De Moscow Mule is al sinds 1941 een echte klassieker. Ondanks de naam en de wodka als basisingrediënt, ontstond deze koppige Russische ezel niet in Rusland maar in Amerika.

PrikenTik - Bartender - Moscow Mule

Volgens het ene verhaal is het een gezamenlijke creatie van Smirnoff voor de wodka, Cock ’n Bull Products voor het Ginger Beer en de Moscow Copper Company voor de typische, koperen cocktailmokken. Volgens andere bronnen creëerde barman Wes Price het recept toen hij enkele kelderrestjes opruimde en daarom wodka mixte met Ginger Beer. Wat er ook van zij, de Moscow Mule is een eenvoudige en tegelijkertijd één van de populairste cocktails van dit moment.

De Moscow Mule

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het?

  • Heel eenvoudig! Je doet alle ingrediënten in een typische Moscow Mule mok en je roert alles voorzichtig door elkaar.
  • Versieren doe je met het stukje gember en een partje limoen.

TIP: wil je de Moscow Mule iets pittiger maken? Voeg dan enkele druppels Angostura bitter en een in de lengte opengesneden stengel citroengras toe. 

Geslaagde variaties op de originele Moscow Mule

Het succes van de Moscow Mule inspireerde heel wat bartenders om variaties op deze klassieker te creëren. Het Ginger Beer blijft in de meeste recepten behouden als basisingrediënt, maar voor de wodka zochten en vonden de bartenders alternatieven. Enkele voorbeelden: