd. Vooral omdat de kwaliteit en de smaak er dankzij nieuwe innovatieve brouwprocessen met rasse schreden op vooruit ging. Alcoholvrije pils en witbier kennen we al langer, maar ondertussen wordt ook het aanbod van alcoholvrije speciaalbieren groter én lekkerder.

Rik maakte een selectie voor jullie.

  1. Leffe Blond 0,0%

Leffe was het eerste volledig alcoholvrije abdijbier op de Belgische markt. Het bier doorloopt het hele klassieke brouwproces en de alcohol wordt pas na de fermentatie geëlimineerd. Daarom smaakt de Blonde Leffe 0,0% als een … originele Blonde Leffe. Neem de proef op de som en proef ze blind langs elkaar. Je zal verrast zijn! Ook verkrijgbaar in een clip met 4 x 33cl flesjes.

  1. Palm 0,0%

De Palm 0.0% is de alcoholvrije versie van de klassieke Palm. Een heel fris amber bier met de typische Palmsmaak dankzij het gebruik van hop van eigen veld. Ook verkrijgbaar in een clip met 6 x 25cl flesjes.

  1. Affligem Blond 0,0%

Ook dit alcoholvrije abdijbier zal je verrassen door zijn volle smaak. Dankzij de eersteklas gerstemout en geselecteerde hop proef je een zachte fruitigheid gevolgd door een mild bittere afdronk. Mooi gebalanceerd! Ook verkrijgbaar in een clip met 4 x 30cl flesjes.

  1. Bière Des Amis 0,0%

Een 100% blond natuurbier met hetzelfde karakter als het origineel. Een verfrissend blond bier met een enigszins bittere afdronk en een mooie romige schuimkraag. Ook verkrijgbaar in een 66cl-fles voor de liefhebbers die er geen genoeg van krijgen.

  1. Force Majeure Traditional Blond

Het enige bier in dit overzicht waar geen 0,0% achter staat. Inderdaad, deze Force Majeure bevat een bijna verwaarloosbare 0,4% alc. Force Majeure is een gloednieuwe brouwerij die in 2019 opstartte en uitsluitend bier brouwt zonder of met extreem weinig alcohol. Deze Traditional Blond is vol en fris en met een smaak die balanceert tussen bitter en hoppig.

Zin om NOLO te gaan? Kijk dan zeker eens naar ons aanbod aan alcoholvrije bieren. Je zal verrast zijn door het grote aanbod en … de lekkere smaak! En het productoffensief is nog lang niet afgelopen. AB Inbev heeft net aangekondigd dat er een Stella Artois 0,0% zit aan te komen. Hou onze social media-pagina’s in de gaten!