Een goede vermouth is natuurlijk gewoon superlekker met enkel een blokje ijs, maar net zoals je gins kan opwaarderen met botanicals, kan je ook een vermouth heerlijk pimpen. Probeer het volgende basisrecept maar eens uit! 

PrikenTik Bartender - Pimp je vermouth

Je giet een fles vermouth in een diepvrieszak en je brengt de vermouth extra op smaak met rozemarijn, tijm, sinaasappel, citroen, steranijs en kardemom. Je haalt een pan kokend water van het vuur en laat de zak dan drie uurtjes rusten in het warme water. Daarna gaat de zak voor 4 dagen in de koelkast. Na 4 dagen platte rust giet je de vermouth door een zeef in bijvoorbeeld een mooie decanter en klaar is kees!

Wil je je gasten eens echt verrassen dan serveer je de gepimpte vermouth in een ginglas, een bol wijnglas of een old fashioned tumbler met enkele blokjes ijs, enkele druppels lavendelolie, een takje tijm, wat rozemarijn, wat zestes van sinaasappel en een heel goede mediterrane tonic. Subliem en … succes gegarandeerd!

Tip: zet je tonic maar aan de kant voor een ginneke en leng de gepimpte vermouth aan met een goede appelcider. Als een van je gasten de juiste ingrediënten van jouw apéro kan raden, geef je hem of haar … een tweede glas!

Wil je meer weten over vermouth? Vraag dan gerust advies in je Prik&Tik winkel. En probeer zeker eens enkele vermouths uit onze webshop!