De Moscow Mule is al sinds 1941 een echte klassieker. Ondanks de naam en de vodka als basisingrediënt, ontstond deze koppige Russische ezel niet in Rusland maar in Amerika.
Volgens het ene verhaal is het een gezamenlijke creatie van Smirnoff voor de vodka, Cock ’n Bull Products voor het Ginger Beer en de Moscow Copper Company voor de typische, koperen cocktailmokken. Volgens andere bronnen creëerde barman Wes Price het recept toen hij enkele kelderrestjes opruimde en daarom wodka mixte met Ginger Beer. Wat er ook van zij, de Moscow Mule is een eenvoudige en tegelijkertijd één van de populairste cocktails van dit moment.
De Moscow Mule
Wat heb je nodig?
- 5 cl vodka Smirnoff N° 21
- 1 cl vers limoensap
- 1 cl Lumba rietsuikersiroop
- 10 cl Fentimans Ginger Beer
- Enkele ijsblokjes, een stukje verse gember en een partje limoen
Hoe maak je het?
- Heel eenvoudig! Je doet alle ingrediënten in een typische Moscow Mule mok en je roert alles voorzichtig door elkaar.
- Versieren doe je met het stukje gember en een partje limoen.
Tip van Rik: wil je de Moscow Mule iets pittiger maken? Voeg dan enkele druppels Angostura bitter en een in de lengte opengesneden stengel citroengras toe.