De smaak van de zomer: Pink Grapefruit

Beeld het je in: het is 8 uur ‘s avonds op een broeierige zomerdag. Na een hele dag aan het zwembad heb je je geïnstalleerd op een ligzetel in je tuin. Je boek ligt naast je, maar je hebt het nog niet opengedaan. Te druk met van het leven genieten ... Welk drankje staat er naast je in deze dagdroom? Antwoord je 'een tonic of een limonade met een hint van roze pompelmoes'? Dan ben je helemaal mee met de laatste nieuwe trend. Want waar je ook kijkt, pink grapefruit is dit jaar overal. En daar is Rik heel erg blij mee!

Fever Tree Sparkling Pink Grapefruit

Voor dit bekende mixer-merk is alleen het allerbeste goed genoeg. Daarom trekken ze voor hun ingrediënten helemaal naar Alicante, Spanje. Meer bepaald naar de velden van de Quirante familie. Daar zorgt een team van agronomen ervoor dat het fruit optimaal kan groeien en dat het op het perfecte moment geoogst wordt.

Alles wat daar groeit wordt aan de allerhoogste kwaliteitsstandaard gehouden. Zo ontstaat er zomers goud aan de Middellandse Zee. De rode en roze pompelmoezen worden vervolgens met de hand geplukt. Ze smaken zoet en zuur, met een subtiele bitterheid.

Fever Tree verwerkt het fruit in een heerlijk verfrissende tonic met florale toetsen. De perfecte hoeveelheden koolzuur en sap maken er een echte smaakexplosie van.

Fever Tree Pink Grapefruit clip 4 x 20cl
Fever Tree
€ 5,95

Online in voorraad

Thomas Henry Pink Grapefruit

In 2010, in het bruisende Berlijn begonnen Sebastian Brack en Norman Sievert hun geweldige avontuur. Ze wilden de perfecte mixer vinden, maar niets kon hun smaakpapillen echt prikkelen. Ze besloten hun eigen premium mixer te creëren met als doel elk drankje om te toveren tot een ware beleving.

De twee visionairen riepen de hulp in van de meest getalenteerde bartenders en culinaire experts die ze konden vinden. En de naam? Hun mixers zijn opgedragen aan de Britse Thomas Henry, de eerste fabrikant van koolzuurhoudend water.

Thomas Henry heeft ook een heerlijke mixer met roze pompelmoes in zijn assortiment. Perfect on the rocks in een tumblerglas of met een schijfje limoen.

Thomas Henry Pink Grapefruit clip 4 x 20cl
Thomas Henry
€ 5,99

Online in voorraad

Cocktailrecept: Pink Paloma

Deze Sparkling Pink Grapefruit mixers zijn ideaal als basis voor een cocktail op basis van tequila, gin, vodka of aperol. Maar welke cocktail past nu het best bij deze mixer? De Paloma Cocktail.

Veel lekkere cocktails vinden hun oorsprong in Mexico, dat is voor de Paloma niet anders. Hoewel het Spaanse woord 'paloma' simpelweg 'duif' betekent, wordt gefluisterd dat zijn naam eerder een knipoog is naar het melodieuze 'pomelo', Spaans voor grapefruit - het stralende juweel dat deze drank zijn verfrissende twist geeft.

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

  1. Doop de rand van je glas eerst in water en dan in zout om een randje te maken.
  2. Giet de tequila en het limoensap in het met ijs gevulde glas.
  3. Top af met de tonic en meng met een barlepel.
  4. Garneer met een schijfje roze pompelmoes.
  5. Cheers!

Tip van Rik 1: Zin in een roze drankje, maar houd je niet zo van tequila? Geef dan de voorkeur aan een premium Gin Tonic.

Tip van Rik 2: Geen zin in een cocktail maar wil je je glas met Pink Grapefruit gewoon een beetje specialer maken? Voeg er dan een takje rozemarijn aan toe!

Dus waar wacht je nog op? Run, don’t walk naar de webshop of je Prik&Tik-winkel!