Nee, we hebben het niet over jouw favoriete filmfragment met de vechtjassen Jean-Claude Van Damme of Sylvester Stallone, maar wel over de ideale combinatie tussen een borrel jenever en een biertje. Een combinatie die vooral bij onze noorderburen bijzonder populair is. Bier en jenever hebben trouwens meer overeenkomsten dan je zou denken omdat ze beide graan als belangrijkste basisingrediënt hebben.
Jeneverstoker Bols liet 100 bierkenners de beste combinatie kiezen tussen 1.100 Nederlandse biersoorten en 4 verschillende jenevers. De combinatie van ‘Weizen’ en ‘Bols Zeer Oude Jenever’ kwam als grote winnaar uit de bus, gevolgd door Corenwyn met een bockbier en jonge jenever met een goed getapte pils.
1. Bols Zeer Oude Jenever
De eerste jenever die op grote schaal geproduceerd én gedronken werd. Het moutdistillaat is gemaakt van rogge, mais en tarwe, waarin jeneverbessen mee zijn gedistilleerd. Dit geeft deze jenever een zachte en licht zoete smaak.
2. Bols Jonge
Bols Jonge Graanjenever is een lichte en bijzonder zachte jenever met een subtiele moutsmaak en hints van jeneverbes, zoethout, abrikoos en citrus.
3. Filliers Barrel Aged Jenever 12Y
Deze 12 jaar oude goudgele jenever die jarenlang mocht rijpen op houten vaten is een echt meesterwerk van de jeneverkunstenaars van Filliers. Een zachte en kruidige jenever waarin je vanillewafels, kaneel en speculaas proeft.
4. Bush Caractère
Eén van de oudste Belgische speciaalbieren van Brasserie Dubuisson, de oudste brouwerij van Wallonië. Een amberkleurig hogegistingsbier met een verfijnde bitterzoete smaak. De exclusieve huisgist voor dit bier wordt al sinds 80 jaar opgekweekt!
Tip van Rik: een borreltje Filliers Barrel Aged Jenever 12Y samen met een glas Bush Caractère. Zeker het proberen waard, maar wel voorzichtig en met mate, want het is een lekkere maar verraderlijke combi!
Ontdek alle jenevers in het online assortiment van Prik&Tik!