Het wildseizoen is weer van start gegaan. En een lekker stuk wild smeekt om een goed glas wijn! Rik ging in ons assortiment op zoek naar de wijntjes die perfect passen bij een stevige hazenrug, een mals stukje hertenkalffilet, een winterse stoofpot van everzwijn of delicate patrijsjes.

  1. Château Plaisance-Branne

Een klassieke AOC Montagne Saint-Emilion blend van merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Je ruikt de intense aroma's van kleine rode vruchten en mos, maar ook van bramen en zoethout. Je proeft rijkelijk fruit met fijne en soepele tannines. Een elegante wijn, maar toch voldoende robuust om een wildschotel met hertenkalf, fazant of patrijs te begeleiden.

  1. Kressmann Médoc Grande Réserve

Een topper uit de Medoc van het huis Kressmann, samengesteld uit cabernet sauvignon, merlot en een klein percentage petit verdot. Een intense en donkere Medoc met een ondertoon van gekonfijte rode vruchten en een lange harmonieuze afdronk. Heerlijk bij een civet van haas.

  1. Quinta de Cidrô

Een fantastische Portugees uit de Douro-regio gemaakt met 100% Touriga Nacional druiven. Een krachtige wijn met florale aroma’s en complexe bessensmaken. Een frisse en elegante wijn die met de jaren alleen maar beter en complexer wordt. Heel lekker bij eendenborst met pastinaakpuree.

  1. Quinta dos Aciprestes Grande Réserva

We blijven nog even in Portugal met deze Grande Réserva die zorgvuldig samengesteld werd uit Touriga Franca en Touriga Nacional, twee van de allerbeste Portugese inheemse druivenrassen. Een premiumwijn met een intens donkere granaatkleur, complexe rokerige aroma’s, een ware explosie van rijp fruit en een afdronk waaraan geen einde lijkt te komen. Een echte topper voor die avonden dat zelfs het beste niet goed genoeg is. Heerlijk bij wilde patrijs met boschampignons en knolselderpuree.

  1. I Lauri Bajo Montepulciano D'Abruzzo

Deze Italiaanse Montepulciano d’Abruzzo is een typische ‘wildwijn’ vanwege zijn mooie, volle, rode kleur en de intense geuren van rood fruit, zwarte kersen, bramen en kruidige houtnuances. De smaak is vol en fluweelzacht met rijp rood fruit, tijm en laurier. Door de houtrijping van minimaal 6 maanden krijg je fijne tannines en een ondertoon van vanille en toast. Deze wijn past prachtig bij everzwijngebraad met verse kruiden, witlof en kroketjes.

  1. Light House Rood

Zonder alcohol kan zeker even lekker zijn. Dat bewijst dit originele huwelijk van tempranillo uit Spanje en shiraz uit Italië. Een robijnrode, fruitige cuvée die veel meer is dan gewoon druivensap. Hij wordt namelijk na de gisting pas zorgvuldig gedealcoholiseerd, waardoor hij zijn smaak én karakter kan behouden. Door zijn frisse afdronk makkelijk te combineren met elke soort wild, maar bijzonder lekker bij fazant en konijn.

Dit zijn maar enkele van de wijnen die we speciaal selecteerden voor jouw wildgerechten. Via deze link vind je nog een 30tal andere ideale ‘wildwijnen’. Check it out!