Na de vorige editie met blikjes is het tijd om met kroonkurken aan de slag te gaan. Dus gooi ze niet zomaar weg, maar bewaar ze om mooie juwelen of interieuraccessoires te maken. Lekker makkelijk!

Prik&Tik - Knutselplezier met bier - Creatief met kroonkurken

Kroonjuwelen

Op zoek naar originele – en goedkope – juweeltjes? Koop dan een Prikit, ijzeren sluitingen en wat elastiek. Zo maak je bijvoorbeeld mooie oorhangers, een ‘parelarmband’ of een amulethalsketting waar je een mooie afbeelding in kleeft. Allemaal uit felgekleurde of metallic kroonkurken!

 

In én op de koelkast

Kan jouw frigo wel een persoonlijke toets gebruiken? Doe dan een laagje secondelijm in je kroonkurk. Druk er een magneetje tegen en houd stevig vast. Na eventjes wachten heb je een vrolijke koelkastmagneet, waarmee je kindertekeningen en foto’s kan vastmaken – en die misschien wel perfect reflecteert wat er in de frigo zelf zit.

 

Om op te hangen

Heb je wat meer tijd, ben je handig en kan je interieur of tuinhuis wel een grappige touch gebruiken? Neem dan opnieuw de gaatjestang ter hand, maak aan de boven- en onderkant van de kroonkurk een opening en rijg er stevige kunststof draad doorheen. Maak de ‘slinger’ zolang je wil, en combineer met minstens 5 anderen voor een seventies kralengordijn, maar dan uit kroonkurken gemaakt.

 

Door de wind…

Altijd al een windgong willen hebben? Gebruik dan dezelfde techniek als hierboven, maar houd de slingers korter. Maak ze vast aan een metalen doosje of een ring die je vervolgens aan het plafond of een uitstekende balk laat bungelen. Nu hoef je alleen nog maar te genieten van het rinkelende geluid.

 

Kleurencode

Je kunst is maar zo mooi als je kroonkurken … en deze exemplaren zijn ideaal om mee te knutselen!

 

  1. Spontanbasil fles 75cl
    Spontanbasil fles 75cl
    € 11,22
    Tijdelijk niet op voorraad
    Meer informatie