Limoncello: de zomerse sensatie uit Italië!

Je hebt het vast al op een terras zien staan. Een bijna fluorescent geel, klein glaasje dat traditioneel als digestief wordt geserveerd. Limoncello, natuurlijk. Deze drank, uit de Zuid-Italiaanse streken van Amalfi, Capri en Sorrento, bevat maar drie ingrediënten: citroenschillen, water en suiker. En met zo'n eenvoudig recept is de kwaliteit van het fruit natuurlijk van enorm belang. Daarom wordt het zorgvuldig met de hand geplukt, zodat ze de grond niet raken en er zeker geen deuken in de schil komen. Wist je trouwens dat alleen limoncello gemaakt met citroenen van Sorrento het officiële etiket 'IGP Sorrento' mag dragen? Zo weet je dat het een gecontroleerd streekproduct is.

Bongiorno Limoncello

Je kan het bijna niet geloven maar de familie achter deze limoncello heet echt Bongiorno. En met deze drank in de hand is elke dag een mooie dag! The pure Italian taste, daar staan ze voor. De citroenen komen uit Campania, eetcitroenen met een dikke schil die verwerkt worden volgens het zorgvuldig bewaard huisrecept van de familie Bongiorno.

Isolabella Limoncello

Het trendy, kleurrijke etiket zegt het al: deze limoncello is niet bang om een statement te maken. Met Zagara White citroenen uit Sicilië is dit een echte smaakexplosie.

Limoncello Villa Massa

Deze limoncello werd voor het eerst in 1890 gemaakt, door de familie Massa. Het geheime ingrediënt: de Ovale di Sorrento, prachtige citroenen met het officiële IGP etiket. De likeur wordt tot de dag van vandaag nog steeds vervaardigd volgens het oude familierecept dat van generatie op generatie doorgegeven wordt.

Limoncello di Capri

Capri, c'est fini? Verre van! Want ook op dit toverachtige eiland wordt een prachtige limoncello gemaakt met de IGP Ovale di Sorrento citroenen.

Bongiorno Limoncello fles 70cl
Bongiorno
€ 19,99

Online in voorraad

Isolabella Limoncello fles 70cl
Isolabella
€ 19,50

Online in voorraad

Limoncello Villa Massa fles 70cl
Villa Massa
€ 23,50

Online in voorraad

Limoncello Di Capri fles 70cl
Di Capri
€ 21,00

Online in voorraad

Wist je dat Limoncello ook ideaal is voor een verfrissende zomerse cocktail? Als je het vraagt aan Rik, zou hij gaan voor de Limoncello Spritz en de Limoncello Tonic. De recepten voor deze cocktails vind je hieronder.

Limoncello Spritz

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

  1. Vul een groot wijnglas met ijsblokjes.
  2. Giet er de limoncello bij.
  3. Top af met de prosecco en het bruiswater.
  4. Roer rustig met een barlepel.
  5. Garneer met blauwe bessen. Doe ze in het glas of steek ze op een tandenstoker die je uit het glas laat steken.
  6. Geniet ervan!

 

Limoncello Tonic

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

  1. Doe twee of drie grote ijsblokken in een wijnglas.
  2. Giet er de limoncello bij.
  3. Top af met de tonic.
  4. Garneer met de verse basilicumblaadjes en een schijfje citroen.
  5. Salute!

 

Zin om eens te experimenteren? Je kan ook eenvoudig zelf limoncello maken! Je moet er wel alleen een beetje geduld voor hebben. Lees hieronder het recept om zelf limoncello te maken.

 

Zelf limoncello maken

Dit heb je nodig:

  • 1 l vodka
  • 1 l plat water
  • 7 citroenen
  • 800 g suiker

Zo maak je het:

  1. Was, droog en schil de citroenen.
  2. Doe de schillen in een weckpot en giet er de vodka bij.
  3. Sluit de pot en zet hem ergens koel en donker.
  4. Nu moet je even geduld opbrengen. 3 weken om precies te zijn.
  5. Breng dan een pot met de suiker en het water aan de kook. Roer het tot de suiker is opgelost.
  6. Giet het suikerwater, zodra het afgekoeld is, bij het citroenschil-alcoholmengsel.
  7. Haal alles door een zeef.
  8. Giet de limoncello in een fles, sluit hem af en zet hem op een donkere plek.
  9. Na 1 tot 2 weken is je drankje helemaal klaar!
  10. Salute!

 

Tip van Rik: Komt er een hittegolf aan? Je kan limoncello ook in de diepvries bewaren! Zet de glaasjes er ook maar meteen bij. Hop, naar je Prik&Tik-winkel!