De 4de donderdag van de maand november staat in de agenda’s van heel wat kalkoenen zwart gemarkeerd … want dan is het ‘Thanksgiving Day’ ! Op die dag belanden zowat 50 miljoen stuks van dit gevogelte – al dan niet gevuld – op de feesttafel. Behalve één geluksvogel die gratie krijgt van de Amerikaanse president himself.
Een feest is echter niet compleet zonder een lekkere cocktail als aperitief en daarom ging Rik op zoek naar vier originele Thanksgiving Day cocktails!
1. De Pumpkin Spice Mule
Pompoenen zijn al even nauw verbonden met Thanksgiving als kalkoenen en dus mogen we je deze variant op de populaire Moscow Mule zeker niet onthouden!
Wat heb je nodig?
- 4 cl ginger wodka
- 2 cl Somersby appelcider
- 12 cl ginger ale
- Pompoenkruid
- Kaneelstokjes
- IJsblokjes
Hoe maak je het?
- Vul 2 koperen mokken met ijsblokjes.
- Giet de wodka en appelcider over de ijsblokjes en vul aan met ginger ale.
- Strooi er wat pompoenkruid bovenop en garneer met een kaneelstokje.
Tip van Rik: De ginger wodka kan je gerust vervangen door gewone wodka. Vind je geen pompoenkruid? Geen probleem, je kan deze kruidenmix heel eenvoudig zelf maken. Neem 1,5 eetlepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel nootmuskaatpoeder en ½ theelepel kruidnagelpoeder. Mix alle kruiden door elkaar en je pompoenkruiden zijn klaar.
2. Cranberry Mimosa
Een eenvoudige maar feestelijke cocktail die je gerust kan drinken vanaf Thanksgiving tot en met Kerstmis!
Wat heb je nodig?
- Een halve limoen
- 2 theelepels suiker
- 2 cl gezoet cranberry sap
- Champagne
- 3 verse veenbessen
- Een takje verse rozemarijn
Hoe maak je het?
- Bevochtig de rand van een champagneglas met limoensap en doop het in de suiker.
- Giet voorzichtig het cranberrysap in het glas en vul aan met champagne.
- Garneer met de verse veenbessen en een takje rozemarijn.
Tip van Rik: vervang gerust de champagne door onze Cava GM. Zo is je cocktail zeker even lekker!
3. Apple Pie Bourbon Shots
Pimp je bourbon whiskey met appel, kaneel en nootmuskaat en je krijgt een shotje dat smaakt als een appeltaart met tik!
Wat heb je nodig?
- Een halve fles bourbon whisky
- Een rode en een groene appel
- 3 suikerklontjes
- Een hele muskaatnoot
- 4 kaneelstokjes
- Een stukje verse gember
Hoe maak je het?
- Doe alle ingrediënten in een glazen bokaal, dek af en laat alles minstens 2 dagen trekken.
- Proef of de infusie op smaak is en koel de bokaal in de frigo.
- Dien op in shotglaasjes met een extra kaneelstokje als garnituur.
4. Orchard Avenue Drink
Deze Orchard is iets moeilijker om te maken maar het resultaat loont zeker de moeite!
Wat heb je nodig?
- 4 cl calvados
- 2 cl appelcider
- 2 cl vers citroensap
- 2 eiwitten
- Een scheut vloeibare honing
- IJsblokjes
Hoe maak je het?
- Doe de calvados, de cider, het citroensap, de eiwitten en de honing in een shaker.
- Shake alles minstens 20 seconden krachtig zodat het eiwit opschuimt.
- Voeg de ijsblokjes toe en shake opnieuw 20 seconden.
- Zeef de cocktail voorzichtig in een champagnecoupe en zorg dat je minstens een halve centimeter schuim hebt.
- Werk af met wat vers geraspte muskaatnoot.
Tip van Rik: voor deze cocktail gebruik je best de jonge. Oudere (en duurdere) Calvados degusteer je best puur in een mooi cognacglas.