De zomer; iets wat in België toch nog een beetje zoals de herfst, lente en winter kan voelen. De ene dag smelten we onder de hitte terwijl we de ander dag onze dikke winterjas al bijna terug uit de kast willen halen. Rik heeft de perfecte oplossing om altijd de zomer te proeven: frozen cocktails! Want een frozen cocktail, smaakt altijd!
Frozen Aperol
Stel je eens voor: je ligt in de zon, zonnebril op en een lekker frisse Aperol in de hand. Je dacht misschien dat je op het strand in Italië lag, maar het kan ook gewoon in je eigen tuin.
De klassieke Aperol kent iedereen wel, het oranje drankje met een appelsientje in. Rik maakt deze ideale zomerdrank op een iets specialere manier: Frozen Aperol. Nog steeds dezelfde smaak, maar nog iets frisser.
Extra foodpairing tip van Rik: bruschetta’s met tomaat en basilicum. De frisheid van de tomaat en basilicum past perfect bij de bitterzoete smaak van Aperol.
Dit heb je nodig voor +/- 4 cocktails
- 35 cl Aperol
- 125 g bevroren mango
- 45 cl Prosecco
- 30 cl bruiswater
- Ijsblokken
- Optioneel: sinaasappelschijfjes
- Blender
- Glas: Margaritaglas
Zo maak je het:
- Giet de Aperol in de blender en voeg de bevroren mango toe. Mix tot je een glad geheel hebt.
- Schenk het bruiswater en de Prosecco Zet de blender kort aan om alles te mengen.
- Doe het ijs erbij en blend totdat je een dik en glad mengsel krijgt. Je kan het drankje daarna nog een kwartiertje in de vriezer zetten om het ijskoud te laten worden.
- Verdeel de frozen Aperol Spritz over de cocktailglazen. Werk af met enkele schijfjes sinaasappel.
Frozen Margarita
Deze bevroren versie van de traditionele Margarita cocktail is perfect voor warme zomerdagen, of voor de zomerdagen waar je binnen moet schuilen voor het slechte weer. De combinatie van scherpe tequila, fris limoensap en zoete Cointreau zorgt voor de ultieme verfrissing. Bovendien is het super simpel om te maken.
Bij deze cocktail serveert Rik het liefst Nachos met Guacamole. De romige, zachte smaak van avocado contrasteert mooi met de scherpe Margarita.
Dit heb je nodig voor +/- 4 cocktails
- 22,5 cl Tequila
- 8 cl Cointreau
- 16 cl Limoensap
- 4 cl suikerwater
- Ijsblokken
- Optioneel: limoenschijfjes
- Zout
- Blender
- Glas: Margaritaglas
Zo maak je het:
- Wrijf de rand van het glas in met een schijfje limoen en dep door het zout zodat het glas een mooi zoutrandje krijgt.
- Voeg de Tequila, Cointreau, limoensap en suikerwater toe in de blender en meng alles.
- Voeg het ijs toe in de blender en mix totdat je een glad mengsel krijgt.
- Verdeel de Frozen Margarita over de cocktailglazen met zoutrandje. Werk eventueel nog af met een schijfje limoen.
Frozen Strawberry Daiquiri
Wat schreeuwt meer zomer dan lekkere Belgische aardbeien? Misschien wel deze Frozen Strawberry Daiquiri. De zoetheid van aardbeien gemengd met de pittige kick van limoen zorgt voor een verfrissing op een warme zomerdag. Er zijn verschillende varianten van deze Frozen Daiquiri. Probeer hem eens met kiwi of watermeloen, dan krijg je een Kiwi Daiquiri of Watermelon Daiquiri!
Wil je deze cocktail serveren met een lekker dessertje? Probeer Mini Cheesecakes: de romigheid van cheesecake gaat goed samen met de zoetheid van de aardbeien.
Dit heb je nodig voor +/- 4 cocktails
- 12 cl Witte Rum
- 4 cl suikerwater
- 4-8 cl Limoensap
- 500g bevroren aardbeien
- Ijsblokken
- Blender
- Glas: Margaritaglas
Zo maak je het:
- Doe 500g bevroren aardbeien (meer mag, hangt af van hoe dik je je frozen strawberry daiquiri wilt) in de blender.
- Giet de witte rum, suikerwater en limoensap over de bevroren aardbeien. Goed blenden totdat het een mooi rood mengsel is.
- Voeg het ijs toe en mix opnieuw. Proef eventueel al eens van het mengsel om te kijken of de smaak goed zit.
- Giet de Frozen Strawberry Daiquiri in je glazen. Werk af met een lekkere aardbei.
Frozen Limoncello Spritz
Voor deze lekkere frozen cocktail vervang je Aperol door de frisse en lichtzure smaak van Limoncello. Hierdoor is deze cocktail nog iets zoeter en heerlijk zomers. Je waant je opnieuw op het strand in Italië terwijl je met je vrienden zit te genieten in je eigen tuin.
Om het helemaal Op&Top te maken kan je deze frisse cocktail serveren met een lekkere Prosciutto met meloen. De zoetheid van meloen en het zoute van de ham is een klassieke combinatie die goed past bij de verfrissende smaak van de cocktail.
Dit heb je nodig voor +/- 4 cocktails
- 24 cl Limoncello
- 36 cl Prosecco
- 12 cl bruiswater
- 8 cl citroensap
- 4 takjes munt
- Ijsblokken
- Optioneel: citroenschijfjes
- Blender
- Glas: Margaritaglas
Zo maak je het:
- Giet de Limoncello, Prosecco, bruiswater en de citroensap in de blender.
- Voeg de ijsblokjes en de takjes munt toe en blend tot een geheel
- Verdeel de frozen Limoncello Spritz over de glazen en werk af met een schijfje citroen.
- Cheers!