Bier van de maand: Kerel Saison

Al sinds het einde van de 19e eeuw maakt de Verbeeck-Back brouwerij in Tielrode heerlijke Belgische bieren. En zo groeide deze topper door de jaren uit tot één van de meest gewaardeerde onafhankelijke brouwerijen in het noorden van het land. En dat wil VBDCK, oftewel Verbeeck-Back-De Cock, absoluut zo houden. Aan deze bieren komen geen grote multinationals of monniken te pas. Wel een echt familiebedrijf.

Kerel is al langer een gevestigde waarde, maar nu krijgt hij een klein broertje. Net als alle andere verschillende soorten saison-bieren wordt Kerel Saison in de winter gebrouwen, zodat het in de lente en zomer gedegusteerd kan worden. Dit is dus het ideale moment voor Ben Vinken om de proef op de som te nemen.

Proefnotities van Ben Vinken:

Uiterlijk: deze saison heeft een prachtige amberkleur en fijne parels. Daarboven prijkt een elegante schuimkraag. Niet te dik, maar net genoeg.

Aroma’s: doe een flesje Kerel Saison open en je ruikt het meteen. De geur van fruit, met duidelijke citrustoetsen. Daaronder zit gist, maar die gaat nooit overweldigen. Je waant je meteen in zomerse sferen.

Smaak en afdronk: je proeft duidelijk dat dit een saison-bier is, door die typische aardse gisttonen. Daarna komt de frisbitterheid en een mild zuurtje. Dit bier geeft een aangenaam drogend gevoel. Bovendien is het de ideale dorstlesser én eetlustopwekker.

Conclusie: Kerel Saison heeft zijn naam niet gestolen. Het is niet alleen een perfecte vertegenwoordiger van de Saison-bieren maar ook een stevige, frisse jongen. Het is nogal ne kerel!

Ben Vinken: “Zoals altijd krijg je bij aankoop van dit bier van de maand gratis ons biersommelier 20cl-proefglas. Ideaal om deze Kerel Saison van brouwerij VBDCK te ontdekken en te degusteren.”

Tip van Rik: Kerel Saison is maar beperkt beschikbaar. Aarzel dus niet en kom snel langs voor je fles - met gratis degustatieglas - in je Prik&Tik-winkel of de webshop!

Foodpairing: Kerel Saison has it all. Het bier is tegelijk hoppig, fruitig en droog, maar je proeft er zeker ook een zuurtje in. Daardoor komt dit biertje het best tot zijn recht op een zonovergoten terras, bij de lunch of een zomers diner. Denk aan ceviche, een stuk verse zalm, caesar salad of Griekse gerechten.