Deze site maakt gebruik van cookies voor webstatistieken om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik van cookies.
Feestelijk aperitief: Fier-o-Feu
Op zoek naar een makkelijk en lekker aperitief? Ontdek dan de Fier-O-Feu! In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je dit frisse en niet te zoete aperitief maakt. Check it out!
Ingrediënten:
- 3 cl Martini Fiero
- 5 cl Cava GM
- 1/2 rode pompelmoes
- 1 grote theelepel bloemsuiker
- 4 ijsblokjes (+-100 gram)
- 1 takje munt
Benodigdheden:
- Groot wijn glas. Als het glas groot uitvalt, gebruik je een ijsblokje meer.
- Lange theelepel of barlepel
- Bar maatje of jigger
- Groot mes en snijplankje
Werkwijze:
- Doe 1 grote theelepel bloemsuiker in een wijnglas
- Snijd de pompelmoes in 4 partjes en knijp er 2 uit over de suiker
- Roer tot de suiker is opgelost
- Voeg 4 ijsblokjes toe
- Schenk 3 cl koude Martini Fiero in het glas
- Schenk zachtjes 5 cl Cava GM over het ijs en roer alles rustig door elkaar
- Werk af met een schijfje pompelmoes
- Pluk een vers munttakje en knijp zacht in de blaadjes, versier hiermee de cocktail
- Garneer met nog wat extra bloemsuiker
Op zoek naar meer cocktailtips? Houd dan zeker onze blog in de gaten. Hier verschijnen maandelijks nieuwe recepten, productreviews, tips & tricks, lifehacks en nog veel meer!