Wat is er fijner dan samen met je partner genieten van een fris wijntje en een mooie zonsondergang? Rik koos uit ons aanbod vijf lichte zomerwijntjes die de perfecte begeleider zijn van je zomerbrunch, je BBQ met vrienden of een romantische tête-à-tête.

Prik en Tik - Wijnstreken - 5 frisse zomerwijnen

Freixenet Ice

We starten de dag met een zomers ontbijt en een glaasje bubbels om de spijsvertering te stimuleren. Deze Freixenet Ice is een heel bijzondere cava die speciaal gecreëerd werd om te schenken in een groot glas met ijsblokjes. Voor de kenners: Freixenet verrijkte de klassieke cavablend van Macabeo, Xarello en Parellada met Chardonnay-druiven van de beste kwaliteit.

C. Muller et fils Pinot Gris

Een top Pinot Gris uit de Elzas, ideaal als aperitiefwijn. Een lichtjes kruidige witte wijn met florale accenten. Een wijn met twee gezichten: hoe kouder, des te lichter en strakker hij smaakt. Schenk je hem warmer, dan wordt hij rijker en ronder. Voor een zonnige zomerdag zetten we alvast de ijsemmer klaar.

Baron d'Arignac Syrah Rosé

Zin in meer dan één glaasje rosé? Kies dan voor deze Syrah uit de Languedoc. Een vlotte wijn met, zeker voor een rosé uit het zonnige zuiden, niet te veel alcohol: 12%. Easy drinking, easygoing!

Les Bories Blanques

Ben je liefhebber van droog? Dan is deze minerale 100% Sauvignon iets voor jou! Een op-en-top verfrissende wijn met een bouquet van citrus, exotisch fruit en florale toetsen.

Cruse Cabernet Sauvignon

Jawel hoor, Rik heeft ook een rode-wijntip in petto voor de zomer! Deze lichte (12.5%) Cabernet Sauvignon uit de Pays d’Oc is op zijn best als hij lichtjes gekoeld wordt. Een zachte en fruitige, heel toegankelijke wijn met fijne tannines.