De leukste cocktails met de restjes champagne, cava of prosecco!

Heb je ook iets te enthousiast bubbels ingekocht om te klinken op het nieuwe jaar? Weet dan dat champagne, cava of prosecco doorgaans niet echt bewaarwijnen zijn en je er dus best vrij snel van geniet. Tot daar het minder goede nieuws. Het echt goede nieuws is echter dat je bubbelwijn heel eenvoudig kan pimpen tot heerlijke cocktails! Rik ging op zoek en vond voor jullie vijf lekkere bubbelrecepten. Voor al deze cocktails kan je zowel champagne, cava als prosecco gebruiken.

1. Kir Royal, de klassieker der klassiekers

Heel eenvoudig, maar héél fris en klaar in een handomdraai!

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

  1. Giet de crème de cassis in een champagneglas.
  2. Vul aan met de frisse bubbels.
  3. Pimp je glas met enkele rode bessen of frambozen.

 

2. De French 75, een verrassende mix van gin en bubbels

Hou je van gin én van bubbels? Dan is deze luxecocktail echt iets voor jou!

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

  1. Doe de gin, het citroensap en de suikersiroop in een shaker.
  2. Doe er flink wat ijsblokjes bij en shake.
  3. Verdeel de mix door een fijne zeef over 2 champagneglazen.
  4. Vul aan met de frisse bubbels.
  5. Versier de glazen met een sliertje citroenschil.

 

3. De Sgroppino, apéro en dessert in één

Kan je niet kiezen tussen een aperitiefje en een dessert? Ga dan voor de Sgroppino!

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

  1. Mix de citroensorbet, de wodka en de bubbels voorzichtig met een staafmixer tot een romige massa.
  2. Giet de Sgroppino in een champagneglas en versier met een takje munt.

 

4. De Mimosa, ideaal bij je brunch

Waarom? Omdat het al eens wat meer mag zijn dan dat eeuwige glas fruitsap!

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

  1. Giet het sinaasappelsap in een champagneglas.
  2. Vul aan met de bubbels.
  3. Doe er de Cointreau bij en roer alles voorzichtig door elkaar.
  4. Versier met een schijfje sinaasappel.

 

5. De Bellini, fruitig en bruisend

We begonnen deze blog met een klassieker en we eindigen met dé klassieker voor perziklovers.

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

  1. Schil en ontpit de perzik. Pureer de perzik en duw de massa door een zeef.
  2. Doe een tweetal soeplepels perzikpuree in een champagneglas.
  3. Vul aan met de frisse bubbels.
  4. Voeg de rodebessensiroop toe voor de kleur.
  5. Roer alles voorzichtig door elkaar.
  6. Versier met een stukje perzik.

 

Tip van Rik: onder het motto ‘het leven is pas fijn als er bubbels zijn’ mag een goede fles bubbels nooit in je voorraadkast ontbreken. In ons Cava GM gamma vind je gegarandeerd een cava die bij jou past: Brut, Brut Nature of Rosé. Op naar je Prik&Tik-winkel of de webshop dus!