Prikentik - streekbieren - Leffe ruby

Bier en food gaan geweldig samen. Er zijn eindeloze mogelijkheden door de grote diversiteit aan smaken en aroma’s bij de ontelbare diversiteit aan biersoorten. Een van die bieren met een aparte smaak en aroma’s is Leffe Ruby. Dit is een robijnrood, verfrissend bier dat ontstaan is uit de unieke combinatie tussen het abdijbier, een fijne toets van hout en het delicate aroma van rode vruchten. De natuurlijk frisse smaak en de subtiele toetsen van kruiden, rode vruchten en rozenhout brengen uw smaakpapillen meteen in vervoering.

Dit biedt enorm veel mogelijkheden om dit bier te combineren met fingerfood, aperitiefhapjes, kazen of desserten. Er zijn drie basisprincipes om dit bier te “foodpairen”. Enerzijds kunnen we de smaken en aroma’s van Leffe Ruby accenturen door een combinatie te maken met dezelfde smaken. Zo zou je rood fruit kunnen serveren bij een kaas schotel in combinatie met Leffe Ruby. Verder kan je een brug maken met vergelijkbare smaken. Zo is dit bier ideaal bij een frisse zomerse salade. Tot slot kan je een contrast maken met tegengestelde smaken om een nieuwe belevenis te creëren. Zo past dit bier perfect bij oosterse hapjes zoals dim sum.

Probeer zelf dit bier te foodpairen bij deze 10 gerechtjes en ontdek wat de volle smaak van robijnrood fruit kan doen met je smaakbeleving!

 1. Schapenkaas Ossau Irraty met zwarte-kersenjam en boerenbrood.
 2. Mini-sandwiches gerookte kip, aardbei, avocado
 3. Gerookte paling op toast
 4. Wontons met garnalen
 5. Spring rolls
 6. Gestoomde oesters met zwarte bonensaus en bosui
 7. Garnaalspiesjes met mango
 8. Rosbiefrolletjes met lentegroentjes
 9. Sushi met tonijn
 10. Muffins

 1. Leffe Ruby clip 4 x 25cl
  Leffe Ruby clip 4 x 25cl
  € 4,48
  Tijdelijk niet op voorraad
  Meer informatie