Onze fruitbieren zitten in de lift en dat merk je meteen aan het aanbod. De kriek- en frambozenbieren zijn nog steeds in de meerderheid maar worden op de hielen gezeten door enkele frisse nieuwkomers. De Rodenbach Fruitage en de Barbãr Rouge zijn twee van die ambitieuze achtervolgers. De ene is vederlicht, ideaal voor een pittige klim. De andere is wat steviger, meer iets voor onze Vlaamse kasseihellingen.

1. Rodenbach Fruitage

Na de Verenigde Staten mogen nu ook de Flandriens kennismaken met dit lichte en verfrissende fruitbier. De Fruitage is een blend van jonge Rodenbach en bier dat twee jaar rijpte op houten vaten, verrijkt met veenbessen, frambozen en zure krieken. Slechts 3,9% alcohol, maar wat een smaak! Gelauwerd als ‘Best Fruit Flavoured Beer’ op de World Beer Awards in 2016!

2. Barbãr Rouge

Een nieuwe topper van brouwerij Lefebvre! Deze rode Barbãr heeft een fijne, lichtpaarse schuimkraag waarin de geur van kersen overheerst. Het krachtige aroma heeft toetsen van honing, kruiden, planten en mout. Een heel stevig fruitbier met 8% alcohol in een authentieke beugellfels.

3. Chérie Framboise

Dit lichte biertje – slechts 3,5% alcohol – wordt in de Belgische brouwerij Abbaye d’Aulne gebrouwen op basis van een ongefilterd witbier en frambozensap. Ideaal als doordrinker bij een salade met kip of in een frisse cocktail met bijvoorbeeld vodka en ijs. Ik ben fan!

4. Lindemans Pecheresse

Zoals de naam al aangeeft is dit een zondig lekker biertje. Ontstaan uit een flirt van lambiek en perziksap, en al sinds jaar en dag een echte klassieker. Drinkt lekker vlot weg en staat dankzij het prachtige etiket ook mooi op je aanrecht.

  1. Lindemans Pecheresse fles 25cl
    Lindemans Pecheresse fles 25cl
    € 1,07
    Tijdelijk niet op voorraad
    Meer informatie