De Negroni is een echte klassieker, en al meer dan 100 jaar oud. Hij ontstond in 1919 toen graaf Negroni in Caffé Casoni een Americano bestelde, ‘maar wel liefst iets sterker’. De barman maakte een Americano met gin in plaats van spuitwater en de Negroni was geboren. De Negroni lijkt een eenvoudige cocktail met gelijke delen Campari, Martini Rosso en gin, maar toch zijn er enkele regels die je moet respecteren om tot een perfect resultaat te komen. Rik adviseert je om zeker voor een behoorlijk pittige dry gin te kiezen om het bittere & zoete geweld van de Campari en de Martini in toom te houden.

Dit heb je nodig:
- 3 cl Tanqueray London Dry Gin
- 3 cl Campari
- 3 cl Martini Rosso
- een sinaasappelschijfje
- ijsblokjes
Zo maak je het:
- Vul een old-fashioned glas voor twee derde met ijsblokjes
- Voeg met een maatbeker de Campari, de Martini en de London Dry Gin toe
- Roer alles voorzichtig maar lang genoeg door elkaar
- Voeg nog enkele ijsblokjes toe zodat het glas tot de rand gevuld is
- Werk af met een schijfje sinaasappelschijfje
Benieuwd naar deze klassieker? Shop dan meteende benodigde dranken en shake je eigen Negroni. Vergeet niet je drankje te delen op onze Instagrampagina!
