Duvel is en blijft een van de absolute Belgische toppers op de biermarkt. Een fris blond en stevig bier met heel mooi gebalanceerde toetsen van hop en citrus. Iedere Belg kent het, iedere bierliefhebber drinkt het en Duvel is bijna op zijn eentje verantwoordelijk voor onze bierreputatie in het buitenland. Vraag aan een Amerikaan of Japanner welk Belgisch bier hij kent en de kans is groot dat hij of zij je spontaan ‘Duvel’ antwoordt. Geen wonder dus dat de bakken Duvel een prominente plaats innemen in de bierrekkenvan onze Prik&Tik winkels.

PrikenTik Streekbieren - Duvel

Een topproduct als Duvel komt natuurlijk alleen echt tot zijn recht als je het op de juiste temperatuur, in het juiste glas en op de juiste manier uitschenkt. In een nat of een droog glas? Met veel of weinig schuim? En waarom in een Duvelglas? Zytholoog, een moeilijk woord voor bierkenner, Nicolas Soenen legt het in dit filmpje haarfijn uit. Je zal merken dat zelfs het mooi gegraveerde logo op de bodem van het glas er niet alleen is voor de show!

Tip: wat Nicolas in het filmpje vertelt over nat of droog, geldt bij uitbreiding voor alle bieren van hoge gisting. Goed kijken dus!