Nog even en we trekken weer massaal naar velden, bossen en andere spooktochten voor onze jaarlijkse portie Halloween griezels. Rik zonderde zich af in zijn torenkamer vol spooky rekwisieten om voor jullie de griezeligste Halloween cocktails samen te stellen. Maar wel ‘in stijl’ dit jaar!

1. Bloody Coconut

Een stijlvolle kokoscocktail met de warme gloed van rum en vodka en een bloederig randje.

Dit heb je nodig:

  • rood suikerglazuur voor decoratie
  • 3 cl light room
  • 2 cl Malibu rum
  • 2 cl vodka
  • 1 cl kokosroom
  • ijsblokjes

Zo maak je hem:

  1. Breng voorzichtig de rode gel aan op de martiniglazen, zodat het bloed langs de rand naar beneden loopt.
  2. Doe de room, rum, vodka en kokosroom samen met het ijs in een shaker. Schud goed en verdeel de romige cocktail over de martini.

 

2. Black Widow

Een cocktail zo donker, mysterieus en gevaarlijk als de nacht.

Dit heb je nodig:

Zo maak je hem:

  1. Doe de Kraken rum, de Filliers Chocolade, het ijs en 1 of 2 druppels zwarte voedingskleurstof samen in een cocktail
  2. Meng in een kleine kom de bruine suiker en 1 druppel zwarte voedingskleurstof.
  3. Maak de rand van het martiniglas vochtig met water en dep het in de zwarte suiker.
  4. Giet de cocktail voorzichtig in het glas en dien op.
  5. Garneer met sinaasappelzeste.

 

3. Pumpkin Punch

Geen Halloween zonder pompoenen! Verwen je gasten met deze heerlijke punch en creëer een onvervalst griezeleffect met het droogijs.

Dit heb je nodig:

  • 750 ml spiced rum
  • 1 kop (vers) sinaasappelsap
  • 1 kop (vers) citroensap
  • 1 kop kruidensiroop
  • 1/2 kop pompoenpuree
  • 2 1/2 kop bruiswater
  • kaneelstokjes
  • droogijs
  • snoepveters
  • een grote kom, een kleinere kom en een grote uitgeholde pompoen

Zo maak je hem:

  1. Meng de rum met het sinaasappelsap, het citroensap, de siroop en de pompoenpuree in een grote kom. Giet het mengsel door een fijne zeef en laat uitlekken.
  2. Intussen plaats je een grote kom in de uitgeholde pompoen. Vul de bodem van de kom met droog ijs en plaats hierin nog een kleinere kom.
  3. De kleine kom vul je dan met de cocktail en het spuitwater.
  4. Versier met snoepveters.
  5. Giet nu warm water bij het droogijs om het rookeffect te activeren.
  6. De gasten kunnen zelf hun cocktail inschenken met een pollepel en garneren met een kaneelstokje.

Wil je extra Halloween inspiratie? Lees er dan zeker ook deze trick or treat bartender blog even op na!