Hou je wel van een lekker glaasje maar wil je – voor welke reden dan ook – (even) geen alcohol drinken? Dan hoef je je echt niet te beperken tot frisdrank of de hele avond van je glaasje water met ijs nippen. In ons eigen land is er namelijk een heerlijk alcoholvrij alternatief opgestaan: NONA June gin, gemaakt in Gent en gecreëerd door bio-ingenieur Charlotte.

Prik&Tik - Compromisloze cocktails - NONA June

Uitzicht: perfect helder, lekker licht. Ja hoor, deze NONA June ziet er helemaal uit als een traditionele gin. Perfect als basis voor mocktails, maar ook lekker met extra toevoegingen zoals bijvoorbeeld roze peperkorrels of een takje rozemarijn.  

Neus: Charlotte heeft negen top-botanicals in haar creatie verwerkt – de naam ‘NONA’ staat voor het Italiaanse woord voor negen – en dat ruik je meteen. Licht kruidig, heerlijk fris.

Smaak: het eerste wat je proeft is een dominante citrussmaak, die toch nooit gaat overheersen. Daarna ontluiken de kruidige toetsen, die het geheel in evenwicht brengen.

Conclusie: NONA June is het perfecte alternatief voor iedereen die op zoek is naar een gin zonder alcohol. Maar zelfs als je gewoon alcohol drinkt, is deze drank dubbel en dik het proberen waard. De subtiele combinatie van citroen en jeneverbes verrast bij elke slok, en is heerlijk in een 0% gin-tonic.

Tip: Wil jij het verschil maken? Door NONA June te drinken steun je een lokaal. Win-win!

 

Happy tasting!

Rik