Prik&Tik - Bier review - Cornet OakedHet weer wordt steeds mooier, maar af en toe komt er toch nog een koud windje opzetten. Het ideale moment voor een stevig biertje om de innerlijke mens te voeden. Mijn keuze valt op een Cornet Oaked, volgens brouwerij De Hoorn een stevig bier voor Ridders van de Goede Smaak. Dat wil Ridder Rik wel eens checken!

Uitzicht: een mooi blond en fijn parelend bier met een opvallend stevige schuimkraag. Het witte schuim is echt uitzonderlijk stabiel. Zo heb ik het graag! Best voorzichtig uitschenken in het mooie tulpvormige Cornetglas want het schuim kan wat onstuimig zijn. Omdat Cornet hergist op de fles, vermijd je zo dat het bier een beetje troebel wordt door de gistresten.

Neus: je ruikt onmiddellijk lichte vanillearoma’s, met op de achtergrond de geur van eikenhout en een beetje citrus. De houtschilfertjes die tijdens het brouwproces toegevoegd worden, doen duidelijk hun werk. 

Smaak: licht moutig met mooi geknoopte kruiden en hop. Ook in het smaakpalet proef je de ietwat zoete vanilletoetsen op de achtergrond. Een typische Belgische strong ale.   

Afdronk: deze Cornet is met een alcoholpercentage van 8,5% behoorlijk stevig. Als je het bier rustig degusteert, proef je in de afdronk een lichte maar aangename bitterheid.

 

Conclusie: de Cornet Oaked is een mooi product van brouwerij De Hoorn dat zich perfect inschrijft in de traditie van sterke Belgische blonde bieren. Deze Cornet verdient zeker een mooi plaatsje in mijn biercollectie langs de Duvel en de Tripel van Westmalle.

 

Schol!

 

Rik

Prik&Tik - Bier review - Rik