Niets is zo lekker als een verfrissende cocktail op een zomers terras. Maar niet iedereen heeft altijd zin in alcohol. Geen nood! Ruil je cocktail gewoon in voor een mocktail en je kan meteen zorgeloos genieten. Rik ging op zoek naar de vijf beste recepten zodat je zomer niet meer stuk kan. Enjoy!
- Virgin tonic met spices
Een kruidige mocktail op basis van de exclusieve Fever Tree Clementine Tonic Water, die door Sergio Herman himself ontwikkeld werd als mixer voor zijn cocktails. Fris & spicy, ideaal voor op je terras met de ondergaande zon als decor.
Dit heb je nodig voor 2 glazen:
- 2 flesjes Fever Tree Clementine Tonic Water
- 1 appelsien
- 1 kaneelstokje
- Een stukje steranijs
- 1 kruidnagel
- IJsblokjes
Zo maak je het:
- Pers de appelsien en doe het sap in een mooi recht cocktailglas.
- Doe de ijsblokjes in het glas en vul het aan met de Fever Tree tonic.
- Doe het kaneelstokje, de steranijs en de kruidnagel erbij, roer even en dien meteen op.
- Fancy granaatappelsap-mocktail
De pittige Gimber, het zoete sinaasappelsap en het frisse granaatappelsap zorgen voor een heel verrassende smaakcombinatie. Wedden dat je gasten niet kunnen raden welke ingrediënten je gemixt hebt? De fancy ijsblokjes met munt en blauwe besjes zorgen voor een speelse toets.
Dit heb je nodig voor 2 glazen:
- 2 eetlepels Gimber
- 200 ml Prik&Tik sinaasappelsap
- 200 ml Weldenhof bio granaatappelsap
- 120 ml Double Dutch Indian Tonic
- 2 eetlepels granaatappelpitjes
- 2 eetlepels blauwe bessen
- 5 takjes verse munt
- IJsblokjes
Zo maak je het:
- Begin een dag van te voren met je ijsblokjes. Doe de blauwe bessen, de granaatappelpitjes en wat blaadjes munt in een ijsblokvorm. Schenk er water bij en vries in. Maak zeker 12 à 16 ijsblokjes.
- Meng het granaatappelsap met het sinaasappelsap. Vul de glazen met de ijsblokjes. Schep in elk glas een halve eetlepel Gimber en schenk het granaatappelsap mengsel erbij. Vul aan met de tonic.
- Garneer de mocktails met wat extra muntblaadjes en dien onmiddellijk op.
- Basilicum spritzer
Een alcoholvrije spritzer met een verrassende combinatie van citroen, komkommer en basilicum. Klinkt misschien gek, maar is heel gemakkelijk te maken en super lekker!
Dit heb je nodig voor 2 glazen:
- 4 scheutjes Monin komkommersiroop
- 1 citroen
- Enkele takjes verse basilicum
- Perrier Limoen
- IJsblokjes
Hoe maak je het?
- Doe een scheutje komkommersiroop in ieder glas.
- Voeg enkele verse basilicumblaadjes en 2 schijfjes citroen toe.
- Vul het glas aan met ijsblokjes en Perrier Limoen toe.
- Virgin watermeloen mojito
Een heel zomerse variant op de klassieke virgin mojito. Het sap van de watermeloen maakt van deze mocktail een uitstekende dorstlesser.
Dit heb je nodig voor 2 glazen:
- Een kwart van een kleine watermeloen
- 1 geschilde limoen
- 2 limoen in partjes
- 200 ml bruiswater
- Enkele takjes verse munt
Zo maak je het:
- Snijd de watermeloen in stukken en verwijder de schil.
- Pers de meloen en de geschilde limoen in de sapmaker.
- Verdeel het sap over 2 glazen en vul aan met ijsblokjes en bruiswater.
- Versier de glazen met een partje limoen en een takje munt.
- Frozen Bellini
We sluiten af met een fruitige knaller die op geen enkel zomerterras mag ontbreken: de Frozen Bellini!
Dit heb je nodig voor 4 glazen:
- 250 gr bevroren perzik
- Het sap van een limoen
- Een theelepel honing
- Bruiswater en ijsblokjes
Zo maak je het:
- Doe de bevroren perzikstukjes in je blender, voeg het sap van een limoen en een kneepje honing toe. Mix dit fijn.
- Verdeel het perzikijs over 4 glazen tot de helft van het glas. Vul de andere helft aan met bruiswater. Even roeren en klaar is je alcoholvrije fruitbom!
- Versier met een partje verse perzik en een takje munt.
Geen tijd of zin om zelf een mocktail in elkaar te steken? Dan kan je ook een kant-en-klare mocktail kopen op onze webshop!