Heerlijk toch een lekker ijsje uit het vuistje? En zo’n zomerse cocktail, zalig gewoon! Dan moet een boozy ijsje, zeg maar ijs met tik, de overtreffende trap zijn van al wat lekker is? En dat is het ook! We mixen gewoon de herinneringen aan de frisco’s uit onze kindertijd in een blender met een scheutje spirits voor volwassenen. Voeg daar flink wat gezond fruit aan toe en de diepvriezer doet de rest.

Lees eerst deze praktische tips van Rik voordat je met de recepten (voor 6 tot 8 ijsjes) aan de slag gaat!

Tip 1
Zorg ervoor dat je ijsje nooit voor meer dan 1/4e uit alcohol bestaat, anders krijg je geen stevig ijsje. Komt gewoon door het lage vriespunt van alcohol.

Tip 2
Je maakt een boozy ijsje het gemakkelijkste met vormpjes waarbij het stokje vast aan het vormpje zit. Heeft die van jou dat niet? Stop dan een ander stokje in de ijsjes nadat deze minimaal een half uur in de diepvriezer hebben gestaan.

Tip 3
Gebruik stukjes fruit of fruitpulp om de structuur van je ijsjes meer consistentie te geven.

Tip 4
Eens ingevroren zal je boozy ijsje minder smaak hebben dan in de blender. Wees dus niet zuinig met de ingrediënten!

 

  • Kiwi Martini Boozy Ice

Lekker groen, fris en fruitig.

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

  1. Doe eerst de ijsschilfers en de kiwiblokjes in de blender en mix alles fijn
  2. Voeg dan de vodka en de suikersiroop toe tot je een smeuïge massa hebt
  3. Schenk alles in een vorm met een stokje en plaats in de diepvriezer

 

  • Caipirinha Poptail

Een ijskoude caipirinha op een stokje.

Dit heb je nodig:

  • 37,5 cl vers geperst limoensap
  • 8 cl Pampero Blanco rum 
  • 200 g fijne witte suiker
  • 20 cl water 
  • Enkele fijne schijfjes limoen

Zo maak je het:

  1. Doe alle ingrediënten behalve de schijfjes limoen in de blender en mix alles mooi glad
  2. Stop in iedere vorm enkele schijfjes limoen en voeg er de mix aan toe
  3. Vries in

 

  • Perzikensorbet met bourbon 

Perziken, muntsiroop en een scheutje whisky, jammie!

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

  1. Laat het water en de suiker inkoken tot de suiker volledig opgelost is
  2. Draai het vuur lager, voeg de muntbladjes toe en laat de siroop 5 minuten sudderen
  3. Laat de siroop goed afkoelen, voeg het perziksap en de whisky toe en mix alles glad
  4. Doe het mengsel in de vormpjes met de stokjes en vries in

 

  • Watermelon Margarita Poptail

Je geliefde margarita met een meloentwist op een stokje.

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

  1. Stamp de watermeloen tot pulp en giet door een zeef tot je voldoende sap hebt
  2. Doe alle ingrediënten in de blender en mix
  3. Vries in

 

  • Tequila Sunrise sorbet

Een boozy ijsje in laagjes.

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

  1. Blend de yoghurt, de tequila en het appelsiensap tot een gladde mix
  2. Doe een halve lepel grenadine in ieder vormpje
  3. Vul aan met de mix en invriezen maar

 

Tip van Rik: deze boozy ijsjes zijn echt wel frisco’s voor volwassenen. Buiten het bereik van kinderen bewaren, dus.

Koop je je ijsjes liever kant-en-klaar? Dat kan hier

Lumba Rietsuiker fles 70cl
Lumba
€ 4,50

Online in voorraad

Filliers Lemon Vodka fles 50cl
Filliers
€ 19,95

Online in voorraad

Pampero Blanco fles 1l
Pampero
€ 26,95

Online in voorraad

Four Roses Bourbon fles 70cl
Four Roses
€ 27,95

Online in voorraad

Camino Real Tequila fles 70cl
Camino Real
€ 25,50

Online in voorraad

Cointreau fles 70cl
Cointreau
€ 31,50

Online in voorraad

Looza Perzik fles 20cl
Looza
€ 0,77

Online in voorraad