Prik&Tik - Bier review - Kasteelbier Rouge

Kasteel Rouge is een creatie van brouwerij Van Honsebrouck. Dit fruitige, Belgische bier is een blend van Kasteel Donker als moederbier en gemacereerde kersen. De brouwerij promoot dit bier als een prima cocktail of aperitief op een zonnig terras. Als ik zoiets lees, ben ik natuurlijk nieuwsgierig. Tijd om de proef op de som te nemen!

Uitzicht: een mooi, briljant robijnrood bier dat je vrij stevig moet uitschenken om een parelende schuimkraag te krijgen. Je mag goed doorgieten, want het bier hergist niet op de fles en bevat dus geen bezinksel.

Neus: de kersenaroma’s komen me al tijdens het schenken tegemoet.
Een neus van kersen en cuberdons met op de achtergrond karamel en mout van het moederbier. Een bier met een geurenpalet dat me aan rode wijn doet denken.

Smaak: Kasteel Rouge is – heel verrassend - niet zo zoet als verwacht. Lichte zuurtjes houden de smaak mooi in evenwicht en daar hou ik wel van. Ik proef vloeibaar snoep, kersenaroma’s en een subtiele achtergrond van met chocolade omhulde karamel.  

Afdronk: dit fruitbier laat zich super makkelijk drinken. Af en toe komt er een stroperig randje rond de afdronk, maar voor een fruitbier is Kasteel Rouge vrij droog. Mooi!

Conclusie: de brouwmeesters van Van Honsebrouck kennen hun vak. Kasteel Rouge is voor een fruitbier weliswaar vrij stevig, maar het drinkt erg vlot weg. Stoer genoeg om de mannen te behagen en tegelijkertijd verleidelijk vrouwelijk. Ik kijk nu al uit naar het eerste lentezonnetje om samen met mijn madam de degustatie nog eens over te doen.

 

Schol!

 
Rik  

Prik&Tik - Bier review - Rik