Ben je ook zo’n ginliefhebber? Dan ben je voor de feestdagen vast en zeker op zoek naar iets speciaals. Op onze website vind je bijna 120 verschillende gins. Van de klassieke London Dry gins zoals Beefeater en Gordon’s tot de meest trendy novelties zoals een Lindemans Red en zelfs de exclusieve Double You Diamond edition. We lichten er enkele uit waarmee je gegarandeerd de perfecte cocktail kan stirren of shaken.

Tanqueray N°10

PrikenTik Bartender - Tanqueray ten

De Tanqueray N°10 kwam in 2000 als een van de eerste ultra premium gins op de markt. De eerste van de vier distillaties gebeurt in de  ‘Tiny Ten’, de kleine ketel waaraan de gin zijn naam dankt. De naam komt dus niet van 10 botanicals zoals velen denken want Tanqueray voegde aan het traditionele recept van zijn London dry gin met vier botanicals enkel nog kamillebloemen en drie vers gesneden citrusvruchten toe: sinaasappels uit Florida, limoenen en grapefruit uit Mexico.

Tanqueray gebruikt de hele vrucht, niet alleen de schil en dat is heel uitzonderlijk. Het resultaat is een perfect gebalanceerde zachte gin, ideaal als basis voor cocktails. Je mixt hem best met een niet te zoete tonic die het zachte karakter van deze gin respecteert. Nog een weetje: de Tanqueray n° 10 is de enige gin die opgenomen werd in de Hall of Fame van de San Francisco World Spirits Competition!

Monkey 47

PrikenTik Bartender - Monkey gin

De Monkey 47 is een zogenaamde New Western Dry Gin met extreem veel botanicals. Jawel, 47 om precies te zijn, allen met de hand geplukt! Deze gin getuigt van heel veel vakmanschap en is een geslaagde mix van Britse tradities, een vleugje exotiek uit India en de zuiverheid van het Zwarte Woud. De neus is complex en eindigt met de geur van een dennenbos na de regen.

De smaak is voorspelbaar complex met pittige en kruidige, maar ook florale aroma’s en een stevige afdronk. Echt een unieke gin die niet liever vraagt dan gemixt te worden met een al even stevige vermouth. Als je hem liever mixt met tonic raden we een Fentimans aan.

Opihr

PrikenTik Bartender - Opihr

En fles Opihr oriental spiced London dry gin valt meteen op in de ginrayon. Een heel mooi etiket, een fraai rood-goud gevlochten koordje om de hals en ook het product is fraai. De Opihr is een kruidige en toch zachte London dry gin met handgeplukte botanicals vanuit de halve aardbol. De Cubeb bessen bijvoorbeeld komen uit Indonesië, de zwarte peper uit India en de koriander uit Marokko. Een heel toegankelijke spicy gin. Voor een Opihr gin & tonic adviseren we een Schweppes Premium Mixer Ginger & Cardamom en een schijfje verse gember om de kruidigheid extra te accentueren.