Tropische temperaturen? Daar horen zomerse kleurtjes bij! In de rekken van je Prik&Tik-winkel vind je een heel palet aan felle biertjes, die even heerlijk smaken als ze eruitzien. Wij hebben voor jou de origineelste eruit gekozen en meteen ook de recepten die er goed bij passen opgelijst.

Prik en Tik - Fruitbieren - Eend

Lindemans Appel

Dit blonde bier heeft een prachtige schuimkraag en zodra je eraan nipt komt het heerlijke appelaroma je tegemoet. Lekker fruitig, maar niet zo zoet als veel andere varianten.

Combineer met: Oosterse salade met eend

Appel en eend is een match made in heaven en deze crispy salade met een Aziatische twist is perfect als zomerse lunch.

Dit heb je nodig :

  • 1 eendenborst
  • 1 granaatappel, gehalveerd
  • 2 lente-uien, fijngesneden
  • Enkele korianderblaadjes
  • Een handvol waterkers
  • ½ rijpe mango, in blokjes
  • 2 tl limoensap
  • 1 tl sesamolie
  • Enkele blaadjes ijsbergsla

Zo maak je hem:

  1. Kruid de eendenborst met peper en zout en bak hem ongeveer 3 minuten op een laag vuur. Draai hem om en laat nog eens zo lang bakken. Snij de eend in stukken en laat de stukjes opnieuw 5 minuten bakken.
  2. Laat de eend afkoelen en meng tegelijkertijd de granaatappelpitten, de lente-ui, de waterkers en de mango. Besprenkel met limoensap en sesamolie.
  3. Leg wat slablaadjes op een bord. Leg het groente- en fruitmengsel hier bovenop en werk af met de stukjes eend. Serveer lauw.

Maes Radler Citroen

Prik en Tik - Fruitbieren - Citroen

De vertrouwde smaak van Maes Pils, maar dan met een friszure toets. Dit biertje is een perfecte partner voor verse sushi en zalmbereidingen.

Liefmans Yell'oh

Prik en Tik - Fruitbieren - Ananas

Limoen, appel, vlierbloesem, basilicum en ananas. Als dat geen mix is waar je van gaat watertanden… Een speels en sprankelend aperobier, dat perfect te combineren valt met zelfgemaakte spring rolls en fruitsalade. Serveer het on the rocks!

Hoegaarden Radler Agrum

De persoon die voor het eerst witbier en een mix van citrusvruchten samengevoegd heeft, is een genie! Deze verfrissende creatie wil je wel de hele zomer drinken.

Combineer met: Scampi taco's

Deze pittige taco’s smeken om een zuurtje – en daar zit de Hoegaarden Radler Agrum vol van. De ideale party-combi!

Prik en Tik - Fruitbieren - Scampi taco's

Dit heb je nodig:

Voor de saus:

  • 15 g koriander, fijngehakt
  • 5 cl olijfolie
  • Het sap van 2 limoenen
  • 1 jalapeño, fijngesneden
  • ¼ tl zout

Voor de taco’s:

  • 750 g gepelde en gekuiste scampi’s
  • ½ tl paprikapoeder
  • 50 g witte kool, gesneden
  • 15 g koriander, fijngehakt
  • 2 tl zure room
  • Harde tacoschelpen
  • Limoenpartjes

Zo maak je hem:

  1. Maak de saus door de koriander, de olie, het limoensap, de jalapeño en het zout samen te mengen in een kleine kom.
  2. Bak de scampi’s op een hoog vuur met twee eetlepels saus en het paprikapoeder. Laat bakken tot de scampi’s roze zijn – ongeveer 5 minuten. Haal van het vuur af en bedek met 2 eetlepels saus.
  3. Voeg de resterende saus, de kool, de koriander en zure room samen. Meng.
  4. Vul de tacoschelpen met scampi’s en voeg koolmengsel toe. Serveer met limoenpartjes.

Lindemans Pecheresse

Prik en Tik - Fruitbieren - Perziken

Een koele lambiek ging aan het flirten met een sappige perzik… en zo ontstond Lindemans Pecheresse! Dit bier proeft even zondig als zijn naam doet vermoeden, maar je kan het ook prima serveren bij lichte gerechten, zoals een omelet met fijne kruiden.

St. Louis Premium Framboise

Prik en Tik - Fruitbieren - Frambozen

Een zoet frambozenbier met de typische, zurige ondertoon die we van andere lambiek kennen. De perfecte dorstlesser voor zoetebekjes en voor kaaskenners, want de St. Louis Premium Framboise doet zachte kazen zoals brie helemaal opleven.

Bon Secours Myrtille

Dit troebel, moutig en mysterieus bier laat zijn verrassende smaken langzaam los – zo kan jij er extra lang van genieten. Dan nog het liefst bij het dessert.

Combineer met: Chocoladecake

Chocolade en bessen? Een echte no-brainer. Bovendien is deze cake supermakkelijk te maken.

Prik en Tik - Fruitbieren - Chocoladecake

Dit heb je nodig:

  • 400 g suiker
  • 375 g bloem
  • 175 g ongezoet cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 240 ml melk (linken https://www.prikentik.be/overige/zuivel?brand=1044)
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1.5 tl natriumbicarbonaat
  • 120 ml plantaardige olie
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 tl zout
  • 240 ml kokend water

Zo maak je hem:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Beboter je cakevorm en bedek met bloem.
  2. Meng de suiker, de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder, de natriumbicarbonaat en het zout samen in een grote kom. Voeg de eieren, de melk, de olie en de vanille erbij. Mix twee minuten lang met een handmixer. Voeg het kokende water erbij.
  3. Giet het dunne mengsel in de beboterde en bebloemde cakevorm.
  4. Bak 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven. Prik de cake met een tandenstoker. Komt hij er volledig schoon uit? Dan is de cake klaar. Laat hem 10 minuten afkoelen en haal hem daarna uit de vorm. Laat volledig afkoelen.