Prik&Tik - Lekkere vakantiebiertjes

Belgen zijn niet echt chauvinistisch… tenzij het over hun bier gaat! We zetten ons neer op een terras op onze vakantiebestemming en vinden het geweldig als er een Stella of een Duvel op de kaart staat.

Maar waarom de plaatselijke bieren niet eens proeven? Rik nam de proef op de som en geeft jullie graag enkele reistips mee.

Duitsland: Bitburger Pils

‘Bitte ein Bit’, zo eenvoudig kan het zijn om in Duitsland een lekker pilsje te bestellen. De Bitburger Pils wordt gebrouwen met eigen zuiver water uit een bron op 300 meter diepte volgens de regels van het Duitse ‘Reinheitsgebot’. Een heel frisse en lichtjes bittere pils van uitzonderlijke kwaliteit!

Nederland: Zundert Trappist

De trappistenbieren van La Trappe zijn ondertussen al aardig bekend in Vlaanderen, maar wisten jullie dat je in Nederland nog een andere authentieke trappist kan proeven? De Zundert Trappist, gebrouwen in de trappistenbrouwerij ‘De Kievit’ van Abdij Maria Toevlucht, verdient zijn etiket ten volle! Een kruidige en stevige (8%) kastanjekleurige tripel.

Frankrijk: Desperados

Rare jongens, die Fransen! Voor hun meest gekende bier kozen ze een Mexicaans klinkende naam. De partygangers onder ons kennen hem wel, deze blonde Desperados met een vleugje tequila in de smaak. Goed fris uit het flesje drinken met een stukje citroen in de hals en je hoort er helemaal bij!

Spanje: San Miguel Especial

Een speciaal geval, deze ‘Heilige Michel’. Het bier ontstond in de buitenwijken van Manilla op de Filipijnen maar is ondertussen het populairste en meest geëxporteerde Spaanse bier. Gewoon een steengoede lager en de best mogelijke dorstlesser op een terras aan de Spaanse costa’s.

Ierland: Guinness

De Ieren kunnen onwaarschijnlijk goed dansen en al even onwaarschijnlijk goed drinken. Bij voorkeur een Guinness, een donkere wat bittere stout met een heel romige schuimkraag. In de blikjes voor de exportmarkt zit een balletje met koolzuurgas waardoor je nu zelfs thuis kan genieten van een perfect ‘getapte’ Guinness!

  1. Guinness fles 33cl
    Guinness fles 33cl
    € 2,04
    Tijdelijk niet op voorraad
    Meer informatie